Niveaus
Binnen Zorg en Welzijn kun je op zes niveaus leren: van mbo (middelbaar beroepsonderwijs) niveau 1 tot wo (wetenschappelijk onderwijs). Op elk niveau leer je verschillende soorten kennis, vaardigheden en verantwoordelijkheden. Weten op welk niveau jij kunt starten en wat je daarbij kunt verwachten? Lees meer over opleidingsniveaus.

Leren en stage
Wil je graag voltijds (verder) leren? Dan kies je voor een een BOL-opleiding op mbo-niveau of een reguliere hbo-opleiding. Tijdens de meeste opleidingen zijn er meerdere stageperiodes, dus je krijgt genoeg tijd om kennis te maken met verschillende soorten organisaties en werkzaamheden.

Leren en werken
Als je graag (verder) wilt leren, maar ondertussen graag aan het werk gaat of blijft, kun je het combineren. De praktische ervaring doe je op tijdens je werk en de theorie en begeleiding die erbij hoort, krijg je op school. Op mbo niveau heet dit BBL (Beroeps Begeleidende Leerweg) en op hbo-niveau heet deze route Duaal.

Scholen
Er zijn in (en buiten) Noord-Brabant heel veel opleidingen richting zorg en welzijn te vinden. Weet jij al op welk niveau (en eventueel in welke richting) je een opleiding wilt volgen? Op BrabantZorg.Net vind je een overzicht van alle scholen met opleidingen in Zorg en Welzijn in en rondom Brabant. Ook vind je hier een overzicht van open dagen van alle scholen.

UITGELICHT

Wijkverpleegkundige bij de thuiszorg

Lees alle verhalen uit zorg en welzijn!

Lees meer
Praktijkverhalen

Een combi-opleiding voor Verzorgende IG en Maatschappelijke zorg?

Lees meer
Samen aan Zet