MEE West-Brabant

MEE West-Brabant biedt onafhankelijke informatie, advies en ondersteuning aan mensen met een beperking en hun omgeving. Zodat iemand zich verder ontwikkelt en zo zelfstandig mogelijk in de samenleving kan meedoen. Wij ondersteunen in alle levensfasen en op alle levensgebieden, zoals werken en leren, samenleven en wonen, regelgeving en geldzaken. Meestal is onze begeleiding van korte duur, onder het motto: zo kort mogelijk, zo lang als nodig.
 
MEE staat naast de cliënt en werkt als een partner met de cliënt samen. Dit doen we op een praktische, deskundige en respectvolle manier. Daarbij richten we ons op de mogelijkheden en niet alleen op de beperkingen. De cliënt houdt regie over zijn eigen leven en maakt zoveel mogelijk zijn of haar eigen keuzes. 
Onze hulp is laagdrempelig, gratis en zonder indicatie. We laten pas los als we een passende ondersteuning gevonden hebben.
 
 • Maatschappelijke taken
  MEE vervult naast individuele taken, ook maatschappelijke taken die gericht zijn om de drempels voor mensen met een beperking in de samenleving te verlagen. Dit doen wij door middel van voorlichting, signalering, kennisuitwisseling en samenwerking.
 • MEE altijd dichtbij
  MEE West-Brabant heeft vestigingen en steunpunten verspreid over de hele regio en werkt samen met lokale en regionale partners zoals gemeenten, zorg- en welzijnsorganisaties, onderwijsinstellingen en cliënten- en patiëntenorganisaties. Zo is MEE altijd dichtbij.

Werken bij

Werken bij MEE betekent: werken in een inspirerende, professionele en slagvaardige organisatie die uit gaat van de kracht van mensen. Onze medewerkers staan náást de cliënt met als doel dat mensen met een beperking volwaardig mee kunnen doen in de samenleving. Regie over eigen leven is hierbij essentieel. Onze medewerkers begeleiden daarom cliënten bij het maken van eigen keuzes waarbij de mogelijkheden en het netwerk van de cliënt optimaal benut worden. Samenwerking, ondernemerschap, betrokkenheid, kennis en talent zijn onlosmakelijk met onze organisatie verbonden. Tevreden werknemers leveren tevreden klanten op. En omgekeerd, tevreden klanten vergroten het werkplezier. MEE West-Brabant heeft daar oog voor.
 
Medewerkers van MEE kunnen rekenen op:
 • Ruimte voor eigen initiatief
  Wij vinden het belangrijk dat onze cliënten de regie over hun eigen leven houden. Dit geldt ook voor onze medewerkers. Zeker in een branche waar middelen schaars worden. Daarom stimuleert MEE ondernemerschap: eigen verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en persoonlijk leiderschap. Met ruimte voor creatieve ideeën en oplossingen.
 • Ontwikkelen van kennis en talent
  Werken aan uitmuntende dienstverlening betekent ook: investeren in kennis en talent. Medewerkers krijgen bij ons alle ruimte om zich verder te ontwikkelen. Bijvoorbeeld via trainingen, cursussen, opleidingen, intervisiebijeenkomsten en professionele begeleiding.
 • Professionele en prettige werksfeer
  Inspiratie en betrokkenheid vinden wij belangrijk. Sterker, het zijn voorwaarden voor onze professionaliteit en ons werkplezier. Daarbij werken onze medewerkers in een team met verschillende disciplines. Want door deze samenwerking en kennisuitwisseling kunnen we onze cliënten optimaal ondersteunen.
 • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden
  Medewerkers van MEE kunnen rekenen op een prima salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals extra pensioenopbouw, fietsenplan, spaarloon- en levensloopregeling en goede verlofregelingen. De arbeidsvoorwaarden zijn vastgelegd in de CAO Gehandicaptenzorg.
Meer diversiteit betekent meer talent
MEE West-Brabant gelooft dat verrassende inzichten en creatieve oplossingen voor onze cliënten ontstaan in een omgeving waar ruimte is voor verschillen. Daarom streven wij ernaar de diversiteit van onze medewerkers te vergroten kijkend naar bijvoorbeeld achtergrond, leeftijd en geslacht. De afspiegeling van de samenleving en de omgeving van onze doelgroep is hierin leidend. Meer diversiteit betekent ook meer verschillende talenten waardoor we beter kunnen inspelen op kansen en maatschappelijke ontwikkelingen. Dit levert winst op voor iedereen.
 
MEE in top 50 beste werkgevers
MEE is dit jaar gestegen naar nummer 38 en heeft daarmee voor het eerst de top 50 bereikt van beste werkgevers. Het onderzoek van Incompany richtte zich op aantrekkingskracht en reputatie van bedrijven, organisaties en instellingen die actief zijn op de Nederlandse markt.
Daarnaast is MEE binnengekomen op nummer 46 van de top 50 beste werkgevers voor het Intermediair Imago Onderzoek 2012. Dit onderzoek is gehouden onder hoogopgeleiden tot en met 45 jaar. Bekijk hier de uitkomsten.  

Locaties

MEE West-Brabant

Stadionstraat 28
4815 NG  Breda

Vacatures MEE West-Brabant

Bekijk de 1 actuele vacatures van MEE West-Brabant en vind de baan die bij jou past.

Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld van nieuwe vacatures van MEE West-Brabant maak dan een vacature-alert aan.

Gehandicaptenzorg
Stadionstraat 28
4815 NG
 Breda