Annahuis

Het Annahuis is een laagdrempelige ontmoetingsplek. Iedereen is welkom, ongeacht problematiek of leefomstandigheid. Bezoekers vanuit verschillende achtergronden benaderen we vanuit een positief mensbeeld omdat zij vaak te maken hebben met uitsluiting en vooroordelen waardoor zij in armoede leven, stress en psychische problemen ervaren. Het Annahuis is een van de weinige plekken in Breda waar zowel wijkbewoners komen als mensen die elders niet welkom zijn of zich niet welkom voelen. Het streven is een evenwichtige mix van bezoekers te hebben met aandacht en interesse in elkaar, die zich bekommeren om of optrekken aan elkaar.

Het team van het Annahuis bestaat uit een staf van betaalde beroepskrachten (2,4 fte) en zo’n 30 vrijwilligers, waaronder het bestuur, met daarin een vaste kern van zo’n 15 mensen die wekelijks actief zijn. Ook bezoekers kunnen zich ontwikkelen tot vrijwilliger.

Het Annahuis heeft één vaste locatie. Daarnaast zijn we actief in de wijk en bezoeken we mensen thuis of in het ziekenhuis.

Werken bij

Ben je op zoek naar een bijzondere werkomgeving waar je elke dag nieuwe mensen ontmoet? Een plek waar je bijvoorbeeld ‘s ochtends allerlei mensen al of niet dakloos of uit de buurt ontmoet, ‘s middags training aan vrijwilligers geeft en tussendoor contact zoekt met de gemeente over een subsidieaanvraag of mensen ondersteunt met hulpvragen? In het Annahuis ben je op vele niveaus actief, schakel je constant tussen praktijk, beleid en netwerk. Hierbij word je ondersteund door een betrokken en enthousiast team van vrijwilligers. Een enorm leerzame en boeiende werkplek waar elke dag anders verloopt door wie of wat zich aandient.

In het Annahuis hangt een gezellige, informele sfeer. Er is veel aandacht voor ieders welzijn en ontwikkeling. Werkdagen zijn van maandag t/m donderdag.

Contactpersoon

Sylvia Vrins/ Dorothé IJsseldijk

Vrijwilligers bij

Zonder vrijwilligers zou het Annahuis niet kunnen blijven bestaan. Er is van alles mogelijk: een luisterend oor bieden op de inloop, koken, ondersteunen op kantoor, mensen begeleiden met hulpvragen, inspringen bij losse klussen en evenementen… We zijn erg flexibel en kijken graag mee naar jouw wensen. Vrijwilligerswerk doe je immers niet alleen voor anderen, maar ook voor jezelf: bijvoorbeeld om (weer) aan een werkritme te wennen, nieuwe mensen te leren kennen, jezelf te ontwikkelen of gewoon plezier te maken.

Contactpersoon

Sylvia Vrins / Dorothé IJsseldijk

Locaties

Annahuis

Haagweg 3
4814 GA  Breda