DeSeizoenen

DeSeizoenen bestaat uit zes woon- en werkgemeenschappen voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Je vindt ons in het Zuiden en in het Oosten van het land. In Noord-Brabant zijn er twee locaties: Bronlaak in Oploo en Gennep in Eindhoven. 

Vanuit onze antroposofische mensvisie ondersteunen wij het samen wonen, samen werken en samen leven. We bieden ruimte voor groei en bloei door talenten en mogelijkheden te herkennen en te benutten. 

Werken bij

Bij DeSeizoenen werk je aan ontwikkeling. Niet alleen aan de ontwikkeling van onze cliënten, maar ook aan die van jezelf. Onder andere door opleiding, scholing en loopbaanontwikkeling. Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO gehandicaptenzorg.

Centraal in onze visie staan gelijkwaardigheid tussen medewerker en cliënt en de ontwikkeling van ieder individu in verbinding met de mensen en de wereld om zich heen.

 

Accent op mogelijkheden in plaats van beperkingen 

In de antroposofische gezondheidszorg richten we ons vooral op wat goed gaat en op het versterken van initiatiefkracht, in plaats van op wat niet goed gaat. We leggen het accent op kwaliteiten, talenten, wensen en mogelijkheden van mensen.

Een extra perspectief

Medewerkers bij DeSeizoenen zijn regulier opgeleid, maar hebben zich daarnaast verdiept in de antroposofische visie op mens en gezondheid. Ze beschikken dus over een extra perspectief.

Een ‘luisterende’ houding

Wij gaan verder dan het alleen het zorgen voor iemands fysieke en psychische welzijn. Het gaat om het vinden en benutten van ontwikkelingsmogelijkheden. Daarvoor zijn een goede sfeer, het mogen zijn wie je bent, het aandacht hebben voor elkaar en het voelen dat je van waarde bent belangrijke voorwaarden. Voor zowel cliënt als medewerker! Een ‘luisterende’ houding is voor medewerkers van antroposofische organisaties essentieel.

 

Vacatures

Ben je nieuwsgierig naar onze vacatures, kijk dan op https://werkenbij.deseizoenen.org/

 

Leren bij

Stages

Volg je een opleiding op mbo niveau of hbo niveau en ben je op zoek naar een leerzame stageplaats? DeSeizoenen is een erkend leerbedrijf en heeft meerdere stageplaatsen beschikbaar.

 

Voor wie
De meeste stageplaatsen zijn beschikbaar voor de opleidingen binnen het domein Zorg en welzijn op mbo niveau. Er zijn ook stageplaatsen beschikbaar voor studenten van hbo opleidingen zoals de SPH.

 

Waar
DeSeizoenen heeft stagemogelijkheden op alle locaties zowel in de werkgebieden als in de woonhuizen. In de woonhuizen ligt het accent op de begeleiding van de cliënten tijdens het wonen. Het is gericht op (zelf)verzorging, sociale contacten, het groepsleven, verzorging van de omgeving en vrije tijdsbesteding. In de werkgebieden ligt het accent op de begeleiding van de cliënten tijden het werken.  

 

Aanmelden
Ben je enthousiast voor een stage bij DeSeizoenen, kijk dan op https://werkenbij.deseizoenen.org en klik op de button ‘Stage lopen’.   

 

Werken en leren (BBL)

Heb je altijd al willen werken in de gehandicaptenzorg? De Seizoenen biedt je de mogelijkheid om het diploma Maatschappelijke Zorg (niveau 3 of 4) of Verzorgende IG te behalen en je te ontwikkelen tot een professionele begeleider. De opleiding volg je bij een ROC in de regio op bij de Scillz opleiding in Zeist. 

 

Je bent als Begeleider in opleiding bij ons in dienst en gaat direct werken in de praktijk. DeSeizoenen biedt je een leer-arbeidscontract van 28 uur per week aan. In dit leerwerktraject werk je binnen één van onze woon-werkgemeenschappen en ga je één dag in de week naar de opleiding. Na 1 jaar stroom je door naar een andere werkplek. Op deze manier doe je zoveel mogelijk ervaring op, leer je een boeiend vak en ontvang je, conform de CAO gehandicaptenzorg, een salaris. Daarnaast betaalt DeSeizoenen het collegegeld, de boeken en een gedeelte van de lestijd. De aanstelling is voor de duur van de opleiding (2 jaar) met een proeftijd van een maand. Wanneer jij je diploma behaalt, bieden we jou graag een vaste baan aan. 

 

Aanmelden

Heb je interesse in een leerwerkplek bij DeSeizoenen, kijk dan op https://werkenbij.deseizoenen.org/ en kijk op het actuele vacatureoverzicht of klik op de button ‘Opleidingsplek’.    

 

Heb je vragen over een stage of werken-leren traject? 

Neem dan contact op met praktijkopleider Martin Hamming via mailadres mhamming@deseizoenen.org of bel / app naar mobiel nummer 06-22536993. 

Vrijwilligers bij

 

‘Als elke vrijwilliger een ster was, zou het nooit meer donker zijn’.

 

Word jij onze nieuwe vrijwilliger?

Je kunt als vrijwilliger ondersteuning geven op een van de woongroepen of werkplaatsen. Denk hierbij aan helpen met koken in het weekend, helpen in de tuinen, samen naast een bewoner taken uitvoeren of helpen bij gezamenlijke feestactiviteiten. We kijken naar jouw interesses en vrijwilligerswerk dat bij jou past.

 

Je kunt als vrijwilliger ook het ‘maatje’ worden van een individuele bewoner. Dan gaat het vaak om hele gewone dingen als ergens een kopje koffie gaan drinken, een stukje fietsen, een potje schaken, een film kijken, muziek luisteren. Jij voegt heel veel kwaliteit van leven toe voor een bewoner. 

 

Kortom, er is een veelheid aan activiteiten mogelijk en altijd wat te doen voor iedereen! 

 

Natuurlijk kijken we vooraf of er een klik is tussen vrijwilliger en bewoner. We willen graag dat het contact voor beide partijen als waardevol wordt ervaren.

 

Heb je interesse in vrijwilligerswerk bij DeSeizoenen, kijk dan op https://werkenbij.deseizoenen.org/ en klik op de button ‘Vrijwilliger worden’.    

 

Heb je vragen over vrijwilligerswerk op de locatie Bronlaak in Oploo? 

Neem dan contact op met coördinator vrijwilligers Janneke Willems via mailadres jwillems-fressmann@deseizoenen.org of mobiel nummer 06-51201737

 

Heb je vragen over vrijwilligerswerk op de locatie Gennep in Eindhoven? 

Neem dan contact op met coördinator vrijwilligers Arjanne Frenk via mailadres afrenk@deseizoenen.org of mobiel nummer 06-16175345.  

 

Locaties

Bronlaak te Oploo

Gemertseweg 36
5841 CE  Oploo

Gennep te Eindhoven

Genneperweg 169
5644 RS  Eindhoven
Webclip afbeelding

Vacatures DeSeizoenen

Bekijk de 16 actuele vacatures van DeSeizoenen en vind de baan die bij jou past.

Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld van nieuwe vacatures van DeSeizoenen maak dan een vacature-alert aan.

Gehandicaptenzorg
Gemertseweg 36
5841 CE
 Oploo