Almata

Almata is dé jeugdhulpspecialist in West-Brabant en Zeeland

Wij zijn ervan overtuigd dat het de meeste gezinnen lukt om zelf te zorgen voor een goed, gezond en veilig opgroei- en opvoedklimaat. Soms lukt dat helaas (tijdelijk) niet en is behoefte aan ondersteuning. Van iemand uit de omgeving of van een jeugdzorgwerker. Is er sprake van een complexere probleemsituatie, dan kunnen de ervaren en gespecialiseerde jeugdzorgwerkers van Almata helpen.

Almata: ambulante, open en gesloten jeugdhulp

De JeugzorgPlus-tak van Almata is gevestigd in Ossendrecht. JeugdzorgPlus is gesloten jeugdhulp met gedwongen behandeling en wordt ingezet als lichtere jeugdhulp niet meer toereikend is en er gevaar dreigt voor de jongere of diens omgeving.

Jeugdhulp in het gezin

In de toekomst hebben we het liefst helemaal geen Jeugdzorg-Plus meer nodig. Almata werkt samen met andere jeugdhulpaanbieders aan alternatieven en zet in op lichtere vormen intensieve ambulante jeugdhulp in het gezin om uithuisplaatsing te voorkomen.

Almata heeft vorig jaar de activiteiten van de Centrale Zorggroep overgenomen. Daardoor zijn de mogelijkheden uitgebreid om jongeren en gezinnen lichtere passende hulp te bieden. Almata heeft momenteel 160 medewerkers en locaties in Bergen op Zoom, Middelburg, Moerstraten, Ossendrecht, Roosendaal en Steenbergen.

Wat is de beste hulp voor de jongeren en de gezinnen? Daar gaan we samen naar op zoek.

Oprechte belangstelling is voor de medewerkers van Almata geen loze kreet maar naast kwaliteit van zorg een belangrijke kernwaarde.

Meer weten? Kijk op onze website www.almata.nl 

Werken bij

Werk jij in de jeugdzorg en heb jij het gevoel dat het anders kan? Of eigenlijk dat het anders moet en kan je je ideeën niet kwijt? Dan is Almata op zoek naar jou! Almata heeft een nieuwe kijk op jeugdzorg en zoekt medewerkers die daar in mee willen gaan.
Heb jij het in je? Kan jij voor onze jongeren het grote verschil maken?

Ook voor onze ondersteunende afdelingen geldt: jouw werk bij Almata doet ertoe. Je zet jouw kennis en ervaring in zodat de mensen in het primaire proces hun werk kunnen uitvoeren. Met jouw expertise en vakmanschap maak je het verschil voor onze medewerkers en zorg je er indirect voor dat de jongeren die aan onze zorg zijn toevertrouwd, op een veilige manier kunnen werken aan hun toekomst. Er is volop ruimte om je te ontwikkelen, bijvoorbeeld door training en scholing. Elke dag biedt weer nieuwe uitdagingen.

 

Locaties

Almata

Onze Lieve Vrouwe ter Duinenlaan 193
4641 RM  Ossendrecht
Jeugdzorg
Onze Lieve Vrouwe ter Duinenlaan 193
4641 RM
 Ossendrecht