Autismepunt BV logo

Over de organisatie

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

VISIE

Elk mens is anders en in een samenleving geeft juist diversiteit een meerwaarde.

Wij hebben de overtuiging dat als je mensen met autisme op een passende en professionele wijze begeleidt en ondersteunt zij zich verder kunnen ontwikkelen. 

Zij hun talenten kunnen ontdekken en zodanig kunnen groeien om (volwaardig) te kunnen participeren in onze samenleving. Dit doen we vanuit een geïntegreerde aanpak op alle levensgebieden.

  • 65 medewerkers
  • 450 cliënten
  • 2: Eindhoven en Rosmalen

Locaties

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Autismepunt BV

Werken bij

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Autismepunt is een (middelgrote) zorginstelling die sinds 10 jaar zorg op maat aanbiedt aan mensen met een Autismespectrumlast in Eindhoven en omgeving.

Bij Autismepunt wordt multidisciplinair gewerkt, onze teams zijn zelfredzaam en verbonden met elkaar. De teams bestaan uit deskundige zorgverleners die allen autisme gespecialiseerd zijn.

Bij Autismepunt werken, Psychiaters, ( GZ) psychologen, Job - coaches, orthopedagogen, ambulant begeleiders therapeuten, trainers, , teamleiders, ervaringswerkers, secretaresses en facilitair medewerkers, een conciërge en een tuinman. 

Alle medewerkers zijn verbonden met AP en elkaar omdat zij de mens met autisme als geheel zien en streven naar een voor hen zo zelfstandig mogelijk bestaan in een inclusieve samenleving waarin iedereen tot zijn recht kan komen en een waardevol aandeel kan leveren vanuit puurheid en passie zodat persoonlijke ontwikkeling mogelijk blijft.

We bieden behandeling, ambulante begeleiding, job – coaching, trainingen, lezingen, workshops en activiteitengroepen aan. We organiseren congressen en masterclasses en zijn in 10 jaar uitgegroeid tot een zorginstelling van formaat waar mensen centraal staan met of zonder autisme.

We bieden specialistische zorg via zowel persoonlijk als on line contact. Er is veel ervaringsdeskundigheid in huis, er werken al jaren medewerkers met autisme en zij bieden de diverse teams mogelijkheden en inzichten om de behandeling en begeleiding zo goed mogelijk af te stemmen en op maat te blijven aanbieden. 

We zijn ambitieus en willen onze aanpak (behandeling/ begeleiding)  voortdurend verbeteren dit doen we door wetenschappelijk onderzoek en samenwerkingsverbanden aan te gaan. We delen onze expertise graag middels lezingen, workshops en trainingen zo kunnen mensen nieuwe  ervaringen op doen en inzichten verschaffen over autisme en het leven vanuit dit perspectief.    

We richten ons op digitale hulpmiddelen en behandelvormen zodat we een zo groot mogelijk bereik hebben, en mensen die moeilijkheden ondervinden in het reizen toch kunnen ondersteunen en behandelen.

Bij Autismepunt is iedereen welkom dat voel je al bij binnenkomst de  sfeer is er gelijkwaardig en gemoedelijk, uiteindelijk zijn we vooral allemaal (normale) mensen.

Contactpersoon

Leren bij

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Stageplekken en werkervaringsplekken voor bij voorkeur mensen met autisme.

Contactpersoon

Vrijwilligerswerk

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Iedereen die bij ons werkt wordt betaald afgezien van werkervaringsplekken.

Contactpersoon

Vacatures Autismepunt BV ({{numVacatures}})

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld van nieuwe vacatures van Autismepunt BV? en maak een vacature alert aan.

{{loc.title}}
Op dit moment heeft Autismepunt BV geen vacatures open staan.

Vrijwilliger vacatures Autismepunt BV ({{numVrijwilligers}})

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up
{{loc.title}}

Op dit moment heeft Autismepunt BV geen vrijwilliger vacatures open staan.