Koraal, locaties De La Salle en Maashorst

De La Salle en Maashorst zijn onderdeel van Koraal. Koraal biedt volgens een uniek “full service concept” geïntegreerde zorg, onderwijs arbeidstoeleiding, observatie, diagnostiek en behandeling aan mensen met een verstandelijk beperking en/of psychosociale belemmeringen. Het concern bestaat uit zes regio's in Noord-Brabant en Limburg.

Orthopedagogisch behandelinstituut De La Salle
De La Salle is gespecialiseerd in de behandeling van jongeren met een licht verstandelijke beperking in combinatie met ernstige gedragsproblemen en/of psychiatrische problematiek. Ouders en andere gezinsleden worden, indien mogelijk, nadrukkelijk bij de behandeling betrokken. Richtinggevende principes voor de behandeling zijn: dialooggestuurd, oplossingsgericht en versterken van eigen kracht. De behandeling wordt ambulant en/of in de vorm van naschoolse dagbehandeling of 24-uursbehandeling geboden.

Maashorst
Maashorst is een instelling voor jeugdhulpverlening en specialistisch onderwijs aan jonge, in principe normaal begaafde kinderen tot 12 jaar met (ernstige) ontwikkelings-, gedrags- en leerproblemen en aan hun gezinnen. Maashorst is gevestigd in Reek en 's-Hertogenbosch.

Het hulpaanbod is breed: ambulante hulp, (naschoolse) dagbehandeling (MKD De Kleine Cauw, MKD De Kleine Hoogen, Boddaert en Intensieve Dagbehandeling), behandeling in de leefgroep (kinderhuis Reek), observatie/diagnostiek, logeeropvang en specialistisch onderwijs. De hulpverlening van Maashorst is gericht op het kind en zijn of haar gezin en leefomgeving. De hulp is afgestemd op de hulpvraag van ouders en kind. Deze hulpvraag vormt de basis voor de multidisciplinaire behandeling.

Werken bij

Kiezen voor De La Salle en Maashorst is kiezen voor werken bij een instelling 

  • waar dynamiek en hectiek garant staan voor een ontwikkeling van jezelf naar diepgang en ervaring;
  • waar een informele cultuur heerst met ruimte voor creativiteit en daadkracht.

Kortom een instelling met de mogelijkheid tot het opdoen van ervaring in het werken met complexe jongeren.

Leren bij

Lijkt werken met jeugdigen jou leuk, voel je iets voor de combinatie van werken en leren en ben je een echte teamplayer?

Behoren de eigenschappen: consequent, stressbestendig, geduldig, flexibel, oplossingsgericht en creatief bij jou als persoon en ben je bereid tot onregelmatig werken?

Wat te denken van werken als stagiaire of leerling groepsopvoeder binnen een dynamische organisatie, waar elke dienst weer anders is en waar collegae en jeugdigen ontzettend veel voor elkaar kunnen betekenen en van elkaar kunnen leren?!

Binnen onze organisatie bieden wij opleidingsplaatsen aan voor zowel de BOL en de BBL en hebben we contracten lopen met zowel MBO als HBO [deeltijd]opleidingen in Den Bosch, Nijmegen en Eindhoven.

Als leerling groepsopvoeder kun je, afhankelijk van jouw vooropleiding, kiezen voor een 3 of 4 jarige opleiding. Er wordt een arbeidsovereenkomst gesloten voor de duur van de opleiding. De La Salle vergoedt jouw opleidingskosten en iedere maand ontvang je een salaris conform de CAO gehandicaptenorg in schaal 25.

Jouw opleidingtraject vindt plaats op 2 verschillende afdelingen. Op beide afdelingen word je begeleid door een deskundige werkbegeleider.

Als stagiaire loop je gedurende 1 schooljaar minimaal 24 uur per week stage binnen een en dezelfde afdeling, ontvang je maandelijks een stagevergoeding vaan maximaal € 250,00 per maand en krijg je een stagebegeleider toegewezen.

In beide gevallen leer je van en door het werken en geleidelijk aan leer je de praktijk met de aangeboden theorie van de opleiding te integreren. Middels deze verschillende leertrajecten kun je jezelf ontwikkelen tot een volwaardig groepsopvoeder die, na een positieve afronding van de opleiding, ook nog mag solliciteren op interne vacatures!

Bij indiensttreding krijg je al snel met enkele, verplichte opleidingsmodules te maken. Gezamenlijk met andere nieuwe medewerkers word je na uitnodiging verwacht bij de centrale introductie. Tijdens deze bijeenkomst word je hartelijk welkom geheten en in grote lijnen wegwijs gemaakt binnen onze organisatie. De meer specifieke zaken komen uitgebreid aan bod tijdens de introductie op de afdeling waar je komt te werken.

Daar in de praktijk veiligheid boven alles gaat, volg je ook de trainingsmodules:

  • Dreigend en Destructief  Gedrag
  • Angst  Voor  Agressie
  • Bedrijfs Hulp Verlening.

Vrijwilligers bij

Locaties

Locatie De La Salle

Schijndelseweg 1
5283 AB  Boxtel

Locatie Maashorst

Monseigneur Suijsstraat 8
5375 AG  Reek

Vacatures Koraal, locaties De La Salle en Maashorst

Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld van nieuwe vacatures van Koraal, locaties De La Salle en Maashorst maak dan een vacature-alert aan.

Gehandicaptenzorg
Monseigneur Suijsstraat 8
5375 AG
 Reek