IMW regio Tilburg

IMW regio Tilburg is er voor mensen met vragen en problemen waar ze zelf, of met hulp uit hun omgeving, niet uitkomen. Een werkloze man bij wie de schulden zich opstapelen. Kinderen die lijden onder een (v)echtscheiding. Een flatbewoonster die overlast veroorzaakt. Een gezin waar vader soms agressief is. Ouders die vastlopen in de opvoeding van hun pittige puberdochter. Via maatschappelijk werk en trainingen bieden onze professionals de ondersteuning die nodig is om zelf weer verder te kunnen. Zij zijn opgeleid om met een brede én gespecialiseerde blik te kijken.
Wij geloven in de kracht van mensen en zijn ervan overtuigd dat iedereen kan groeien. Wij zijn er vooral voor mensen die het extra hard nodig hebben. Waar nodig gaan we ‘eropaf’ en leggen we contact met mensen die weinig vertrouwen hebben in hulpverlening. 

Onze ruim 200 professionele hulpverleners zetten zich dagelijks in voor de ongeveer 300.000 mensen in ons werkgebied, dat bestaat uit de gemeenten Tilburg, Goirle, Dongen en Gilze en Rijen. We werken samen met gemeenten en andere organisaties die hulp en ondersteuning bieden. Onze medewerkers werken in wijkteams, dorpsteams en op scholen. Want samen kom je tot betere oplossingen en lukt het om mensen weer écht mee te laten doen.

Werken bij

Ben je op zoek naar een leuke baan, stage of afstudeeropdracht? Wij bieden een uitdagende werkomgeving met veel afwisseling, leuke collega’s en groeimogelijkheden.

Bij IMW maak je het verschil. Wil jij écht iets betekenen voor de ander en het verschil maken? Het liefst doe je dat natuurlijk in een uitdagende werkomgeving met voldoende afwisseling, leuke collega’s en groeimogelijkheden. Een plek waar jij je thuis kan voelen. Dat kan bij IMW regio Tilburg.

Leren bij

Met betrekking tot stages bij het Maatschappelijk Werk heeft het IMW afspraken gemaakt met enkele Hbo-opleidingen in de provincie Noord-Brabant. Het betreft hier 3e jaarsstudenten, die na een sollicitatieprocedure in maart/ april een stageplek voor een of twee jaar krijgen aangeboden.

Locaties

Instituut voor Maatschappelijk Werk Tilburg e.o.

Kloosterstraat 32
5038 VP  Tilburg