Martha Flora Bavel

Martha Flora is een particulier initiatief in de dementiezorg. Gebouwd op persoonlijke ervaringen van grondlegger Marco Ouwehand en gebaseerd op wetenschappelijke onderzoek. Het resultaat: een uniek zorgconcept voor mensen met alzheimer of een andere vorm van dementie.

Bij Martha Flora krijgen mensen met dementie alle ruimte om hun eigen leven zo goed mogelijk, en in alle waardigheid, voort te zetten. Binnen een geborgen en beschermde samenleving, waar het persoonlijk welbevinden van de bewoners voorop staat. De Martha Flora medewerkers creëren een persoonlijke, liefdevolle band met elke bewoner. Maar onderhouden ook een warm contact met de familieleden, die altijd welkom zijn.

Om dat elke dag waar te kunnen maken werkt Martha Flora, in vergelijking met de reguliere zorg met een veel ruimere bezetting. Betrokken, ervaren professionals die allemaal de speciale Martha Flora opleiding hebben gevolgd.  Bewoners krijgen zoveel mogelijk autonomie en vrijheid: ze bewonen hun eigen comfortabele appartement en maken gebruik van de Meander, de veilige en gemeenschappelijke leefomgeving met daarin een huiskamer, een eetkeuken, bibliotheek, tuin en atelier. De gezondheid van de bewoners wordt uiteraard continue in de gaten gehouden.

De huizen van Martha Flora vindt u op mooie locaties door heel Nederland. In 2013 ging ons eerste huis open in Den Haag. Inmiddels vindt u ons ook in Amersfoort, Bavel, Bosch & Duin, Breda, Dordrecht, Goes, Gouda, Haarlem, Hilversum, Hoorn, Hulsberg, Maastricht, Oegstgeest, Rotterdam en Twello. 

Werken bij

Martha Flora is uniek op het gebied van dementiezorg. Bij Martha Flora krijgen onze bewoners alle ruimte om hun eigen leven zo goed mogelijk en in alle waardigheid voort te zetten zoals zij dat gewend zijn. Wij willen hen, in de laatste fase van hun ziekte, een zo goed mogelijk leven en een echt thuis bieden. Daarom is dementiezorg bij ons: een relatie opbouwen met onze cliënten. Want alleen dan kunnen wij ze geven wat ze verdienen: de allerbeste zorg bij dementie.

Sleutel tot de beste dementiezorg
De sleutel tot de beste dementiezorg ben jij: de zorgprofessional die ook vindt dat dementiezorg veel beter kan, beter moet. Bij ons ben jij de verbinding tussen de ‘gezonde’ buitenwereld en de persoonlijke belevingswereld van de bewoners met dementie. Je hebt het hart op de juiste plaats en weet echt contact te maken met de bewoners. Elke dag opnieuw. Waarbij je moet bedenken dat de bewoners, situaties en gebeurtenissen elke dag anders zijn. Maar je staat er nooit alleen voor. Echt goede zorg voor mensen met dementie vraagt continue om afstemming en overleg. Daarom werken wij met dedicated teams met een gevarieerde achtergrond. Om sterke, volwaardige teams samen te kunnen stellen zoeken wij meerdere collega’s voor dezelfde functie.

Jij doet er toe
Wij bieden je veel ruimte voor professionalisering en ontwikkeling. Werken met mensen met dementie is een specialiteit en dat nemen we bij Martha Flora serieus. Daar hoort ook permanente educatie bij. Twee onderwerpen staan permanent op de agenda: Vakinhoudelijke groei in samenwerking en Communicatie. Jij doet er toe en daarom investeren wij in jou en het team. Wat wij van jou vragen is tijd en aandacht voor deze investering. En dat je openstaat om te leren en te reflecteren.

Het team doet er toe
Bij Martha Flora werk je in een team. Jouw team bestaat uit medewerkers huishouding, medewerkers gastvrijheid, medewerkers dementiezorg, medewerkers welzijn en medewerkers cliënt en coördinatie. Iedereen telt mee. Daarnaast werken we nauw samen met een netwerk van mantelzorgers, vrijwilligers, medici en paramedici. Persoonlijk welzijn en zorg bieden aan mensen met dementie vraagt om goede onderlinge afstemming. Bij Martha Flora besteden we daarom veel aandacht aan de onderlinge samenwerking en de teamdynamiek.

Stevige selectie
Het is geen gemakkelijk werk en niet voor iedereen weggelegd. Wij hanteren pittige toelatingseisen. Wij selecteren op inlevingsvermogen, attitude en bejegening. En we ontwikkelen je talent met de speciale Martha Flora startopleiding en permanente coaching. Ben jij nieuwsgierig? Heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel? En ben je initiatiefrijk? Kun je daadkrachtig optreden en ben je een teamplayer tot in je tenen? Kom dan werken bij Martha Flora!

Contactpersoon

Toine Struijcken, Locatiemanager Martha Flora Bavel

Leren bij

Martha Flora Bavel is een erkend leerbedrijf voor niveau 2, 3 en 4. Wij bieden een leerzame plek voor onze leerlingen die wij intensief begeleiden. Er zijn zowel plaatsen voor BOL- als BBL-leerlingen. 

Contactpersoon

Toine Struijcken, Locatiemanager Martha Flora Bavel

Vrijwilligers bij

Wanneer u geïnteresseerd bent in het verrichten van vrijwilligerswerk dan komen wij graag in contact met u. Vrijwilligerswerk kan op allerlei gebieden bij Martha Flora en in allerlei variëteiten, van enkele uurtjes per maand tot een aantal uren per week. Wij komen graag in contact met mensen die zich aangetrokken voelen tot ons concept.

Contactpersoon

Toine Struijcken, Locatiemanager Martha Flora Bavel

Locaties

Martha Flora Bavel

Kloosterstraat 11 B5/11 C5
4854 CL  Bavel

Martha Flora Breda

Heuvelstraat 52 A
4813 GB  Breda

Martha Flora Goes

Westwal 83
4461 CN  Goes

Vacatures Martha Flora Bavel

Bekijk de 3 actuele vacatures van Martha Flora Bavel en vind de baan die bij jou past.

Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld van nieuwe vacatures van Martha Flora Bavel maak dan een vacature-alert aan.

Verpleging en verzorging
Kloosterstraat 11 B5-11C5
4854 CL
 Bavel