Over de organisatie

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Amaliazorg is een professionele zorgorganisatie waarbinnen menselijk geluk voorop staat en als je dat al in je hebt, is dat mooi meegenomen! We zijn, zoals je misschien al ontdekt hebt, gespecialiseerd in kleinschalig wonen en onderscheiden ons door op een zeer belevingsgerichte manier met de cliënt bezig te zijn.
Dit betekent dat we van onze medewerkers vragen om de omgeving van de cliënt zo in te richten dat deze herkenbaar is en aanvoelt als thuis. Graag zorgen voor anderen, tijd nemen voor een glimlach en je kunnen inleven zijn belangrijke eigenschappen. Als je werkt bij Amaliazorg werk je vanuit de gedachte dat de cliënt altijd centraal staat. Is zorgen voor anderen jouw tweede natuur? En ben je een echte duizendpoot? Dan ben je bij Amaliazorg aan het juiste adres.

Momenteel werken er in totaal circa 480 medewerkers, waarvan de meeste parttime, verspreid over vijf locaties in Noord-Brabant in Oisterwijk, Asten, Mariaheide en twee in Oirschot.

De medewerkers worden ondersteund door 230 vrijwilligers. Het is mogelijk om bij ons fulltime of parttime te werken. We hanteren een innovatief personeelsbeleid waarbinnen de ontwikkeling van onze medewerkers belangrijk is.

Locaties

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Stg. Amaliazorg

Hof van Bluyssen

Van Haarenstaete

Kempenhaeve

Blijendaal

Catharinenberg

Werken bij

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Werken bij Amaliazorg. Zo leuk dat je vergeet dat je aan 't werk bent!
Amaliazorg is een organisatie die volop in beweging is. De ontwikkelingen in de zorg staan nooit stil. We zoeken voor nu en de toekomst medewerkers die met ons meebewegen en meedenken. Enthousiaste mensen die zorgen voor anderen in de genen hebben zitten. Naast een leuke baan bieden we volop scholings- en ontwikkelingsmogelijkheden. En, typisch Amaliazorg; we doen het samen.

Bedrijfscultuur
Binnen Amaliazorg staat menselijk geluk voorop. We hebben plezier in het welzijn van anderen, hebben respect voor elkaar en werken samen. We zijn deskundig, gastvrij en resultaatgericht. De verantwoordelijkheid ligt zo laag mogelijk binnen de organisatie. Wij staan open voor nieuwe zaken, zijn creatief/ondernemend en durven gewoonten los te laten. 

Kernwaarden
Dit zijn zaken waar we waarde aan hechten. Bij Amaliazorg hebben we samen bepaald wat we belangrijk vinden in ons doen en laten.

 • Betrokken: Wij hebben oog voor andere mensen.
 • Samenwerkingsgericht: Wij werken samen met én voor mensen door een goede bejegening en aandacht voor elkaars mogelijkheden.
 • Professioneel en authentiek: Wij gaan zelfbewust en integer om met cliënten, de lokale woonomgeving en diversiteit van mensen
 • Innovatief: Wij blijven ons ontwikkelen om de beste ondersteuning te bieden.
 • Mensgericht: De dienstverlening draait voor ons om het welzijn en de eigenheid van mensen.

Kerncompetenties
Samenwerken aan menselijk geluk vraagt om een bepaalde instelling, gedrag, het aanboren van talent en wijze van omgaan met onze cliënten, collega's en andere relaties. Dit vatten we samen als 'competenties'. Iemand die werkt volgens de kerncompetenties zal dat typische Amaliagevoel overbrengen in zijn of haar werkwijze. Amaliazorg hecht veel waarde aan haar bedrijfscultuur. Naast de cliënt moet ook de medewerker zich thuis voelen bij de organisatie.

Contactpersoon

Leren bij

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Amaliazorg vindt het belangrijk dat haar medewerkers zich blijven ontwikkelen. We zijn ervan overtuigd dat dit noodzakelijk is voor de medewerker van de toekomst. Flexibiliteit, van meerdere markten thuis zijn; het biedt gewoonweg meer kansen in de veranderende zorg. Daarnaast is het ook leuk om jezelf te ontplooien. Je kan veel meer dan je denkt! 

Stages (BOL en leerplaatsen (BBL)
Wij hebben een gedegen scholingsplan en bieden je volop ontplooiingsmogelijkheden.

Amaliazorg investeert graag in deskundigheidsbevordering en biedt daarom mogelijkheden voor stages en opleidingsplaatsen. Leerlingen en stagiaires heten we van harte welkom. Je kan bij Amaliazorg een leuke en leerzame stage of een afstudeeropdracht uitvoeren.

Leerling of stagiair(e) zijn bij Amaliazorg betekent leren in een bijzondere omgeving met een unieke werksfeer, waar nog tijd is voor persoonlijke aandacht en zorg.

Amaliazorg biedt de volgende BBL-/BOL-leerplaatsen:

 • verpleegkundige niveau 4;
 • verzorgende niveau 3;
 • helpende niveau 2;
 • MMZ niveau 3;
 • MMZ niveau 4. 

Goede begeleiding
De begeleiding van leerlingen en stagiaires geschiedt door werk- en praktijkopleiders. Zij begeleiden elke leerling/stagiair(e) tijdens de uitvoering van de stage/opdracht op de afdeling. De praktijkopleider stelt samen met de leerling/stagiaire een begeleidingsplan op voor de duur van de stage/opdracht. De uitvoering van het begeleidingsplan is een samenwerking tussen de leerling/stagiaire en de werkbegeleider.

Contactpersoon

Vrijwilligerswerk

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Vrijwilliger bij Amaliazorg
Bij Amaliazorg zijn vele vrijwilligers actief. Al deze vrijwilligers zijn enorm belangrijk voor Amaliazorg! Met hun ondersteuning en aandacht leveren zij een waardevolle bijdrage aan het welzijn en het welbevinden van de cliënten. Aandacht in de vorm van een gesprek, een wandeling maken, een keer gezellig naar het dorp. De vrijwilligers verrichten zeer uiteenlopende taken. Denk bijvoorbeeld aan:

 • het vervullen van de rol gastvrouw/-heer in de ontmoetingsruimte;
 • het helpen bij ontspanningsmiddagen of –avonden;
 • het bezoeken van cliënten;
 • het helpen bij koffie en/of thee schenken;
 • het helpen bij activiteiten;
 • het helpen bij het onderhouden van de tuin etc. 

Wat past bij jou?
Amaliazorg vindt het belangrijk dat de werkzaamheden passen bij de kwaliteiten en de mogelijkheden van vrijwilligers. Daarom bespreken we samen met hen de inhoud van de werkzaamheden. De vrijwilligers komen minimaal twee keer per jaar bij elkaar voor overleg.

De coördinator welzijn is verantwoordelijk voor het begeleiden van de vrijwilligers. Als je als vrijwilliger aan de slag gaat bij Amaliazorg krijg je alle informatie die je nodig hebt om je taken goed uit te kunnen voeren, zoals een uitgebreide introductie en rondleiding op de locatie. Indien nodig krijg je scholing over zaken die je tegenkomt bij de uitvoering van het werk.

Contactpersoon

|

Er zijn geen vacatures voor Amaliazorg.