Lees alle verhalen uit Zorg en Welzijn!

Lees meer
Uit de praktijk!

In heel Nederland zijn er duizenden zorg- en welzijnsorganisaties met meer dan een miljoen medewerkers. In Noord-Brabant zijn dat honderden organisaties en duizenden zorg- en welzijnsmedewerkers. Deze mensen verplegen, verzorgen, ondersteunen en begeleiden elke dag anderen. Het doel? Mensen een zo zelfstandig en gelukkig mogelijk leven in een prettige (het liefst hun eigen) omgeving bieden.
 
Wil je aan de slag in Zorg en Welzijn en ben je benieuwd naar welke werkvelden er zijn? Lees meer over de verschillende soorten werkvelden:
- Eerstelijnszorg
- Geestelijke Gezondheidszorg
- Gehandicaptenzorg
- Jeugdzorg
- Kinderopvang
- Thuiszorg
- Verpleeg- en verzorgingshuizen
- Welzijn
- Ziekenhuis
- Overige werkvelden
 
Werken in Brabant
Je hebt het vast gelezen, gehoord of er zelf mee te maken gehad: er wordt veel bezuinigd in Zorg en Welzijn en er verdwijnen banen. Toch vind je op BrabantZorg.Net altijd een paar honderd vacatures in Zorg en Welzijn in Noord-Brabant. Ook kun je hier een persoonlijk profiel en filter aanmaken, zodat interessante vacatures naar je gemaild worden.
Bekijk de vacatures op BrabantZorg.Net
 
Cao’s
Voor alle werkvelden binnen Zorg en Welzijn zijn cao’s opgesteld. In zo’n collectieve arbeidsovereenkomst staan afspraken over bijvoorbeeld salaris, werktijden en pensioen. Een cao wordt opgesteld door werkgevers, werkgeversorganisaties en vakbonden. Vaak staat in een vacature welke cao geldt bij de functie.
Op de site van de vakbond FNV vind je alle cao’s

UITGELICHT

Wijkverpleegkundige bij de thuiszorg

Lees alle verhalen uit zorg en welzijn!

Lees meer
Praktijkverhalen

Een combi-opleiding voor Verzorgende IG en Maatschappelijke zorg?

Lees meer
Samen aan Zet