Het Gastenhuis logo

Over de organisatie

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Er bestaat geen standaard zorg voor mensen met dementie. Goede dementiezorg draait vooral om persoonlijke aandacht. Tijd hebben voor iemand. Een band opbouwen. Pas wanneer je iemand goed kent, kun je iemand helpen zo dicht mogelijk bij zichzelf te blijven en zijn of haar kwaliteit van leven te behouden. 

Het Gastenhuis is een zorgformule die zich volledig richt op mensen met dementie. Elke vestiging heeft twintig appartementen, waarvan er twee geschikt zijn voor bewoning door echtparen. Daarnaast zijn mensen die nog thuis wonen van harte welkom in de sociëteit en zal er ook zorg aan huis worden opgestart als blijkt dat daar in de omgeving behoefte aan is. De sfeer is huiselijk en warm. In de zorg werken we nauw samen met mantelzorgers, de bestaande sociale netwerken van onze gasten en met de lokale middenstand.

Elke vestiging wordt geleid door een inwonend zorg(echt)paar dat zelf ook sociale verankering zoekt in de wijk en gemeente. Zo zorgen zij ervoor dat het Gastenhuis echt deel gaat uitmaken van een wijk, en hun gasten een rol kunnen blijven spelen in de maatschappij. 

De ontwikkeling van het Gastenhuis neemt een hoge vlucht. Eind 2016 openden we onze eerste vestiging in het centrum van Dordrecht. Eind vorig jaar kwamen daar drie vestigingen bij. Respectievelijk in Vleuten, Druten en Teteringen. Juli 2018 opent de vijfde vestiging in Leusden. Begin 2019 kunnen we ook Warmond en Vlijmen aan dit lijstje toevoegen. Daarnaast is er nog een flink aantal vestigingen in ontwikkeling.

Locaties

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Het Gastenhuis

Het Gastenhuis Deurne

Het Gastenhuis Teteringen

Het Gastenhuis Vlijmen

Werken bij

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

In het Gastenhuis houden we niet van hiërarchie en onnodige managementlagen. Alle tijd en aandacht gaat uit naar onze gasten en hun naasten en dat betekent dat iedereen meewerkt waar nodig. Ook het zorgechtpaar. Van al onze medewerkers verwachten we dat ze zich niet alleen verantwoordelijk voelen voor hun ‘eigen’ werkzaamheden, maar voor de totale zorg, begeleiding en sfeer. We wonen, werken en leven immers samen in één huis. Er is veel ruimte voor eigen initiatief.

Werken in Het Gastenhuis betekent werken in een klein team van zo’n 20 mensen, die allemaal hun hart verpand hebben aan de zorg voor mensen met dementie. Je volgt in je werkzaamheden het persoonlijke ritme van onze bewoners. Elk Gastenhuis heeft een prachtige tuin met terras, waar we zoveel mogelijk gebruik van maken.

Contactpersoon

Vacatures Het Gastenhuis ({{numVacatures}})

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld van nieuwe vacatures van Het Gastenhuis? en maak een vacature alert aan.

{{loc.title}}
Op dit moment heeft Het Gastenhuis geen vacatures open staan.

Vrijwilliger vacatures Het Gastenhuis ({{numVrijwilligers}})

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up
{{loc.title}}

Op dit moment heeft Het Gastenhuis geen vrijwilliger vacatures open staan.