Herbergier de Maashorst

De Herbergier de Maashorst is een thuis voor 16 mensen met geheugenproblemen die niet meer zelfstandig kunnen wonen. De inrichting van het huis, het dagelijks leven en de manier van omgaan met elkaar, zijn huiselijk en ongedwongen. De bewoners krijgen de ruimte om hun leven voort te zetten, zoals ze dat gewend waren. In de Herbergier werken ongeveer 30 mensen, met of zonder zorgdiploma.

Werken bij

Door uit te gaan van wat de bewoners nog wél kunnen en ze zoveel mogelijk mee te nemen in het gewone leven, bieden we onze bewoners een fijne oude dag. Medewerkers zijn betrokken bij alle dagelijkse activiteiten van de bewoners. Ze krijgen veel ruimte om hier op een eigen manier invulling aan te geven. Het werk is afwisselend omdat alle medewerkers worden ingeroosterd op de verschillende diensten.

Cas en Judith van der Sande zijn de zorgondernemers. Zij wonen zelf ook in de Herbergier. Hierdoor zijn de lijnen kort en zijn de werkzaamheden zo verdeeld dat medewerkers tijd krijgen om aandacht te geven aan de bewoners.

In Herbergier de Maashorst vinden we het belangrijk dat je interesse hebt in de leefwereld van iemand met dementie en dat je bereid bent om te leren van je ervaringen en collega’s.

Contactpersoon

Judith of Cas van der Sande

Leren bij

In onze Herbergier is ruimte voor 3 leerlingen verzorgende IG en bieden we stageplekken voor studenten van het ROC en de Hbo-V.

Vrijwilligers bij

In onze Herbergier zijn verschillende vrijwilligers actief. Ze hebben een taak in de huiskamer als gastvrouw, of in de (moes)tuin.

Locaties

Herbergier de Maashorst

Scherpenberg 1
5411 SX  Zeeland
Verpleging en verzorging
Scherpenberg 1
5411 SX
 Zeeland