De Buitenhof

Stichting de Buitenhof is ruim 15 jaar geleden opgericht vanwege behoefte aan kwalitatief hoogwaardige dagopvang voor mensen met psycho-geriatrie zoals dementie en niet aangeboren hersenletsel. De Buitenhof heeft een professioneel team van 16 medewerkers/vrijwilligers die opvang bieden aan meer dan 60 senioren/ouderen per week. Er wordt nauw samengewerkt met de Duynsberg, Siem en aanverwante zorgaanbieders.

Werken bij

Bij de Buitenhof worden senioren/ouderen vanaf de leeftijd van 60  jaar ontvangen. De locatie is het gehele jaar geopend van maandag t/m vrijdag. De locatie bevindt zich op het terrein van de Duynsberg aan de rand van het Wandelbos aan de Indigolaan 840 in Tilburg. Het is belangrijk om de bezoekers zich ‘thuis’ te laten voelen in de groep en op de locatie. Hierin heeft de groepsleiding een belangrijke taak. Dit doen zij o.a. door het creëren van een huiselijke sfeer, het houden van persoonlijke/groep-gesprekken en de bezoekers worden uitgenodigd om aan verschillende activiteiten deel te nemen. Dit alles met als doel trainen en reactiveren.

Leren bij

De Buitenhof biedt plaats aan mbo-hbo studenten die een relevante opleiding met als thema’s welzijn/maatschappij/zorg volgen.

Vrijwilligers bij

Vrijwilligers zijn meer dan welkom bij de Buitenhof. 

Zij leveren een significante bijdrage aan diverse activiteiten en worden door bezoekers en medewerkers als onmisbaar ervaren.

Welzijn
Overige werkvelden
Indigolaan 840
5044 SK
 Tilburg