Over de organisatie

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

De Amarant Groep biedt ondersteuning, zorg en behandeling aan mensen met een beperking in iedere levensfase, variërend van lichte ondersteuning aan huis tot zeer intensieve specialistische zorg. Dat doen we in verbinding met de cliënt, zijn naasten en lokale cliëntenraden. We zijn gericht op in- en externe samenwerking, wanneer dat in het belang is van de cliënt. Met als meetbaar resultaat: de afname van problematiek, een grotere zelfredzaamheid en een hogere kwaliteit van leven. Welzijn en geluk vormen hierbij onze leidraad.

Naast zorg en behandeling biedt de Amarant Groep kansen en mogelijkheden op het gebied van vrije tijd, dagbesteding, opleiding en werk. We stimuleren en ondersteunen kwetsbare mensen om te leren, te groeien en sterker te worden. Dat doen we met respect voor de wensen, talenten en grenzen van onze cliënten.
Wij zijn flexibel en bewegen mee als de cliënt of de maatschappij dat van ons vraagt.


Vier onderdelen


Amarant

Gespecialiseerd in het ondersteunen van mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme.  

Idris
Gespecialiseerd in het behandelen van mensen met een licht verstandelijke beperking in combinatie met een complexe zorgvraag.


Expertisecentrum Autisme Amarant Groep
Het Expertisecentrum Autisme van de Amarant Groep is een specialistisch centrum voor normaal- en hoogbegaafden met autisme in Noord-Brabant. Al dan niet in combinatie met (zeer) complexe problematiek. Onze missie is om mensen met autisme sterker te maken. Zodat ze een prettig en volwaardig leven kunnen leiden binnen de maatschappij. Samen met de mensen om hen heen.


Pauwer

Gespecialiseerd in het ondersteunen van normaal begaafde mensen met hersenletsel (NAH) en/of lichamelijke beperkingen.


Wij zijn de Amarant Groep

Locaties

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Alphen

Alphen, Gilze en Baarle-Nassau

Baarle-Nassau

Bavel

Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, Roosendaal, Etten-Leur en Breda

Best

Best en Gemert

Bladel

Boxtel

Boxtel en Waalre

Breda

Breda, Etten-Leur

Breda, Tilburg

Chaam

Den Bosch

Diessen

Dongen

Dorst

Eindhoven

Etten-Leur

Etten-Leur, Breda, Bavel en Rijen

Etten-Leur, Ulvenhout en Rijen

Gemert

Gilze

Goirle

Haghorst

Helmond

Hilvarenbeek

Hilvarenbeek, Oisterwijk

Lage Mierde

Loon op Zand

Middelbeers

Moergestel

Oisterwijk

Oisterwijk, Hilvarenbeek en Tilburg

Oosterhout

Oosterhout, Etten-Leur, Alphen/Chaam, Gilze en Baarle Nassau

Oss

Oss en Zeeland (MB)

Oud Gastel - Oudenbosch

Oudenbosch

Prinsenbeek

Putte (NB)

Regio Midden Brabant

Regio Midden en West Brabant

Regio Midden en Zuid Oost Brabant

Regio Midden, West en Oost Brabant

Regio Noord Brabant

Regio West Brabant

Regio Zuidoost Brabant

Reusel

Riel

Rijen

Rijen en Etten-Leur

Rijsbergen

Rijsbergen en Breda

Rijsbergen en Tilburg

Rijsbergen, Etten-leur,Breda, Bavel, Ulvenhout

Roosendaal

Teteringen

Tilburg

Breda, Den Bosch en Tilburg

Amarant Groep

Tilburg en Haghorst

Tilburg en Waalwijk

Tilburg, Goirle, Etten-Leur en Roosendaal

Udenhout

Ulvenhout

Veldhoven

Waalre

Waalwijk

Waalwijk e.o. en Oisterwijk e.o.

Zeeland (NB)

Zundert

Werken bij

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Wil jij aan de slag bij ons? Voor sollicitaties en vragen over werken bij de Amarant Groep kun je terecht bij Amarant Groep Werkt, het Werving & Selectie bureau van de Amarant Groep. Direct reageren op een vacature kan natuurlijk ook. Solliciteren kan alleen via de sollicitatielink onderaan de vacature. 

 

Vacatures

De actuele vacatures binnen de Amarant Groep vind je op deze website en onze eigen website www.werkenbijamarantgroep.nl. Wil je niet zelf iedere week alle vacatures doorspitten? Meld je dan aan voor onze Email Vacature Service. Via de Email Vacature Service maak je een persoonlijk profiel aan op onze website. Als er binnen de Amarant Groep een vacature vrij komt welke voldoet aan jouw profiel ontvang je deze automatisch per e-mail. Inschrijven voor de Email Vacature Service is gratis en kun je doen op http://www.werkenbijamarantgroep.nl/e-mail-vacature-service  

 

Flexwerk

Naast een vaste functie binnen de Amarant Groep kun je ook als flexmedewerker aan de slag. Als flexmedewerker werk je op basis van een 0-urencontract op verschillende voorzieningen binnen Amarant. Een mooie mogelijkheid om kennis te maken met het brede werkveld dat Amarant te bieden heeft. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met de consulenten van onze Flexbureau's. Wil je echt aan de slag als flexmedewerker hou dan ons vacatureaanbod in de gaten om te reageren.

 

Opleidingseisen

Als je wilt werken binnen de Amarant Groep stellen we een aantal eisen aan je. Zo moet je in het bezit zijn van een diploma in de zorg. Hieronder kun je lezen welke opleidingseis we per functie stellen:

 

Huishoudelijk medewerker B: relevante opleiding op MBO niveau 2

 

Begeleider wonen/dagbesteding: relevante opleiding op MBO niveau 3 of 4

 

Persoonlijk begeleider wonen/dagbesteding: relevante opleiding op MBO niveau 4 of HBO

 

Voldoe je niet aan bovenstaande opleidingseisen maar wil je wel graag aan de slag binnen de gehandicaptenzorg? Dan is ons BBL-opleidingstraject "Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ)" wellicht iets voor jou! Meer informatie hierover kun je vinden onder "Leren bij".

Contactpersoon

Leren bij

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Kiezen voor een opleiding bij de Amarant Groep is kiezen voor een leerweg, waar naast deskundige begeleiding het zelflerend vermogen van de student voorop staat en gestimuleerd wordt. Als werkgever bieden wij de grote lijnen aan, maar als student geef jezelf invulling aan je leerweg. 

 

Je kunt als medewerker in dienst van de Amarant Groep komen en zo je beroepspraktijkvorming doen. We hebben het dan over een Beroepsbegeleideinde Leerweg (BBL).  Het theoretisch gedeelte van je opleiding volg je via het ROC Midden-Brabant of het ROC Vitalis. Dit is één dag per week, de rest van je werkweek sta je met twee benen in de praktijk. Vanaf de eerste dag werk je met cliënten.

Je kunt ook een Beroeps Opleidende Leerweg  (BOL) volgen als je als student aangemeld bent bij een ROC, of als je een HBO opleiding volgt. Afhankelijk van de school waar je je opleiding volgt, solliciteer je naar een BPV-plek óf je school regelt plaatsen voor beroepspraktijkvorming met allerlei zorgorganisaties. De Amarant Groep is er daar één van.

Contactpersoon

Vrijwilligerswerk

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Amarant heeft vrijwilligerswerk:

  • In de woonsituatie
  • Extra aandacht in de vorm van een praatje, wandelen, winkelen, voorlezen enz.
  • Bij de dagbesteding ondersteuning bij allerlei activiteiten
  • Extra hulp bij zwemmen, muziek, de kinderboerderij enz.
  • Bij de vrijetijdsbesteding: leiden van een soos, paardrijden, drumband, biljarten, tuinieren, kookactiviteiten, musicals. Maar ook bij de jaarlijks terugkerende activiteiten zoals vakanties en evenementen als carnaval, Amarant festival enz.
  • Ondersteuning in een speelotheek, diverse cursussen, hulp bij computeren

Als je bij Amarant vrijwilligerswerk gaat doen, krijg je een korte introductie en begeleiding. Je leert hoe je in verschillende situaties met cliënten omgaat. De tijd die je kwijt bent aan vrijwilligerswerk kan variëren van enkele uren in de maand tot een aantal dagen per week. Aan jou de keuze.

Contactpersoon

|

Er zijn geen vacatures voor Amarant Groep.