Over de organisatie

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Wat is Elver?
Elver is expert in de begeleiding en behandeling van mensen met een lichte tot ernstige verstandelijke beperking en voor mensen met een complexe zorgvraag.

Waarom ‘Elver’? 
In Elver klinkt ‘elk verhaal‘ door. Dat is waar het bij ons om draait. Elk verhaal telt en is uniek. Bij ons gaat het om de verhalen van cliënten en hun verwanten, medewerkers en vrijwilligers. Verhalen over kleine en grote stappen, over verdriet en geluk. Over samen verder komen, groeien of simpelweg genieten van een glimlach. Bij Elver bewegen we mee met de ander en zorgen we voor verbinding.  We willen de beste zorg realiseren. Daarom betrekken we cliënten en hun familie intensief bij de hulp en ondersteuning die we bieden. Onze medewerkers werken in zelfstandige  teams en stemmen de zorg optimaal af op persoonlijke wensen en situaties. Zo stellen we cliënten in staat zoveel mogelijk zelf keuzes te maken en de regie te houden over hun eigen leven.

Waar we voor staan
Mensgerichte zorg, liefdevolle aandacht en een helende omgeving kenmerken onze aanpak. Geduldig en creatief zoeken onze specialisten naar kansen binnen beperkingen. We kennen de complexe problemen maar ook de mogelijkheden van mensen met een matige tot zeer ernstige verstandelijke beperking als geen ander. Daarin lopen we voorop en gaan we vaak een stap verder. Omdat we ervan overtuigd zijn dat zelfs het kleinste detail een wereld van verschil kan maken. Zeker als je afhankelijk bent van anderen. Dat vinden wij heel gewoon, maar het resultaat is altijd bijzonder.

Wat we doen
De organisatie biedt met circa 1.200 medewerkers en ruim 350 vrijwilligers een breed aanbod aan wonen, dagbesteding en behandeling. We begeleiden en behandelen bijna 700 mensen met een lichte tot zeer ernstige verstandelijke beperking. In onze instelling, maar ook gewoon thuis of op school. Soms voor altijd, soms tijdelijk als het even niet meer gaat. Zoekt u deskundige hulp en behandeling bij complexe problemen? Dan kunt u rekenen op de expertise van het Elver Behandelcentrum. Daarin werken specialisten op het gebied van zorg aan verstandelijke beperking nauw met elkaar samen.

Locaties

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Elver

Woongroep Dolfijn

Werken bij

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Werken bij Elver is heel bijzonder. Aandacht en zorg kunnen – hoe klein of groot ook – een wereld van verschil maken. Zeker als je afhankelijk bent van anderen. Ben jij iemand die creatief en geduldig kansen zoekt binnen beperkingen, in de zorg of daarbuiten? Dan pas jij bij Elver. Vertel ons jouw verhaal, dan vertellen wij het onze.

Organisatiecultuur
Bij Elver maken medewerkers deel uit van zelfstandig werkende teams. Teams die zelf beslissingen en keuzes maken in wat ze doen. Daarbij luisteren ze goed naar de cliënt en naar de familie. Samen zorg je voor de beste zorg.

Zorgconcept Planetree
Wij verlenen zorg volgens het Planetree-zorgconcept. Bij ons staat de mens centraal in alles wat er in de organisatie gebeurt. Dat geldt voor zowel de cliënten, als ook voor verwanten, medewerkers en vrijwilligers.

Contactpersoon

Leren bij

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Elver is altijd op zoek naar nieuw talent. Niet alleen voor zorgverlening, ook afdelingen als ICT, personeelszaken en de facilitaire dienst hebben vaak plek voor een (afstudeer)stage. Start je loopbaan goed bij Elver. 

Contactpersoon

Vrijwilligerswerk

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Vrijwilligers spelen een belangrijke rol in de zorg en aandacht die we onze cliënten bieden. Als vrijwilliger kunt u extra helpende handen bieden, maar ook onze vaste medewerkers extra ondersteuning bieden.

Wat kunt u doen?
Als vrijwilliger maakt u het voor mensen met een beperking mogelijk om actief mee te doen. Voor u misschien een kleine moeite, voor hen een wereld van verschil. Elver heeft verschillende functies en taken voor vrijwilligers:

  • Maatje: als maatje hebt u regelmatig contact met een of meer cliënten. U komt op bezoek, doet bijvoorbeeld samen boodschappen, gaat wandelen, begeleidt een uitstapje, doet een spelletje, komt op de koffie of helpt met een activiteit
  • Assisteren/ondersteunen bij de activiteitenbegeleiding: ondersteunend werk voor een of meer woningen, bij activiteiten zoals feesten of bij de pastorale dienst
  • Chauffeur: voor busvervoer van en naar de dagbesteding, kerkdiensten, bij uitstapjes of op ‘de Boemel’
  • Voor bedrijven: actief zijn voor Elver als teambuilding of bedrijfsuitje.
  • Maatschappelijke stage: scholieren kunnen bij ons een maatschappelijke stage doen.

Welke afspraken maken we met elkaar?
Vrijwillig betekent niet hetzelfde als vrijblijvend. Als u vrijwilliger bent bij Elver kijken onze cliënten en medewerkers uit naar uw komst en bijdrage. Ze vertrouwen op uw inzet en rekenen op u. Aan de andere kant kunt u ook op Elver rekenen: we bereiden de samenwerking samen goed voor en steunen u in uw taken.

Hoe bepalen we welk vrijwilligerswerk bij u past?
Om te beginnen ontmoet u onze coördinator vrijwilligerswerk. Samen bespreekt u wat u voor Elver kunt en wilt doen, hoeveel tijd u beschikbaar heeft en op welke dagen. Uw mogelijkheden, wensen en interesses staan daarin centraal. Hier proberen we passend vrijwilligerswerk bij te vinden, zodat niet alleen onze cliënten, maar ook uzelf van uw bijdrage kunt genieten. Natuurlijk hoort u ook tijdens uw kennismaking wat Elver u te bieden heeft.

Contactpersoon

Vacatures Elver ({{numVacatures}})

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld van nieuwe vacatures van Elver? en maak een vacature alert aan.

{{loc.title}}
Op dit moment heeft Elver geen vacatures open staan.

Vrijwilliger vacatures Elver ({{numVrijwilligers}})

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up
{{loc.title}}

Op dit moment heeft Elver geen vrijwilliger vacatures open staan.