Lees alle verhalen uit Zorg en Welzijn!

Lees meer
Uit de praktijk!

Praktijkverhalen"Een goede basis meegeven voor de toekomst"

Femke Groenenboom (42) werkte zo'n twaalf jaar als zweminstructrice voor het sportbedrijf van de gemeente Tilburg. Met name in de weekenden en de avonden, want dat was goed te combineren met haar twee kinderen. "Ik had me opgewerkt tot assistent-teamleider. Het was een afwisselende functie; leidinggeven én lesgeven aan mensen van 0 tot 88 jaar. Ik vond het geweldig om te doen. Maar door een chloorallergie moest ik kiezen: óf alleen administratief werk of verder solliciteren.”

Tweejarige opleiding Kinderopvang bij het ROC
Femke is niet het type om 36 uur per week achter een bureau te zitten. Ze wil uitgedaagd worden en zich blijven ontwikkelen. Via een advertentie kwam ze terecht bij Kinderstad. "Ik werd uitgenodigd voor een gesprek en kreeg het voorstel om een BSO (Buiten Schoolse Opvang) mee op te zetten in een sportcentrum, als pilot. Dat sprak me enorm aan. Daarnaast ben ik meteen gestart met de tweejarige opleiding Kinderopvang bij het ROC. Momenteel ga ik één dag per week naar school en werk ik 20 uur per week als pedagogisch medewerker."

“Werken met kinderen is super”
Femke is heel blij dat haar deze kans geboden is en heeft het uitstekend naar haar zin bij Kinderstad. "Het geeft een kick als je iets van de grond af aan mag opbouwen. En werken met kinderen is super. Geen dag is hetzelfde." Femke heeft het gevoel dat ze met haar team echt iets kan betekenen voor de kinderen. En dat ze hen een goede basis kan geven voor de toekomst; om positief in het leven te staan.

Vertrouwen winnen
"Hoe moeilijker de thuissituatie en hoe kwetsbaarder het kind, hoe uitdagender ik het vind. Als je hun vertrouwen eenmaal gewonnen hebt, krijg je er enorm veel voor terug. Die dankbare blik als je even tijd voor hen maakt. En ik smelt als ik ze ophaal van school en ze rennend in mijn armen springen. Het belangrijkste is dat de kinderen zich bij ons helemaal op hun gemak voelen. Als ze lachend weggaan en de volgende dag graag weer terugkomen, dan is mijn dag geslaagd."

Femke Groenenboom
Pedagogisch medewerker, Kinderstad in Tilburg

UITGELICHT

Wijkverpleegkundige bij de thuiszorg

Lees alle verhalen uit zorg en welzijn!

Lees meer
Praktijkverhalen

Een combi-opleiding voor Verzorgende IG en Maatschappelijke zorg?

Lees meer
Samen aan Zet