DeSeizoenen logo

Over de organisatie

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

DeSeizoenen bestaat uit woon- en werkgemeenschappen voor volwassenen met een verstandelijke beperking. 

We bieden veiligheid, warmte en herkenning. Bij DeSeizoenen doe je er toe, je bent er thuis.

Vanuit onze antroposofische identiteit ondersteunen wij het samen wonen, samen werken en samen leven. We bieden ruimte voor groei en bloei door talenten en mogelijkheden te herkennen en te benutten.

Locaties

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

DeSeizoenen

Gennep te Eindhoven

Bronlaak te Oploo

Werken bij

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

DeSeizoenen vind je in het Zuiden en in het Oosten van het land met voorzieningen op het gebied van zorg, behandeling, werk  en scholing. De Seizoenen werkt voor kinderen, jongeren en volwassenen. Er zijn ruim 750 medewerkers werkzaam.

Bij DeSeizoenen werk je aan ontwikkeling. Niet alleen aan de ontwikkeling van onze cliënten, maar ook aan die van jezelf. Onder andere door opleiding, scholing en loopbaan-ontwikkeling. Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO gehandicaptenzorg.

Centraal in onze visie staan gelijkwaardigheid tussen medewerker en cliënt en de ontwikkeling van ieder individu in verbinding met de mensen en de wereld om zich heen.

Accent op mogelijkheden in plaats van beperkingen 

In de antroposofische gezondheidszorg richten we ons vooral op wat goed gaat en op het versterken van initiatiefkracht, in plaats van op wat niet goed gaat. We leggen het accent op kwaliteiten, talenten, wensen en mogelijkheden van mensen.

Een extra perspectief

Medewerkers bij DeSeizoenen zijn regulier opgeleid, maar hebben zich daarnaast verdiept in de antroposofische visie op mens en gezondheid. Ze beschikken dus over een extra perspectief.

Een ‘luisterende’ houding

Wij gaan verder dan het alleen het zorgen voor iemands fysieke en psychische welzijn. Het gaat om het vinden en benutten van ontwikkelingsmogelijkheden. Daarvoor zijn een goede sfeer, het mogen zijn wie je bent, het aandacht hebben voor elkaar en het voelen dat je van waarde bent belangrijke voorwaarden. Voor zowel cliënt als medewerker! Een ‘luisterende’ houding is voor medewerkers van antroposofische organisaties essentieel.

Leren bij

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Volg je een opleiding op MBO niveau of Hbo niveau en ben je op zoek naar een leerzame stageplaats? DeSeizoenen is een erkend leerbedrijf en heeft meerdere stageplaatsen beschikbaar.

Voor wie?
De meeste stageplaatsen zijn beschikbaar voor de opleidingen binnen het domein Zorg en welzijn op MBO Niveau. Er zijn ook stageplaatsen beschikbaar voor studenten van HBO opleidingen zoals de SPH.

Waar?
DeSeizoenen heeft stagemogelijkheden op alle locaties zowel in de werkgebieden als in de woonhuizen. In de woonhuizen ligt het accent op de begeleiding van de cliënten tijdens het wonen.Het is gericht op (zelf)verzorging, sociale contacten, het groepsleven, verzorging van de omgeving en vrije tijdsbesteding. In de werkgebieden ligt het accent op de begeleiding van de cliënten tijden het werken. Het is gericht op passend werk. Belangrijk in dit werk voor stagiaires is creativiteit en inventiviteit in de zoektocht naar ontwikkelingsmogelijkheden voor onze cliënten.

De stagiaire krijgt een stagebegeleider toegewezen en zal aanvankelijk met hem of haar meewerken. Later wordt dit uitgebreid naar het meewerken met andere collega's zodat je ook leert om in teamverband te werken. De rol en taken van de stagiaire worden vastgesteld uitgaande van het niveau van de opleiding en de opleidingsdoelen. De stagebegeleider begeleidt je met de stageopdrachten en er zijn regelmatig begeleidingsgesprekken.

Wat verwachten wij van stagiaires?

•  Affiniteit met de doelgroep;

•  Een gemotiveerde en flexibele houding;

•  Verantwoordelijkheid dragen voor je eigen leerproces;

•  Openheid voor de antroposofische visie;

•  De bereidheid om onregelmatige diensten mee te draaien (ochtend, avond- en weekenddiensten).

Wat bieden wij aan stagiaires?

•  Een uitdagende, gevarieerde stage waarin je veel ervaring opdoet;

•  Begeleiding door een gediplomeerde collega;

•  Samenwerking in een multidisciplinair team;

•  Stagevergoeding conform de CAO.

Aanmelden
Ben je enthousiast geworden voor een stage bij DeSeizoenen, schrijf dan een sollicitatiebrief. Vermeld hierin je opleiding, wat voor soort stage het betreft, de periode en de dagen dat je wilt stagelopen en je motivatie.

Je kunt een voorkeur aangeven voor de locatie waar je zou willen werken.

De BBL opleiding is in ontwikkeling, zodra hier meer bekend van is, volgt informatie op deze site.

Contactpersoon

Vrijwilligerswerk

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Vrijwilligerswerk is een belangrijk onderdeel van De Seizoenen. Het levert een wezenlijke bijdrage aan het verbeteren van kwaliteit van leven van cliënten. Vrijwilligers zijn voor cliënten belangrijk en onmisbaar. Ze ondersteunen cliënten bij het uitbreiden van hun sociale netwerk. Vaak vormen zij een schakel tussen cliënt en maatschappij. Bovendien bieden vrijwilligers de professionele zorg een welkome ondersteuning. 

 

Contactpersoon

Vacatures DeSeizoenen ({{numVacatures}})

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Bekijk de 11 actuele vacatures van DeSeizoenen en vind de baan die bij jou past.

Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld van nieuwe vacatures van DeSeizoenen? en maak een vacature alert aan.

{{loc.title}}
Op dit moment heeft DeSeizoenen geen vacatures open staan.

Vrijwilliger vacatures DeSeizoenen ({{numVrijwilligers}})

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up
{{loc.title}}

Op dit moment heeft DeSeizoenen geen vrijwilliger vacatures open staan.