Oosterpoort logo

Over de organisatie

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Oosterpoort is een regionale jeugdzorginstelling in noordoost Noord-Brabant. Wij bieden hulp aan jeugdigen van 0 tot 18 jaar, met een uitloop tot 23 jaar. Ouders en andere gezinsleden worden waar mogelijk bij de hulpverlening betrokken.

Cliënten komen bij Oosterpoort na een indicatie die is afgegeven door Bureau Jeugdzorg.

Zorg op maat is het uitgangspunt van Oosterpoort. Wij bieden veel verschillende hulpverleningsmogelijkheden aan. Hieronder vallen: korte trainingen en cursussen, pleegzorg, hulp aan huis, dagbehandeling voor schoolgaande jeugd, crisisopvang en opvangmogelijkheden voor specifieke doelgroepen.

Oosterpoort heeft ongeveer 50 werkeenheden, verspreid over de regio noordoost Noord-Brabant, met een centraal kantoor in Oss en een nevenvestiging in Den Bosch. Bij Oosterpoort werken ruim 300 medewerkers.

Oosterpoort is HKZ gecertificeerd.

Locaties

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Oosterpoort

Werken bij

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Werken bij Oosterpoort betekent dat je zorg op maat levert aan cliënten vanuit de zorgvisie "Wonen doe je thuis". Op basis van een hulpverleningsplan werk je samen met de cliënt aan het bereiken van een gezamenlijk vastgesteld doel.

Oosterpoort heeft een eigen interne opleiding, te beginnen met een uitgebreid inwerkprogramma met introductiebijeenkomsten.

Het vervolg van de interne opleiding is gebaseerd op de zorgvisie die is vertaald in verschillende modules waarin medewerkers hun kennis en vaardigheden over te gebruiken methodieken kunnen vergroten.

We hebben regelmatig vacatures voor de functies van Pedagogisch Medewerker (SPW/niveau 4, SPH of Pedagogiek), Ambulante Hulpverlener en Begeleider Pleegzorg (Pedagogiek, MWD of SPH).

Kenmerkend voor Oosterpoort is de informele werksfeer met veel ruimte voor innovatie en eigen verantwoordelijkheid.

Leren bij

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Oosterpoort heeft jaarlijks 15- 20 stageplaatsen, veelal voor de functies pedagogisch medewerker, ambulant hulpverlener of begeleider pleegzorg. Daarnaast heeft Oosterpoort vaak één of meerdere stageplaatsen (veelal in combinatie met scriptie) voor universitaire studenten.

De stageplaatsen zijn bedoeld voor studenten van de opleidingen:

  • SPW/Pedagogisch Medewerker Jeugdzorg (BOL, niveau 4);
  • SPH, MWD en Pedagogiek (HAN en Avans Den Bosch);
  • Orthopedagogiek/Gezin & Gedrag (RUN).

Je kunt bij ons stagelopen als je in je laatste of voorlaatste studiejaar zit. Actuele informatie over onze stageplaatsen is te krijgen via de praktijkbureaus van genoemde opleidingen.

Vrijwilligerswerk

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

1 + 1 = MATCH
Lekker spelen, ontspannen, plezier maken, ... Dat lijkt zo vanzelfsprekend voor een kind. Toch is dit niet voor ieder kind weggelegd. Hiervoor kunnen verschillende redenen zijn. Zo kan een kind soms moeilijk vrienden maken of zijn er thuis omstandigheden die veel spanningen veroorzaken. Ondersteuning in de vrije tijd kan dan erg waardevol zijn.

Vrijwilligersproject Match koppelt een kind of jongere (6 t/m 16 jaar) aan een volwassen vrijwilliger, een soort ‘maatje'. Samen ondernemen zij wekelijks ontspannen activiteiten. Een middag zwemmen bijvoorbeeld, een spelletje spelen, pizza bakken of naar de bibliotheek.

Tijdens de matchafspraken biedt de vrijwilliger het kind exclusieve en positieve aandacht, positief voorbeeldgedrag en nieuwe ervaringen. Daarnaast is de vrijwilliger een luisterend oor voor het kind. Als Match-vrijwilliger lever je zo een belangrijke positieve bijdrage aan het leven en de toekomst van een kind.

Meer informatie? Kijk op onze website of bel naar 0412-465300 (vraag naar Match). Match organiseert ook regelmatig informatiebijeenkomsten. De data zijn ook te vinden op onze website.

Contactpersoon

Vacatures Oosterpoort ({{numVacatures}})

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Bekijk de 2 actuele vacatures van Oosterpoort en vind de baan die bij jou past.

Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld van nieuwe vacatures van Oosterpoort? en maak een vacature alert aan.

{{loc.title}}
Op dit moment heeft Oosterpoort geen vacatures open staan.

Vrijwilliger vacatures Oosterpoort ({{numVrijwilligers}})

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Bekijk de 1 actuele vrijwilligerswerk vacatures van Oosterpoort.

{{loc.title}}

Op dit moment heeft Oosterpoort geen vrijwilliger vacatures open staan.