In Zorg en Welzijn kun je op zes niveaus leren en werken: van mbo (middelbaar beroepsonderwijs) niveau 1 tot wo (wetenschappelijk onderwijs). Op elk niveau leer je verschillende soorten kennis, vaardigheden en verantwoordelijkheden. Weten op welk niveau jij kunt starten en wat je van een opleiding kunt verwachten? Lees meer over opleidingsniveaus. Of bezoek een open dag.

Leren en stage

Wil je graag voltijds (verder) leren? Dan kies je voor een een BOL-opleiding op mbo-niveau of een reguliere hbo-opleiding. Tijdens de meeste opleidingen zijn er meerdere stageperiodes, dus je krijgt genoeg tijd om kennis te maken met verschillende soorten organisaties en werkzaamheden.

Leren en werken

Als je graag (verder) wilt leren, maar ondertussen graag aan het werk gaat of blijft, kun je het combineren. De praktische ervaring doe je op tijdens je werk en de theorie en begeleiding die erbij hoort, krijg je op school. Op mbo niveau heet dit BBL (Beroeps Begeleidende Leerweg) en op hbo-niveau heet deze route Duaal.

Hier vind je vacatures voor BBL-opleidingsplaatsen.

Scholen

Er zijn in (en buiten) Noord-Brabant heel veel opleidingen richting zorg en welzijn te vinden. Weet jij al op welk niveau (en eventueel in welke richting) je een opleiding wilt volgen? Op BrabantZorg.Net vind je een overzicht van alle scholen met opleidingen in Zorg en Welzijn in en rondom Brabant.