OVER DE ORGANISATIE


Adresgegevens:
Schijndelseweg 1
5283 AB Boxtel

Telefoon:   0411 - 652444
Fax: 0411 - 652440
peno@koraalgroep.nl
www.de-la-salle.nl
Volg ons via:
3 VACATURES IN: Koraal De la Salle RSS

De La Salle is gespecialiseerd in de behandeling van jongeren met een licht verstandelijke beperking in combinatie met ernstige gedragsproblemen en/of psychiatrische problematiek. De La Salle is onderdeel van Koraalgroep.Koraal Groep biedt volgens een uniek “full service concept” geïntegreerde zorg, onderwijs arbeidstoeleiding, observatie, diagnostiek en behandeling aan mensen met een verstandelijk beperking en/of psychosociale belemmeringen.

 

Orthopedagogisch behandelinstituut De La Salle

De La Salle is gespecialiseerd in de behandeling van jongeren met een licht verstandelijke beperking in combinatie met ernstige gedragsproblemen en/of psychiatrische problematiek. Ouders en andere gezinsleden worden, indien mogelijk, nadrukkelijk bij de behandeling betrokken. Richtinggevende principes voor de behandeling zijn: dialooggestuurd, oplossingsgericht en versterken van eigen kracht. De behandeling wordt ambulant en/of in de vorm van naschoolse dagbehandeling of 24-uursbehandeling geboden.

NAAR BOVEN

LOCATIES:

De la Salle

Koraalgroep
De La Salle maakt deel uit van de Koraalgroep. Koraal Groep biedt volgens een uniek “full service concept” geïntegreerde zorg, onderwijs, arbeidstoeleiding, observatie, diagnostiek en behandeling aan mensen met een verstandelijk beperking en/of psychosociale belemmeringen. De stichting bestaat uit 10 zelfstandige werkstichtingen in Noord Brabant en Limburg met ieder een eigen directeur. 

Orthopedagogisch behandelinstituut De La Salle
De La Salle is gespecialiseerd in de behandeling van jongeren met een licht verstandelijke beperking in combinatie met ernstige gedragsproblemen en/of psychiatrische problematiek. Ouders en andere gezinsleden worden, indien mogelijk, nadrukkelijk bij de behandeling betrokken. Richtinggevende principes voor de behandeling zijn: dialooggestuurd, oplossingsgericht en versterken van eigen kracht. De behandeling wordt ambulant en/of in de vorm van naschoolse dagbehandeling of 24-uursbehandeling geboden. 

De behandeling en begeleiding richt zich op de ontwikkeling en ontplooiing van de jeugdige binnen het gezin en de samenleving. Het versterken van de mogelijkheden van ouders en hun kind betekent dat zelfstandig opvoeden en/of zo zelfstandig mogelijk functioneren mogelijk wordt.Binnen de 24-uursbehandeling en dagbehandeling zijn verschillende behandelklimaten te onderscheiden, gericht op de specifieke opvoedingsvragen van jeugdige en ouders.Binnen de behandelgroepen is een duidelijk omschreven behandelklimaat en er is voor elke jeugdige een vastgelegd behandelplan.De jeugdige volgt overdag (op het terrein of elders) onderwijs, of heeft (begeleid) werk. 

Doelgroep
De La Salle richt zich op de behandeling van jeugdigen in de leeftijd van 6 tot circa 22 jaar met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen. In onze samenleving kampt een grote groep jeugdigen met ernstige problemen als gevolg van een lager intellectueel functioneren en beperkte sociale redzaamheid. Naar schatting gaat het jaarlijks om ruim 10.000 jeugdigen met meervoudige problematiek: leer- en opvoedings-problemen, ernstige gedragsproblemen of psychiatrische stoornis, vaak in combinatie met problemen in de gezinssituatie.Deze jeugdigen worden veelal aangeduid als LVG; Licht Verstandelijk Gehandicapt. Meer en meer wordt dit als een ongelukkige benaming ervaren. Hun problemen schuilen niet alleen in die lichte verstandelijke beperking, als wel in een complex van factoren:1. verstandelijke beperking:- laag intellectueel functioneren- beperkt sociaal aanpassingsvermogen2. bijkomende problematiek3. behoefte aan intensieve behandeling c.q. begeleidingDoor het samenspel van deze factoren wordt de opvoeding en ontwikkeling van deze kinderen ontregeld en dreigt ontsporing op meerdere vlakken: in het gezin ontstaan onhoudbare situaties door de ernstige gedragsproblematiek en de opvoedingsonmacht bij de ouders. Op school is het kind niet of nauwelijks te handhaven. 

Voorwaarden behandeling en/of opname
De La Salle stelt zich op het standpunt dat elke jeugdige geholpen wordt, mits er aan 3 voorwaarden is voldaan:De La Salle stelt zich op het standpunt dat elke jeugdige geholpen wordt, mits er aan drie voorwaarden is voldaan:1.  de jeugdige beschikt over een geldige indicatie2.  de jeugdige geeft aan dat hij/zij zorg van De La Salle wil ontvangen3.  er is geen sprake van harddrugsverslaving (alcohol of drugs) 

Groepen en locaties
Er zijn 19 verschillende groepen voor 24-uurs-behandeling en dagbehandeling.Er zijn 19 verschillende groepen voor 24-uurs-behandeling en dagbehandeling.De groepen zijn gevestigd op het terrein van De La Salle in Boxtel of op één van de "locaties in de wijk", te weten: Boxtel, Uden, Boxmeer, Oss, Rosmalen en Hinthambehandelgroepen met een besloten karakterbehandelgroepen met een open karakterbehandelgroepen in de regio met een open karaktercrisisopvangkinder- en jeugdpsychiatriezelfstandigheid- c.q. kamertrainingnaschoolse dagbehandelingweekend- en vakantieopvanghulp aan huis


Telefoon: 0411- 652444
Fax: 0411- 652440


www.de-la-salle.nl
penodls@koraalgroep.nl
Adresgegevens:
Schijndelseweg 1
5283 AB Boxtel

WERKEN BIJ

Contactpersoon:

peno@koraalgroep.nl

BEKIJK DE VACATURES

De La Salle is kiezen voor werken bij een instelling

 

waar dynamiek en hectiek garant staan voor een ontwikkeling van jezelf naar diepgang en ervaring;
waar een informele cultuur heerst met ruimte voor creativiteit en daadkracht.

Kortom een instelling met de mogelijkheid tot het opdoen van ervaring in het werken met complexe jongeren.


LEREN BIJ

Contactpersoon:

peno@koraalgroep.nl

BEKIJK DE STAGES

Lijkt werken met jeugdigen jou leuk, voel je iets voor de combinatie van werken en leren en ben je een echte teamplayer?

Behoren de eigenschappen: consequent, stressbestendig, geduldig, flexibel, oplossingsgericht en creatief bij jou als persoon en ben je bereid tot onregelmatig werken?

Wat te denken van werken als stagiaire of leerling groepsopvoeder binnen een dynamische organisatie, waar elke dienst weer anders is en waar collegae en jeugdigen ontzettend veel voor elkaar kunnen betekenen en van elkaar kunnen leren?!

 

Binnen onze organisatie bieden wij opleidingsplaatsen aan voor zowel de BOL en de BBL en hebben we contracten lopen met zowel MBO als HBO [deeltijd]opleidingen in Den Bosch, Nijmegen en Eindhoven.

Als leerling groepsopvoeder kun je, afhankelijk van jouw vooropleiding, kiezen voor een 3 of 4 jarige opleiding. Er wordt een arbeidsovereenkomst gesloten voor de duur van de opleiding. De La Salle vergoedt jouw opleidingskosten en iedere maand ontvang je een salaris conform de CAO gehandicaptenorg in schaal 25.

Jouw opleidingtraject vindt plaats op 2 verschillende afdelingen. Op beide afdelingen word je begeleid door een deskundige werkbegeleider.

Als stagiaire loop je gedurende 1 schooljaar minimaal 24 uur per week stage binnen een en dezelfde afdeling, ontvang je maandelijks een stagevergoeding vaan maximaal € 250,00 per maand en krijg je een stagebegeleider toegewezen.

In beide gevallen leer je van en door het werken en geleidelijk aan leer je de praktijk met de aangeboden theorie van de opleiding te integreren. Middels deze verschillende leertrajecten kun je jezelf ontwikkelen tot een volwaardig groepsopvoeder die, na een positieve afronding van de opleiding, ook nog mag solliciteren op interne vacatures!

 

Bij indiensttreding krijg je al snel met enkele, verplichte opleidingsmodules te maken. Gezamenlijk met andere nieuwe medewerkers word je na uitnodiging verwacht bij de centrale introductie. Tijdens deze bijeenkomst word je hartelijk welkom geheten en in grote lijnen wegwijs gemaakt binnen onze organisatie. De meer specifieke zaken komen uitgebreid aan bod tijdens de introductie op de afdeling waar je komt te werken.

Daar in de praktijk veiligheid boven alles gaat, volg je ook de trainingsmodules:

  • Dreigend en Destructief  Gedrag
  • Angst  Voor  Agressie
  • Bedrijfs Hulp Verlening.

VACATURES

INLOGGEN

Gebruikersnaam
 
Wachtwoord
 
ANNULEER INLOGGEN
Er zijn geen vacatures die voldoen aan de door jou opgegeven filterinstellingen. Pas je filters aan om passende vacatures te vinden.

INLOGGEN

E-mailadres
 
Wachtwoord
 
ANNULEER INLOGGEN

AGENDA

Er zijn geen evenementen voor deze maand

UITGELICHT

Kunst zonder beperking

Jolanda (49) wist al op de middelbare school dat ze in de gehandicaptenzorg wilde werken.

Lees meer
Jolanda Scheepers

Een combi-opleiding voor Verzorgende IG en Maatschappelijke zorg?

Lees meer
Samen aan Zet