De Riethorst Stromenland logo

Over de organisatie

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

De Riethorst Stromenland beschikt over dertien locaties in drie Brabantse regio’s: twee verpleeghuizen, zes (woon)zorgcentra, een kleinschalig verpleeghuis, een zorgcomplex speciaal voor mensen met de ziekte van Huntington, een logeerhuis, een zorgboerderij en het Centraal Bureau.

Wij bieden een breed scala aan producten en diensten op het gebied van wonen, zorg, verpleging en behandeling voor mensen van 55 jaar en ouder. Kwaliteit van leven staat daarbij voorop. Onze cliënten bieden wij de mogelijkheid om zoveel mogelijk hun eigen levensstijl waar te maken. Daarvoor leggen we hen een aantal keuzes voor. Wie niet meer in staat is om die keuzes te maken, krijgt daarbij onze ondersteuning. Er werken ruim 1250 medewerkers en ongeveer 800 vrijwilligers bij onze organisatie. De Riethorst Stromenland biedt haar medewerkers kwaliteit in werk, ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden en een inspirerende werkomgeving.

Locaties

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

De Riethorst Stromenland

Zorgcentrum Antonia

Verpleeghuis Altenahove

Woonzorgcentrum Mauritsstaete

Woonzorgcentrum de Dotter

Kleinschalig verpleeghuis Aernswaert

Buurstede

Verpleeghuis Slotjesveste

Zorgcomplex de Kloosterhoeve

Centraal Bureau Dombosch

Zorgcentrum De Stroming

Zorgcentrum Goezate

Zorgcentrum de Lemmenskamp

Werken bij

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Om de visie op zorg waar te kunnen maken, zijn goede medewerkers, leerlingen en stagiaires nodig. Onze medewerkers zijn onze kracht. Zonder hen is er geen zorg en dienstverlening mogelijk. Zij staan voor de kwaliteitszorg die De Riethorst Stromenland levert. Goed werkgeverschap is daarom een belangrijk onderwerp binnen onze organisatie.

We besteden o.a. veel aandacht aan scholing, ontwikkeling, arbeidsomstandigheden, “gezond” werken, etc. Wij willen een bijdrage leveren aan ieders ontplooiing. Iedereen mag zichzelf ontwikkelen, passend binnen de context van de sector en de mogelijkheden van De Riethorst Stromenland. Onze kernwaarden zijn dan ook: kwaliteit, klantgerichtheid, betrokkenheid, collegialiteit en verantwoordelijkheid.
Ben je op zoek naar een baan in de zorg? Reageer dan op een van onze vacatures of stuur een open sollicitatie naar werkenbij@drsn.nl . Je kunt ook altijd contact opnemen met onze afdeling P&O op hetzelfde e-mailadres.

Leren bij

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

De zorg en aandacht die De Riethorst Stromenland aan haar medewerkers en leerlingen besteedt, is zoveel mogelijk maatwerk. Wij hebben een eigen afdeling opleidingen waarbinnen we medewerkers en leerlingen scholen en begeleiden.

Onze opleidingsfunctionarissen maken voor elke leerling een programma op maat dat is afgestemd op de doelstellingen van de leerperiode. Daarbij houden we rekening met de wensen of behoeften van de leerling en zorgen we voor een goede begeleiding tijdens de opleiding. Op de afdelingen worden onze leerlingen begeleid door werkbegeleiders die toegerust zijn voor hun taak.

Wil je aan de slag in de zorg en tegelijkertijd een interne opleiding volgen? Wij bieden je alle kansen! Niet alleen voor schoolverlaters, maar ook voor herintreders zijn er mogelijkheden. Samen met het Regionaal Opleidingscentrum (ROC) Vitalis College in Breda bieden we allerlei leertrajecten aan. Je kunt bij ons werken en leren tegelijk.

De Riethorst Stromenland kent een beroepsbegeleidende leerweg (BBL leerplaats) met een leerarbeidsovereenkomst en een beroepsopleidende leerweg (BOL leerplaats) met stageovereenkomst.

De opleidingen BBL en BOL bestaan uit theorie en praktijk:

Theoretisch gedeelte
Het Vitalis College verzorgt het theoretische gedeelte van de opleiding en heeft de eindverantwoording over de gehele opleiding, in samenspraak met De Riethorst Stromenland. Het College moet er ook voor zorgen dat de mensen binnen de zorginstelling op de hoogte blijven van ontwikkelingen die van invloed zijn op het praktijkleren.

Praktijkgedeelte
De Riethorst Stromenland creëert voor alle leerlingen/stagiaires de mogelijkheden om te kunnen leren in de praktijk. Daar zijn een aantal afspraken over gemaakt die per opleidingsniveau en fase van de opleiding gelijk zijn. Er is een verdeling van taken voor verschillende sectoren van de organisatie.

Heb je interesse en/of wil je eens praten over de mogelijkheden die wij jou kunnen bieden?
Neem dan contact op met ons team van afdeling opleidingen op telefoonnummer 0162-750405.

Vrijwilligerswerk

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Zonder vrijwilligers kunnen wij niet. Zij zijn niet meer weg te denken bij De Riethorst Stromenland.
Als vrijwilliger drink je bijvoorbeeld een kopje koffie met de client, doe je boodschappen of ga je aan de wandel. Er zijn echter nog veel meer activiteiten waarmee jij ons en onze cliënten kunt helpen.  Heb je zin en tijd om je aan te melden als vrijwilliger en zo een steentje bij te dragen? Neem dan contact met ons op.


Vacatures De Riethorst Stromenland ({{numVacatures}})

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Bekijk de 6 actuele vacatures van De Riethorst Stromenland en vind de baan die bij jou past.

Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld van nieuwe vacatures van De Riethorst Stromenland? en maak een vacature alert aan.

{{loc.title}}
Op dit moment heeft De Riethorst Stromenland geen vacatures open staan.

Vrijwilliger vacatures De Riethorst Stromenland ({{numVrijwilligers}})

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up
{{loc.title}}

Op dit moment heeft De Riethorst Stromenland geen vrijwilliger vacatures open staan.