Wij vragen

Als vrijwilliger in een Gastenhuis ben je er voor ouderen met dementie. In onze kleinschalige woonomgeving bied je hen een goed gesprek, een luisterend oor en natuurlijk gezelligheid. De ene keer praat je over die baan van vroeger of een grote liefde. De andere keer gaat het over de viskraam waaraan ’s ochtends een bezoek is gebracht. Het is maar net wat er die dag leeft. Natuurlijk kun je ook samen die viskraam bezoeken. Want lekker op pad gaan met een of meerdere bewoners, behoort ook tot de mogelijkheden.

Jouw rol in het Gastenhuis
Rond tien uur drinken we meestal koffie. En ’s middags een lekker kopje thee: dit zijn fijne, rustige momenten waarbij je als vrijwilliger goed kunt aanhaken. Dit moment gaat dan vaak vanzelf over in een leuke activiteit die je zelf kunt invullen passend bij je eigen interesses en mogelijkheden. Denk aan het (voor)lezen van een boek, samen schilderen, het doen van een spelletje, samen zingen en/of muziek maken, bloemschikken. Er is zoveel mogelijk! In het Gastenhuis hechten we ook veel waarde aan beweging in de buitenlucht. Een klein blokje om of een wat langere wandeling maken. Even een boodschap doen of de natuur in. De keuze is aan jou en de bewoner(s) die je begeleidt. De auto van Het Gastenhuis staat hiervoor ook tot je beschikking.

Vind je het leuker om mee te helpen bij vaste, ondersteunende diensten? Dan kan dat ook. Zo kun je bijvoorbeeld meehelpen bij de maaltijden en de bereiding daarvan of helpen bij het onderhouden van onze tuin.

Je staat er nooit alleen voor
In het vrijwilligerswerk mag je op ondersteuning rekenen van Maarten en Marian (het zorgechtpaar dat deze vestiging leidt en er zelf ook woont) en natuurlijk van hun team. Je kunt bij hen altijd terecht voor informatie en advies over de bewoners, of als je bijvoorbeeld materialen nodig hebt voor een specifieke activiteit. Het zorgechtpaar is je vaste aanspreekpunt.

Vrijwilligerswerk: voor wie?
Voor Het Gastenhuis zijn vrijwilligers van onschatbare waarde. Dankzij hun hulp is het mogelijk om volop aandacht te bieden aan onze bewoners en om extra activiteiten te organiseren. Daarmee leveren ze een belangrijke bijdrage aan het welzijn van onze bewoners. Leeftijd speelt geen enkele rol. Iedereen is van harte welkom. Wel is affiniteit met mensen met dementie gewenst.

Vrijwillig maar niet vrijblijvend
Wil je graag vrijwilligerswerk doen in een Gastenhuis? Dan volgt er eerst een kennismakingsgesprek met Maarten en Marian. Daarna krijg je de mogelijkheid om een periode als vrijwilliger mee te draaien. Bevalt dat goed? Dan maken we de samenwerking officieel met een vrijwilligersovereenkomst zodat we op je inzet voor Het Gastenhuis en onze bewoners kunnen blijven rekenen.

Meer informatie?
Heb je behoefte aan meer informatie? Laat het ons weten via teteringen@hetgastenhuis.nl of bel 06 – 83 66 07 38.

Deze vacature is verlopen

Vorige Volgende