Buro Lima

Buro Lima is een plek waar jeugdigen* zichzelf kunnen zijn. Waar goed gekeken wordt naar de unieke persoonlijkheid met eigen karaktereigenschappen, interesses, mogelijkheden en ook beperkingen. Een plek waar ingespeeld wordt op de individuele vraag.

De basishouding van het team is begeleidend, maar wel vanuit duidelijke kaders die grenzen aangeven en de jeugdigen veiligheid bieden. Bij Buro Lima staat het contact met de jeugdige voorop. De veilige, liefdevolle relatie die met de jeugdige en gezin wordt gemaakt, is de basis voor de ontwikkeling die de jeugdige doorloopt. We zien ouders als eindverantwoordelijke voor de opvoeding, maar voelen ons zeker medeverantwoordelijk.

Open communicatie en persoonlijk contact, zijn in onze ogen, de basis voor het krijgen van vertrouwen. Vertrouwen en veiligheid is nodig om (jezelf) te kunnen ontwikkelen. Bij Buro Lima zijn we ons hier ter degen van bewust. Wanneer een jeugdige veilig is binnen Buro Lima wordt er in afstemming met de ouders een begeleidingsplan opgesteld met daarin persoonlijke ontwikkelingsdoelen.

Buro Lima is een kleinschalige organisatie. We hebben 3 woonhuizen en 25 jeugdigen in zorg met een verstandelijke beperking en bijkomende problematieken. Het zijn allemaal fantastisch lieve, leuke en interessante jeugdigen. Ze vinden een tweede thuis bij Buro Lima en wij bieden ze begeleiding, behandeling, persoonlijke verzorging en verblijf.

* Waar jeugdigen staat kan ook kinderen of jong volwassenen gelezen worden

Werken bij

Buro Lima is 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend.  Een plek waar jij jezelf kan en mag zijn en jezelf kunt ontwikkelen. Werken vanuit een duidelijke visie gericht op contact, relatie en warmte. SAMENwerken binnen een organisatie die nog volop in ontwikkeling is en waarin jij kunt meedenken en ontwikkelen.

Contactpersoon

Simone van den Eijnden

Leren bij

Stage lopen of leren bij Buro Lima betekent de uitdaging aangaan om jezelf te ontwikkelen, zowel persoonlijk als professioneel. Als stagiaire/leerling ben je echt deel van Buro Lima. We zorgen samen dat de begeleiding van de jeugdigen* goed verloopt. Jouw bijdrage daaraan zal in de loop van de tijd steeds groter worden. Als stagiaire/leerling sta je in basis open voor contact, zorg je voor een warm ontvangst voor jeugdigen en ouders en zorg je voor open communicatie. Buro Lima vindt het belangrijk om stagiaires een fijne en leerzame tijd te bieden en zal daar optimaal aan bijdragen. Als stagiaire ben je waardevol voor Buro Lima, je neemt nieuwe informatie mee vanuit je opleiding en kijkt met een frisse blik naar onze stichting.

* Waar jeugdigen staat kan ook kinderen of jong volwassenen gelezen worden

Contactpersoon

Simone van den Eijnden

Vrijwilligers bij

Buro Lima is Buro Lima niet, zonder vrijwilligers. De zorg/begeleiding zoals die geboden wordt, is niet mogelijk zonder deze fantastische groep mensen. De vrijwilligers leveren een grote bijdrage in het realiseren van professionele, warme, contactgerichte zorg. Dat kan door het doen van verschillende klusjes, vervoer van de jeugdigen* te verzorgen van/naar Lima, koken, ondersteuning op de groep tijdens activiteiten/uitstapjes of bijvoorbeeld de tuin bij te houden. Er is altijd wel iets te vinden waardoor een vrijwilliger zijn/haar kwaliteiten in kan zetten en met plezier een bijdrage kan leveren aan de zorg die wij bieden.

* Waar jeugdigen staat kan ook kinderen of jong volwassenen gelezen worden

Contactpersoon

Simone van den Eijnden

Locaties

Buro Lima

Raadhuisplein 22
5473 GC  Heeswijk-Dinther

Fresia

Raadhuisplein 22
5374 GC  Heeswijk-Dinther

Krokus

Raadhuisplein 20d
5473 GC  Heeswijk-Dinther

Roos

Raadhuisplein 20d
5473 GC  Heeswijk-Dinther
Gehandicaptenzorg
Jeugdzorg
Raadhuisplein 22
5473 GC
 Heeswijk-Dinther