Crataegus Zorg

Crataegus is een kleinschalige woonzorgvoorziening en de communicatielijnen zijn kort en duidelijk. De organisatie is transparant en open en er zijn geen extra lagen in de organisatiestructuur waardoor deze plat en overzichtelijk is. De werknemers hebben veel inspraak in beleid en visie. Leefplezier staat voorop, ver daarna volgt pas de zorg, terwijl wij ons er allen zeer bewust van zijn dat veel zorg voor de een nu eenmaal noodzakelijk kan zijn om leefplezier te kunnen ervaren.

De doelgroep is een mix van leeftijden en van zorgvragen. Er wonen twintigers maar ook negentigers. Er wonen mensen met dementie, met autisme, met een verstandelijke beperking, met psychiatrische problemen maar ook mensen die gewoon wat lichamelijke zorg nodig hebben omdat ze een dagje ouder worden. 

De klanten wonen in een van de 25 appartementen of 4 studio’s en in het gebouw zijn gemeenschappelijke ruimtes waarin ze elkaar kunnen ontmoeten. Daarnaast bieden wij dagbesteding en begeleiden we enkele cliënten thuis.

Het zorgteam bestaat uit 15 personen. 

Werken bij

Crataegus is ook een mooie plek om te werken. In een kleinschalig team, waarin iedereen elkaar kent en waar je ook alle bewoners en cliënten kent, werken alle disciplines samen. 

Onze collega’s hebben een warme en open houding naar onze klanten. Ze zijn oprecht geïnteresseerd en kunnen buiten kaders denken. Vasthouden aan oude patronen of aan regels waarvan niemand het nut meer weet is er bij Crataegus niet bij. “Omdenken” past beter bij ons. Lukt iets niet op de ene manier dan proberen we een andere. Onze organisatie voegt zich naar de behoefte van de klant in plaats van dat de klant zich moet voegen naar de organisatie. Terwijl het zeker niet zo is dat de klant altijd koning is. We zien het meer als allen gelijkwaardig. 

Werken bij Crataegus is afwisselend en uitdagend vanwege de dynamische doelgroep. Bijscholingen zijn altijd te volgen, ook juist door deze verschillende doelgroepen  en bovendien leren we veel van de kennis die breed aanwezig is bij de verschillende collega’s. De teamleden zijn allen anders opgeleid waardoor we veel van elkaar leren.

Studenten en scholieren kunnen een betekenisvolle bijbaan vinden bij Crataegus als zorgondersteuner of als slaapwacht. 

Naast het samen werken kan het team ook goed samen ontspannen: regelmatig vieren we iets samen of organiseren we een gezellig samenzijn. Kortom, een warm, deskundig en gezellig team!

Contactpersoon

Marinka van den Hazelkamp of Desiree van Velthoven

Leren bij

Lijkt het je leuk om ervaring op te doen in een kleinschalige woonzorg voorziening? Vind je het een uitdaging om te leren werken met- en voor ouderen én mensen met een verstandelijke of psychiatrische kwetsbaarheid? Dan is Crataegus jouw stageplaats.

Als je bij ons stage komt lopen wordt je begeleid door onze verpleegkundigen en verzorgenden IG/MMZ. Je doet ervaring op in het werken met ouderen en met mensen met een verstandelijke of psychiatrische kwetsbaarheid.

Contactpersoon

Marinka van den Hazelkamp of Desiree van Velthoven

Vrijwilligers bij

Crataegus heeft een actief team van vrijwilligers en een gevarieerde vrijwilligersactiviteiten.

Dit kan bestaan uit ondersteunen bij activiteiten op de dagbesteding, individuele begeleiding van clienten, wandelen of fietsen met de duofiets. We kijken met elke vrijwilliger waar zijn/ haar interesses, passie en talenten liggen.

We hebben regelmatig overleg met vrijwilligers en bij feesten en partijen zijn ook zij altijd aanwezig.

Contactpersoon

Marinka van den Hazelkamp of Desiree van Velthoven

Locaties

Crataegus Zorg

Pastinaak 2
4849 CS  Dorst
Geestelijke Gezondheidszorg
Gehandicaptenzorg
Verpleging en verzorging
Welzijn
Pastinaak 2
4849 CS
 Dorst