Instituut voor Maatschappelijk Werk Tilburg (IMW) logo

Over de organisatie

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Het Instituut voor Maatschappelijk Werk Tilburg e.o. (IMW) is een lokale eerstelijns basisvoorziening in Tilburg, Goirle, Gilze-Rijen en Dongen.  Voor alle inwoners (van 0 tot 100 jaar) levert het IMW gratis professionele hulp ten behoeve van de ondersteuning en ontwikkeling van de psychosociale competenties. De belangrijkste doelgroepen zijn hierbij kwetsbare groepen zoals jeugd en de inwoners met een sociale en/ of economische achterstand die een vangnet nodig hebben om zich staande te kunnen houden in de maatschappij.

Breed basisaanbod
Naast het algemeen maatschappelijk werk heeft het IMW ook speciale hulpverleningsvormen in huis zoals: trainingen en gespreksgroepen voor jeugd en volwassenen, gezinscoaching, schoolmaatschappelijk werk, informatie bij scheiding en bemiddeling bij omgangsregelingen (Kinderen en Scheiden), begeleid wonen, bedrijfsmaatschappelijk werk, financiële begeleiding, schuldhulpverlening en sociaal juridische dienstverlening (Sociaal Raadslieden).

Locaties

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Instituut voor Maatschappelijk Werk Tilburg e.o.

Werken bij

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Het IMW biedt een integraal en breed aanbod van psychosociale hulpverlening, uitgevoerd door professionele hulpverleners.  Hulpverlening vindt individueel, groepsgericht of gezins/ systeemgericht plaats. Naast maatschappelijk werk heeft het IMW ook speciale hulpverleningsvormen in huis zoals: trainingen en gespreksgroepen voor jeugd en volwassenen, gezinscoaching, schoolmaatschappelijk werk, informatie bij echtscheiding en bemiddeling bij omgangsregelingen, begeleid wonen, bedrijfsmaatschappelijk werk, financiële begeleiding en schuldhulpverlening en sociaal juridische dienstverlening. 

Onze medewerkers zijn werkzaam:

  • als maatschappelijk werker op een van de 10 locaties van het Maatschappelijk Werk in Tilburg, Goirle, Gilze-Rijen en Dongen e.o.   
  • als gezinscoach, trainer of coördinator van de (jeugd)netwerken
  • als schoolmaatschappelijk medewerker binnen het voortgezet- en basisonderwijs
  • als woonbegeleider/ casemanager van Begeleid Wonen
  • als sociaal juridische dienstverlener van Sociaal Raadlieden
  • als administratief/ financieel/ stafmedewerker op het Centraal Bureau

Leren bij

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up
Met betrekking tot stages bij het Maatschappelijk Werk heeft het IMW afspraken gemaakt met enkele Hbo-opleidingen in de provincie Noord-Brabant. Het betreft hier 3e jaarsstudenten, die na een sollicitatieprocedure in maart/ april een stageplek voor een of twee jaar krijgen aangeboden.

Vacatures Instituut voor Maatschappelijk Werk Tilburg (IMW) ({{numVacatures}})

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld van nieuwe vacatures van Instituut voor Maatschappelijk Werk Tilburg (IMW)? en maak een vacature alert aan.

{{loc.title}}
Op dit moment heeft Instituut voor Maatschappelijk Werk Tilburg (IMW) geen vacatures open staan.

Vrijwilliger vacatures Instituut voor Maatschappelijk Werk Tilburg (IMW) ({{numVrijwilligers}})

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up
{{loc.title}}

Op dit moment heeft Instituut voor Maatschappelijk Werk Tilburg (IMW) geen vrijwilliger vacatures open staan.