Wij vragen

Wil jij een inspirerende, zinvolle en leuke uitdaging? Word dan vrijwilliger bij Amaliazorg. Of je nu veel of weinig tijd hebt, er is altijd wat te doen dat bij jou past. Als vrijwilliger lever je een waardevolle bijdrage aan het welzijn en welbevinden van bewoners. Jouw luisterend oor en persoonlijke aandacht betekenen veel voor hen. Het is een zinvolle vrijetijdsbesteding, die je veel voldoening kan geven.

Wij bieden
We vinden het belangrijk dat de werkzaamheden passen bij jouw kwaliteiten en mogelijkheden. En ook bij de tijd die je ervoor vrij wilt maken. Dat kan een dag per week zijn, maar ook een uurtje per maand. Daarom bespreken we samen met jou je wensen voor vrijwilligerswerk. Welke van bovenstaande mogelijkheden spreekt jou aan? Vervolgens komt de inhoud van de werkzaamheden aan bod. Natuurlijk word je ingewerkt en krijg je alle informatie die je nodig hebt om je taken goed uit te kunnen voeren. Mocht het nodig zijn, dan krijg je scholing over zaken die je tegenkomt bij de uitvoering van het vrijwilligerswerk. Kortom: wij zorgen voor professionele ondersteuning, duidelijke afspraken en een vrijwilligersovereenkomst.

Wij vragen
Een dienstverlenende houding en een warme belangstelling voor ouderen met dementie vinden we belangrijk. Een specifieke opleiding heb je niet nodig.

Wat houdt de baan in?
We hebben verschillende mogelijkheden voor vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld:

  • helpen bij ontspanningsmiddagen of -avonden;
  • bezoeken van bewoners;
  • koffie en/of thee schenken;
  • gastvrouw in het restaurant (gasten verwelkomen, drankjes schenken, diner serveren)
  • helpen bij activiteiten (bijvoorbeeld wandelen in de tuin, spelletjes, voorlezen, muzikale activiteiten);
  • samen met een bewoner fietsen op een speciale, veilige duofiets (met trapondersteuning);
  • helpen bij het onderhouden van het aquarium;
  • de tuin onderhouden. In het voorjaar en de zomer zoeken wij tuinierders die de medewerker tuin ondersteunen bij het onderhoud zoals het planten van zomergoed, borders schoffelen, lichte snoeiwerkzaamheden, gras maaien enzovoorts. Dat wat nodig is voor een aangename tuin.

Wat spreekt jou aan? We horen het graag.

Meer informatie
Amaliazorg is regelmatig op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Vind jij het leuk mensen te helpen? Dan ben je bij Amaliazorg aan het juiste adres. Neem contact op met Cindy van Ierland - Michielsen (coördinator welzijn bij Catharinenberg) via 013 5294999 of mail c.v.ierland@amaliazorg.nl. Of reageer direct via onderstaande link. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Ons aanbod

-

Vrijwilligers zijn verzekerd via Amaliazorg.

Interesse?

Amaliazorg biedt zorg-, welzijns- en woondiensten aan hulpbehoevende ouderen in vijf woonzorgcentra. Kempenhaeve en Blijendaal in Oirschot, Catharinenberg in Oisterwijk, Hof van Bluyssen in Asten en Van Haarenstaete in Mariaheide. Circa 500 betrokken medewerkers en 230 vrijwilligers zetten zich in om onze cliënten een warm welkom te bieden. We zijn gespecialiseerd in uniek, comfortabel kleinschalig wonen en onderscheiden ons door op een zeer belevingsgerichte manier met de cliënt bezig te zijn. We gaan flexibel om met veranderingen in de zorg, werken samen en denken in mogelijkheden.

Amaliazorg vindt het belangrijk dat de werkzaamheden passen bij jouw kwaliteiten en de mogelijkheden. Daarom bespreken we samen met jou de inhoud van de werkzaamheden en word je natuurlijk ingewerkt en krijg je alle informatie die je nodig hebt om je taken uit te kunnen voeren. Mocht het nodig zijn, dan krijg je scholing over zaken die je tegenkomt bij de uitvoering van het werk.

sollicitaties@amaliazorg.nl