Wij vragen

Als gastheer/gastvrouw ben jij het eerste gezicht dat bezoekers van Hestia zien. Je bent hiermee het visitekaartje van Hestia en draagt in grote mate bij aan het ‘warm welkom’ gevoel. Jij zorgt ervoor dat de bezoeker op de juiste plek binnen het gebouw komt. Ook ben je verantwoordelijk voor het aannemen en verspreiden van de post en het veilig aannemen van medicatie. Verder kun je kleine werkzaamheden doen zoals ervoor zorgen dat de entree er verzorgd uitziet, plantjes water geven etc.

Bezoekers van Hestia kunnen o.a. zijn:

  • familie en vrienden van de bewoners die op bezoek komen;
  • collega’s van andere De Boei teams of andere eenheden van GGzE die voor overleg of themabijeenkomsten komen;
  • contactpersonen van externe samenwerkingspartners die voor overleg of themabijeenkomsten komen;
  • medewerkers van medische diensten (zoals apotheek, pedicure);
  • bezoekers van de Open Informatie uren of trainingen.

Aangezien je met verschillende soorten bezoekers van doen hebt, ben je iemand die vriendelijk en correct is en tegelijkertijd stevig in zijn/haar schoenen staat. Je houdt je aan gemaakte afspraken en hebt oog voor de situaties waarin deze afspraken onder spanning staan.

Je werkt samen met medewerkers van verschillende instellingen, waardoor het altijd dynamisch en meestal gezellig is! Je kunt voor ondersteuning terecht bij 2 vaste contactpersonen.

Je hebt affiniteit met kwetsbare mensen en hebt een gelijkwaardige, uitnodigende houding.

Je bent gastvrij, enthousiast, nauwkeurig, een doorzetter en sociaal sensitief. Het is fijn wanneer je handig bent met het aannemen van de telefoon. Lijkt dit op jou en heb je ervaring met receptie werkzaamheden of wil je hier (weer) ervaring in opdoen? Bij Hestia kun je terecht!

Vorige Volgende