Kraamburo PVG logo

Over de organisatie

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Kraamburo PVG een kleine organisatie, die grote waarde hecht aan de ontwikkeling van haar kraamverzorgenden. Het is één van de belangrijkste waarborgen voor de kwaliteit van onze dienstverlening. Want een kraamverzorgende die lekker in haar vel zit, levert uitstekend werk. Kraamverzorgenden krijgen bij ons de ruimte zich te ontplooien. Via scholing, coaching, intervisie, informeel contact en gebruik van vakliteratuur en boeken.

In het zorgproces staan de moeder en de pasgeboren baby centraal, maar ook de partner, eventuele andere kinderen en de in overleg gemaakte huishoudelijke taken zijn belangrijk. Het streven is dat na acht dagen kraamzorg de zorgvrager(s) weer voor zichzelf en het gezin kan zorgen. Daarvoor werkt PVG samen met de verloskundige, eventuele (huis)artsen, JGZ-verpleegkundige en ziekenhuizen.

Locaties

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Kraamburo PVG

Werken bij

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Ons team bestaat uit dertig enthousiaste kraamverzorgenden, die volgens een efficiënte en flexibele planning werken. We vormen een leuke groep collega’s met veel ruimte voor zelfontwikkeling. Als organisatie zijn we erg betrokken bij onze kraamverzorgenden. Je werkt in een klein, gezellig team met ruimte om je eigen creativiteit en werkwijze in te vullen binnen het gezin waar je als kraamverzorgende actief bent. Omdat wij er naar streven om één en dezelfde kraamverzorgende in te zetten per gezin werken we met een erg flexibele en efficiënte planning.

Contactpersoon

Leren bij

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Meerdere keren per jaar starten we bij Kraamburo PVG weer met een opleiding tot kraamverzorgende.

Afhankelijk van je achtergrond ben je al binnen 4 maanden, 7 maanden of 1,5 jaar een gediplomeerde kraamzorg professional. Je bent de vraagbaak van het gezin in hun eerste periode met hun pasgeborene. Het is jouw taak om in samenwerking met de verloskundige ervoor te zorgen dat de ouders binnen 8 dagen met vertrouwen zelfstandig voor hun kindje kunnen zorgen. Omdat je bij een gezin in huis werkt, en ieder gezin weer anders is, weet je feilloos de behoeftes aan te voelen en hierop in te spelen. Je kunt een huishouden goed organiseren en houdt rekening met de privacy van het gezin.

De opleiding wordt aangeboden door Kraamburo PVG, in samenwerking met de Geboortezorg Academie. Indien je niet uit de zorgsector komt duurt de opleiding 1 jaar gevolgd door een half jaar verdieping. Indien je wel uit de zorgsector komt kun je in aanmerking komen voor een verkort traject van 4 of 7 maanden. Alle trajecten zijn gericht op de praktijk. De opleiding is ingedeeld in blokken van lesperiodes en stageperiodes. De lessen worden verzorgd door ervaren kraamverzorgenden en verloskundigen uit de praktijk. Binnen de eerste maand begint het eerste stageblok al en kun je meteen je opgedane kennis toepassen in de kraamgezinnen onder begeleiding van je werkbegeleider. Door het traject heen zal je alle competenties van het vak en de beroepshouding eigen maken, en langzaam aan losgelaten worden zodat je bij het behalen van je diploma zelfstandig kunt werken.

Contactpersoon

Vacatures Kraamburo PVG ({{numVacatures}})

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Bekijk de 2 actuele vacatures van Kraamburo PVG en vind de baan die bij jou past.

Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld van nieuwe vacatures van Kraamburo PVG? en maak een vacature alert aan.

{{loc.title}}
Op dit moment heeft Kraamburo PVG geen vacatures open staan.

Vrijwilliger vacatures Kraamburo PVG ({{numVrijwilligers}})

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up
{{loc.title}}

Op dit moment heeft Kraamburo PVG geen vrijwilliger vacatures open staan.