Klaara en Elfi werken al jaren in het Elkerliek Ziekenhuis als Analist cyto-histologie in het laboratorium op de afdeling Pathologie.

Lees meer
Klaara en Elfi

Patiënten komen in het ziekenhuis als ze zorg nodig hebben die bijvoorbeeld een huisarts, tandarts of fysiotherapeut niet (meer) kan bieden. Ze kunnen dan terecht in een ziekenhuis op een polikliniek, een verpleegafdeling of op de afdeling Spoedeisende Hulp.

Er zijn drie soorten ziekenhuizen:
- Algemeen ziekenhuis: het meest voorkomende ziekenhuis, waar alle soorten patiënten en aandoeningen worden behandeld.
- Academisch ziekenhuis: het bijzondere aan dit soort ziekenhuis is dat hier studenten geneeskunde worden opgeleid tot arts of medisch specialist.
- Specialistisch ziekenhuis: bijvoorbeeld een kinderziekenhuis, oogziekenhuis of kankercentrum.

Intensief contact
In een ziekenhuis bied je dag en nacht zorg: werktijden in de weekenden en avonduren zijn heel gebruikelijk. Patiënten liggen bijna nooit lang in het ziekenhuis. Meer dan de helft van de behandelingen vindt plaats via dagbehandeling of op de polikliniek. Mensen gaan na hun behandeling weer naar huis of naar een andere instelling. Als je in een ziekenhuis werkt, zie je dus veel verschillende mensen komen en gaan. Een ziekenhuisopname is vaak een emotionele ervaring voor mensen, waardoor je als zorgverlener intensief contact met hen hebt.

Ieder zijn taak
Patiënten willen graag een schone kamer, hebben eten en medicijnen nodig om aan te sterken en kunnen op verschillende manieren onderzocht en behandeld worden. Natuurlijk hebben ze ook verzorging en verpleging nodig. Genoeg te doen dus in een ziekenhuis! Als medewerker heb je zo heel veel verschillende collega’s waar je dagelijks mee samenwerkt of omgaat.
Lees de praktijkverhalen uit het werkveld: ziekenhuizen!

UITGELICHT

Wijkverpleegkundige bij de thuiszorg

Lees alle verhalen uit zorg en welzijn!

Lees meer
Praktijkverhalen

Een combi-opleiding voor Verzorgende IG en Maatschappelijke zorg?

Lees meer
Samen aan Zet