Dichterbij

Een betekenisvol en zo gewoon mogelijk leven voor mensen met een verstandelijke beperking, dat is ons doel! Samen zoeken, herstellen of organiseren we dit gewone leven. Waar anderen nog weleens uitgaan van de beperking, is Dichterbij gefocust op wat onze cliënten allemaal wél kunnen. Wij helpen graag bij het onderzoeken van hun mogelijkheden en het tot bloei laten komen van hun talenten. Of het om een kind gaat of iemand die bijna pensioneert, een lichte verstandelijke beperking heeft of meervoudige beperkingen, bij Dichterbij bieden wij zorg en ondersteuning op maat.

Het levensgeluk van onze cliënten staat centraal! We doen dit samen met cliënten, verwanten en onze collega’s in Limburg, Noord-Brabant en Gelderland. Onder de naam STEVIG verlenen we ook crisisopvang, specialistische en forensische zorg.

Werken bij

Werken bij Dichterbij betekent dat je alle ruimte krijgt om jezelf te zijn. En je talenten te ontwikkelen op een manier die bij jou past. Bij ons mag je zijn wie je bent. Net als onze cliënten! Onder het mom ‘Verschil maken doe je samen’ weet je dat je er bij Dichterbij niet alleen voor staat. Samen met de cliënt, familie en collega’s maken we het verschil! 

Leren bij

Ben je geïnteresseerd om begeleider gehandicaptenzorg te worden? Dichterbij biedt leuke en praktische leerwerktrajecten aan. Jaarlijks stromen tal van nieuwe collega’s in bij Dichterbij, ook vanuit andere sectoren. Welke opleiding het beste bij jou past, hangt af van jouw wensen en talenten. We houden hierbij ook rekening met je vooropleiding en eventuele werkervaring. Die werkervaring hoeft dus niet altijd gerelateerd te zijn aan de zorg. 

Als zij-instromer of BBL-leerling, word je volwaardig lid van een zorgteam. Tot jouw taken behoren o.a. het ondersteunen van onze cliënten bij hun dagelijkse leven. Je werkt als extra teamlid, dus altijd met ervaren medewerkers. We bespreken samen op welke plek jij het beste tot je recht komt. Vier dagen per week doe je werkervaring op en een dag in de week ga je naar school. Onder begeleiding van een werk- en praktijkbegeleider ga je vervolgens aan de slag met je leerdoelen en competenties. Heel gericht, gemotiveerd en met de steun van je nieuwe collega’s! 

Waarom een leerwerktraject van Dichterbij?

Volop begeleiding

Twee begeleiders helpen jou in het leerwerktraject. Je werkbegeleider begeleidt jou op de werkvloer. Je wordt dus niet zomaar in het diepe gegooid. Je praktijkbegeleider en je team ondersteunen je in het leerproces.

Betaald leren 

Als BBL-leerling of zij-instromer ontvang je een salaris. Dichterbij betaalt bovendien je opleiding (schoolgeld, boeken en reiskosten).

Met baangarantie

Behaal jij succesvol het bijbehorende diploma? Dan krijg je een contract voor onbepaalde tijd!

Vrijwilligers bij

Wil jij mensen bijzondere momenten bezorgen?

Als vrijwilliger bij Dichterbij doe je belangrijk werk! Je helpt mensen met een verstandelijke beperking om mee te doen, zich te ontwikkelen, te ontspannen en te genieten. Je draagt dus bij aan hun kwaliteit van hun leven. Daar krijg je veel moois voor terug: veel voldoening, plezier en waardering. Wat is er mooier dan dat? Dichterbij verwelkomt je graag als vrijwilliger! Kijk op onze website voor meer informatie.

Locaties

Dichterbij

Zwerfheide 2
6591 RC  Gennep

Vacatures Dichterbij

Bekijk de 16 actuele vacatures van Dichterbij en vind de baan die bij jou past.

Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld van nieuwe vacatures van Dichterbij maak dan een vacature-alert aan.