Lumens

Visie
Voor Lumens is het vanzelfsprekend dat ieder mens het liefst zelfstandig en in eigen regie functioneert en daarmee ‘eigenaar’ van het eigen leven is. Dit is hoe wij allemaal graag ons leven leiden. Dat is dan ook de basishouding waarmee we 24/7 voor inwoners klaarstaan. Er is aandacht voor de behoefte die een inwoner heeft en voor de dingen die wél goed gaan. De onderscheidende rol die Lumens heeft is dat professionals en vrijwilligers van Lumens altijd oog en oor hebben voor de vraag achter de vraag en daarmee voor de context van de inwoner. Vanuit een signaleringsfunctie halen ze de (maatschappelijke) vragen op en leveren daarmee waardevolle input om het sociale beleid in gemeentes vanuit de behoefte van de inwoner vorm te geven. Ze handelen vanuit onze kernwaarden en met een proactieve houding. Zij ontmoeten inwoners overal, on- en offline, en zijn dan gericht op mogelijkheden om daar waar nodig sociale samenhang te versterken. Ook concrete maatschappelijke vraagstukken zoals opvoeding, geld, relaties en inkomen worden vanuit talentontwikkeling en de kracht van sociale cohesie aangepakt, zodat er een duurzame, veerkrachtige en zelfredzame samenleving ontstaat waarin iedereen mee kan doen.

Filosofie
Elke dag zien we bewijs dat mensen een betere kwaliteit van leven kunnen realiseren als zij in een omgeving zijn die ze daartoe inspireert. We weten dat er meer voor nodig is dan één op één gesprekken om mensen in beweging te krijgen. En we weten dat mensen zich beter gaan voelen als ze iets voor anderen kunnen betekenen. We hebben ervaren dat wanneer je iemand in een positieve, opwaartse spiraal kunt brengen, die persoon er krachtiger uitkomt. Daarom werken wij elke dag aan onze netwerken. Want in onze netwerken is plaats voor iedereen.

Werken bij

Onze bedoeling
Niemand zou er alleen voor moeten staan. Dat vinden we écht bij Lumens. Dus niet alleen inwoners, ook onze collega’s staan er nooit alleen voor. We werken in een organisatie waar intern zoveel mogelijk ontschotting en kennisdeling plaatsvindt, zodat we naar buiten toe zo efficiënt mogelijk kunnen bouwen aan een sociaal veerkrachtige samenleving. Dat doen we samen. Met inwoners en collega’s, maar ook met samenwerkingspartners. Met elkaar zoeken we antwoorden op maatschappelijke vragen die betrekking hebben op armoede & meedoen, opvoeding & gezin, talentontwikkeling & jeugd en veilige omgeving & tolerantie.

Onze voorwaarden
Dat vraagt van onze medewerkers een open blik en creativiteit. Ze moeten de verbinding aan kunnen gaan met anderen en van de gebaande paden durven af te wijken. Ze moeten pionieren, grenzen opzoeken én stellen. Kortom, we moeten er op kunnen vertrouwen dat ze er zijn voor een ander. 

Kernwaarden
Onze kernwaarden zijn: veerkrachtig, verbonden, vindingrijk en vertrouwen. Onze medewerkers kunnen deze kernwaarden vertalen naar hun dagelijkse werkzaamheden en weten hoe ze vanuit deze basis het verschil kunnen maken voor inwoners. 

Pas jij bij ons?
Als jij je hierin herkent en in een welzijnsorganisatie zou willen werken waar dit de uitgangspunten zijn, dan pas je bij ons! Kijk gerust of we een vacature hebben die aansluit bij jouw talenten.

Locaties

Gemert-Bakel

Ridderplein 1
5421 CV  Gemert-Bakel

Lumens

Beemdstraat 29
5653 MA  Eindhoven

Vacatures Lumens

Bekijk de 5 actuele vacatures van Lumens en vind de baan die bij jou past.

Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld van nieuwe vacatures van Lumens maak dan een vacature-alert aan.

Welzijn
Beemdstraat 29
5653 MA
 Eindhoven