Koninklijke Kentalis logo

Over de organisatie

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Al 225 jaar is Kentalis dé specialist op het gebied van diagnostiek, zorg en onderwijs voor mensen met een beperking in horen en communiceren. We zijn er voor mensen die slechthorend of doof zijn en mensen met een taalontwikkelingsstoornis of doofblindheid. Sommige leerlingen en cliënten hebben ook een verstandelijke beperking of motorische of psychiatrische problemen.

Ook voor de omgeving
We zijn er voor cliënten en leerlingen, maar we zijn er ook voor hun omgeving. Graag helpen en informeren we ouders en verzorgers, scholen, huisartsen, logopedisten, consultatiebureaus, kinderdagverblijven en andere zorgorganisaties. We bieden voorlichting en advies.

Kentalis zet zich in!
Kentalis heeft hart, oog en oor voor de ander. Onze klanten krijgen allerlei mogelijkheden om zich te ontwikkelen op het gebied van taal en communicatie. Om te zorgen dat zij zo goed mogelijk kunnen meedoen aan onze samenleving. Door kennis te ontwikkelen, gebruiken en delen, verbeteren we continu de kwaliteit van onze dienstverlening. Dit doen we in goede dialoog met klanten, medewerkers en partners.

Onze getallen
Verspreid over het land, telt Kentalis: 20 scholen voor speciaal onderwijs, (ongeveer 35 onderwijslocaties) 80 zorg- en diagnostieklocaties 6 audiologische centra ruim 7.200 leerlingen, van wie ongeveer de helft ambulant wordt ondersteund ongeveer 7.000 zorgcliënten ongeveer 15.000 audiologiepatiënten ongeveer 4.700 medewerkers.

Locaties

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Kentalis 's-Hertogenbosch

Kentalis Audiologisch Centrum, locatie JBZ

Kentalis De Open Cirkel Oss

Kentalis Het Atelier Berlicum

Kentalis Breda, 1753

Kentalis De Kubus

Kentalis Audiologisch en Diagnostisch Centrum Breda

Kentalis, Aalsterweg Eindhoven, Locatie Eikenburg

Kentalis Sint Marie Eindhoven

Kentalis Etten-Leur

Kentalis Helmond

Kentalis Hostiebakkerij

Kentalis Sint Michielsgestel

Kentalis, De Schakel

Kentalis Kenniscentrum Doofblindheid

Kentalis Communicatie Atelier

Kentalis Dagbesteding

Kentalis Beschermd Wonen

Kentalis Audiologisch Centrum

Kentalis Orthopedagogisch Centrum

Kentalis Sociowoningen en Appartementen

Kentalis, Generaal Smutslaan, Tilburg

Kentalis Waalwijk

Werken bij

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Medewerkers van Kentalis zijn specialisten in visuele communicatie. Het zijn vakkundige en toegewijde medewerkers. In dialoog met de cliënt en zijn omgeving zetten zij zich in om mensen met een communicatieve beperking een betere kwaliteit van leven te bieden.

Interne scholing
Kentalis waardeert leergierige medewerkers. Want doordat onze medewerkers blijven investeren in hun kennis en vaardigheden, kunnen wij kwaliteit blijven leveren. Er is daarom een breed aanbod aan interne scholing waaraan je verplicht danwel vrijwillig kunt deelnemen.

Heeft u een beperking in horen of communiceren?
Kentalis wil ook een goede werkgever zijn voor mensen met een beperking in horen of communiceren en vraagt hen te solliciteren op bestaande vacatures. Wilt u meer informatie over werken bij Kentalis als u beperkt bent in horen of communiceren? Neem daarvoor contact op met Pascalle Hessels, consulent doelgroepenbeleid.

Nog geen relevant diploma?
Wilt u werken bij Kentalis maar heeft u nog geen relevant diploma? Ook dan biedt Kentalis mogelijkheden. Over onze BBL- en duaaltrajecten leest u hier meer.

Contactpersoon

Leren bij

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Werkend leren (BBL/duaal)
Voor mensen die bij Kentalis willen werken maar nog geen relevant diploma hebben, heeft Kentalis een aantal leerwerkplaatsen.

Je komt dan bij Kentalis in dienst op basis van een leerarbeids-overeenkomst. Je leert en werkt in de praktijk en gaat één dag in de week naar school.

Deze schooldag volg je bij een ROC of hogeschool waar Kentalis mee samenwerkt. Je ontvangt een leerling-salaris en Kentalis betaalt je boeken en schoolgeld. Omdat wij graag willen dat je breed ervaring opdoet, werk je tijdens je opleiding met verschillende doelgroepen. Je wordt begeleid door daarvoor getrainde collega’s.

De mogelijkheden
Bij Kentalis Sint-Michielsgestel leiden wij op tot:

 • Helpende niveau 2
 • Medewerker maatschappelijke zorg niveau 3
 • Persoonlijk begeleider niveau 4

Solliciteren
In het vacature-overzicht kun je zien of er leerwerkplaatsen vacant zijn.
Open sollicitaties worden niet in behandeling genomen.

Stage bij Kentalis
Kentalis is een erkend leerbedrijf waar je stage kunt lopen in het kader van diverse mbo, hbo of wo opleidingen. Op welke afdeling je ook stage loopt; je leert werken met of voor een bijzondere doelgroep.

Onder begeleiding van een ervaren en getrainde werkbegeleider ga je, aan de hand van je stageplan, steeds meer taken en verantwoordelijkheden op je nemen. Zo ga je ervaren wat het is een echte professional te zijn. Indien nodig krijg je interne cursussen aangeboden.

Wil je stage lopen binnen de zorg? Klik dan op de locatie van je keuze.

Ga naar de website voor BBL of duaal en stagemogelijkheden.

Vrijwilligerswerk

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Vrijwilligers van Kentalis
Wij komen graag in contact met mensen die ons als vrijwilliger willen helpen. Dit kan bij ons op verschillende locaties. Bijvoorbeeld binnen de woonvoorzieningen in Sint-Michielsgestel, Schijndel, Vught, Amsterdam, Zoetermeer en Eindhoven. Als vrijwilliger werkt u meestal met volwassenen. Behalve in Zoetermeer en Eindhoven. Hier werken vrijwilligers voornamelijk met jongeren. De activiteiten vinden meestal plaats in de avonduren of in het weekend.

Wat doen onze vrijwilligers?
Vrijwilligers helpen Kentalis om cliënten een leuker sociaal leven te bieden. Steeds weer merken wij dat cliënten opleven dankzij de extra aandacht die vrijwilligers hen geven. Vooraf bespreken we altijd eerst welke werkzaamheden bij u passen.

Vrijwilligers bij Kentalis: 

 • komen bij cliënten op bezoek;
 • gaan met hen wandelen, winkelen of muziek maken;
 • gaan samen fietsen op een tandem, een balletje trappen, fitnessen of paardrijden;
 • helpen bij het vervoeren van cliënten;
 • bieden ondersteuning bij ontmoetingsavonden;
 • gaan mee als begeleider op vakanties;
 • organiseren een sinterklaasmiddag, kerstfeest of begeleiden knutselactiviteiten.

Hoe communiceren vrijwilligers met onze cliënten?
Werken met mensen met een auditieve of communicatieve beperking is heel mooi en dankbaar werk. Maar het vraagt wel extra inspanning en aanpassing van een vrijwilliger. Zo moeten onze vrijwilligers hun communicatie afstemmen op die van onze cliënten. Daar zijn verschillende manieren voor. Sommige cliënten kunnen spreken en liplezen, anderen gebruiken gebarentaal, geschreven taal, vingerspelling, pictogrammen of voorwerpen om te communiceren. Ervaring met deze communicatievormen is niet nodig voor u als vrijwilliger. Onze medewerkers helpen u daarmee als dat nodig is.

Wat doen wij voor onze vrijwilligers?
Komt u als vrijwilliger bij ons werken? Dan zijn we daar ontzettend blij mee! Naast veel plezier en dankbaarheid van onze cliënten bieden we daarom:  

 • Goede begeleiding: onze werkbegeleiders begeleiden al onze vrijwilligers.
 • Cursussen: Kentalis biedt al haar vrijwilligers de mogelijkheid om cursussen te volgen, bijvoorbeeld een cursus Nederlandse Gebarentaal of Totale Communicatie.
 • Een vrijwilligersovereenkomst: in deze overeenkomst beschrijven we onze rechten en plichten en die van u als vrijwilliger.
 • Reiskostenvergoeding: Kentalis vergoedt uw reiskosten.
 • Verzekeringen: Kentalis sloot voor haar vrijwilligers een WA -verzekering en een collectieve ongevallenverzekering af.
 • Leuke extra attenties: hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld onze jaarlijkse vrijwilligersdag.
 • En natuurlijk krijgt u waardering van cliënten en medewerkers.

Contact
Bent u de enthousiaste vrijwilliger naar wie wij op zoek zijn? Of wilt u meer informatie over vrijwilligerswerk bij Kentalis? Neem dan contact op met een van de volgende coördinatoren vrijwilligerswerk:

 • Sint-Michielsgestel
  Jeanny Langens
  Theerestraat 42
  5271 GD Sint-Michielsgestel
  T 073 558 86 16
 • EindhovenLonneke Geerlings
  T 040 264 61 31

Vacatures Koninklijke Kentalis ({{numVacatures}})

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Bekijk de 9 actuele vacatures van Koninklijke Kentalis en vind de baan die bij jou past.

Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld van nieuwe vacatures van Koninklijke Kentalis? en maak een vacature alert aan.

{{loc.title}}
Op dit moment heeft Koninklijke Kentalis geen vacatures open staan.

Vrijwilliger vacatures Koninklijke Kentalis ({{numVrijwilligers}})

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up
{{loc.title}}

Op dit moment heeft Koninklijke Kentalis geen vrijwilliger vacatures open staan.