Herbergier Oudenbosch

Herbergier Oudenbosch is een kleinschalige woonvorm waar  een 18-tal mensen met geheugenproblemen wonen. Door uit te gaan van wat onze bewoners wél nog kunnen en hen zoveel mogelijk mee te nemen in het gewone leven, bieden we onze bewoners een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven. Met een betrokken team van medewerkers (circa 16 fte) werken we dagelijks om onze bewoners een warm thuis te bieden waar geleefd, geliefd,  geleerd en gewerkt kan worden.

Werken bij

Binnen Herbergier Oudenbosch zijn we dagelijks aan het werk om het gewone leven vorm te geven voor onze bewoners. Met een ruime bezetting organiseren we dagelijks de zorg die mensen nodig hebben. Dit betekent dat we écht tijd hebben en maken voor onze bewoners. We verwachten ook van onze medewerkers dat zij echt tijd némen. We doen de zorg op het tempo van de bewoner, we ondernemen samen een activiteit of we zijn er alleen maar voor de bewoner. We draaien met elkaar als het ware een groot huishouden. 

Het team bestaat voornamelijk uit medewerkers met een achtergrond als verzorgende IG en helpende. Daarnaast werken er ook mensen die geen zorgopleiding hebben gevolgd, maar op basis van hun gevoel voor mensen met geheugenproblemen bij ons als medewerker Herbergier aan de slag zijn. De Herbergier Oudenbosch staat onder leiding van twee inwonende zorgondernemers waardoor de lijnen altijd kort zijn.

De zorg wordt 24 uur per dag georganiseerd. Van onze medewerkers vragen we beschikbaarheid in dag-, avond- en (evt) nachtdiensten, zowel doordeweeks als in het weekend. Daarnaast hebben we een kleine pool van betrokken oproepkrachten.

Leren bij

Herbergier Oudenbosch is een erkend leerbedrijf voor de zorgberoepen van niveau 1 t/m 6. Jaarlijks ontvangen we  stagiaires (niveau 1 t/m 4) van de verschillende ROC’s uit de omgeving en bieden we eerstejaars stageplaatsen voor de HBO-Verpleegkunde.  In enkele gevallen bieden wij onze medewerkers een leerarbeidsovereenkomst en leiden we verzorgenden IG en helpenden op in een BBL-traject.

Vrijwilligers bij

Herbergier is altijd geïnteresseerd in vrijwilligers. Op dit moment zijn bij ons vrijwilligers actief die met onze bewoners gaan zwemmen, de lunch verzorgen of zomaar een praatje komen maken. Vind je het leuk om een activiteit te ondernemen met (een van) onze bewoners? Zou je een keer willen koken voor 20 mensen? Maak je graag een wandeling? Vind je het leuk om bij te dragen in de onderhoud van onze tuin? Neem gerust contact met ons op.

Locaties

Herbergier Oudenbosch

Aloysiushof 68
4731 PL  Oudenbosch