KICK & KANZ logo

Over de organisatie

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

KICK bestaat uit een Dagtraining, een peer to peer aanpak en intensieve ambulante hulpverlening voor jongeren en/of gezinnen met minderjarige kinderen. We zijn een kleine organisatie waar de medewerkers veel autonomie en verantwoordelijkheid hebben. De veelal succesvolle uitvoering vindt plaats door kleine, daadkrachtige teams. 

DAGTRAINING
Dagtraining KICK is een programma voor jongeren van 14 t/m 23 jaar die niet naar school of werk gaan. KICK gebruikt o.a. sport (kickboksen) als middel om jongeren te activeren en te motiveren. We leren jongeren vaardigheden aan die zij nodig hebben om weer aansluiting te kunnen vinden bij het onderwijs of werk. De jongeren worden in groepsverband begeleid.

Naast de sportlessen hebben we dagelijks ook themalessen, waarbij we met de groep op verschillende manieren in gesprek en aan het werk gaan. Gedurende de themalessen komen verschillende werkvormen aan de orde. Een volledig traject bij de Dagtraining duurt 12 weken.

De Dagtraining is onderdeel van de Bredase aanpak voor Voortijdige SchoolVerlaters (VSV). Jongeren kunnen alleen geplaatst worden in overleg en met toestemming van de leerplichtambtenaar.

G R O T E  B R O E R  /  G R O T E  Z U S
Grote Broer en Zus is een preventieve peer to peer werkwijze dat zich richt op het versterken van de maatschappelijke positie en het voorkomen van problemen bij de ontwikkeling van jongeren.

Grote Broer en Zus richten zich op jongens en meisjes in de leeftijd van 16 t/m 23 jaar die een positieve bijdrage willen leveren aan de leefbaarheid binnen de wijken waar we actief zijn (Hoge Vucht en Haagse Beemden in Breda). In de praktijk blijkt dat alle grote broers en zussen een steuntje in de rug kunnen gebruiken op uitlopende gebieden, zoals scholing, werk en vrijetijdsbesteding.

K A N Z
KANZ is een werkwijze om problemen van kwetsbare en overbelaste gezinnen met minderjarige kinderen aan te pakken. Deze gezinnen dreigen de aansluiting met de samenleving te verliezen. Hierdoor ontstaat vaak een forse ontwikkelingsbedreiging voor de kinderen. Om deze bedreiging te keren en een uithuisplaatsing te voorkomen, wordt intensief hulp geboden op alle leefgebieden.

Locaties

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

KICK & KANZ

Werken bij

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

KICK heeft uitdagende werksoorten waarbij ook de ontwikkeling van de professional centraal staat.

Contactpersoon

Leren bij

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Binnen KICK hebben we iedere schooljaar diverse stageplaatsen voor  sport of sociale MBO-3/4 en HBO opleidingen.

Bij interesse in een stageplek ontvangen we graag een CV en motivatiebrief.

Contactpersoon

Vacatures KICK & KANZ ({{numVacatures}})

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld van nieuwe vacatures van KICK & KANZ? en maak een vacature alert aan.

{{loc.title}}
Op dit moment heeft KICK & KANZ geen vacatures open staan.

Vrijwilliger vacatures KICK & KANZ ({{numVrijwilligers}})

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up
{{loc.title}}

Op dit moment heeft KICK & KANZ geen vrijwilliger vacatures open staan.