ORO

Groeien, jezelf ontwikkelen en zoveel mogelijk de regie over je eigen leven hebben. Ook als je een verstandelijke beperking, een ontwikkelingsachterstand of bijvoorbeeld autisme hebt. Bij ORO maken we kwetsbare mensen gelukkig. We kijken naar jouw mogelijkheden en talenten, zodat je elke dag weer genietmomenten beleeft. Groot of klein. Jouw geluk, jouw wensen, jouw vragen, jouw behoeften: die staan bij ons centraal!

Om onze cliënten te ondersteunen in hun dagelijkse leven bieden we een compleet en gevarieerd aanbod met veel verschillende diensten. Iedereen is namelijk anders. Het gaat erom dat jij zoveel mogelijk kunt doen wat je graag wilt of nodig hebt. Daarom hebben we ook veel keus. Zodat er altijd iets bij zit wat bij jou past.

ORO is een zorgaanbieder, gespecialiseerd in de zorg, ondersteuning en begeleiding van mensen van alle leeftijden met een verstandelijke beperking of een ontwikkelingsachterstand. In de Peelregio zijn we de aanbieder met het breedste pakket aan diensten. Denk aan wonen en slapen, eten en drinken, werk en dagbesteding, bewegen, leren en vrije tijd. Voor onze ruim 2.000 cliënten zijn we actief in de hele regio. We hebben zo’n tachtig locaties in de regio Zuidoost-Brabant en zijn dus altijd in de buurt. Binnen ORO zijn er 1634 medewerkers werkzaam.

Werken bij

Een fijn leven voor elke cliënt. Dat is waar je bij ORO iedere dag voor gaat. Je zorgt voor kleine en grote genietmomenten voor de meest bijzondere mensen. Door je te richten op de talenten en mogelijkheden van cliënten, laat je ze groeien. Want als ze weten wat hun krachten zijn, kunnen ze die inzetten om de regie over hun leven te krijgen. Ze worden de beste versie van zichzelf en kunnen iets toevoegen aan de samenleving. Ze kunnen gelukkig zijn.

Natuurlijk maken lachende en dankbare cliënten je erg blij. Maar bij ORO vinden we het ook belangrijk dat je gelukkig bent in je werk. Daarom heb je hier alle ruimte om jouw krachten verder te ontwikkelen. Verbreed je kennis over de verschillende doelgroepen en specialismes of probeer nieuwe dingen uit. We zorgen dat al je talenten tot hun recht komen! Want als jij uitblinkt, kun je nog meer betekenen voor cliënten.

ORO is een van de grootste zorgorganisaties van Zuidoost-Brabant. We hebben 80 locaties in regio Someren, Deurne, Asten, Helmond, Laarbeek, Gemert-Bakel en Geldrop. Er is dus altijd wel een locatie bij jou in de buurt. Onze aandachtsgebieden zijn fijn wonen, prettige dag en lekker in je vel. Dat betekent dat we een totaalaanbieder zijn en expert op het gebied van een verstandelijke beperking. Bij ORO vinden we het belangrijk dat iedereen kan groeien, zichzelf kan ontwikkelen en zoveel mogelijk de regie over zijn eigen leven heeft. Ook als je een verstandelijke beperking, een ontwikkelingsachterstand of bijvoorbeeld autisme hebt.

Wat we dan allemaal doen? Op de website van ORO vind je het gehele aanbod. Van werk tot dagbesteding, van wonen tot vrije tijd en van onderwijs tot behandelingen.

Geluk gaat bij ORO over je gelukkig en/of fijn voelen tijdens een (klein) momentje, maar ook over je goed voelen voor langere termijn. Daarbij gaat het om ‘zelf kiezen, meedoen en van betekenis zijn’. Dit doen we bij ORO onder andere door middel van Support Gericht Werken. Je probeert te begrijpen hoe de ander geluk ervaart. Want: je kunt pas goede steun (support) geven als je weet waar de ander behoefte aan heeft. Met cursussen en trainingen zorgen we er dan ook voor dat je bekend raakt met Support Gericht Werken.

Contactpersoon

Dorrie Wijnhoven (Recruiter ORO)

Leren bij

Voor iedereen die nog niet het juiste diploma heeft om in de zorg te werken, bieden wij in samenwerking met verschillende onderwijsinstellingen in de regio BBL-trajecten opleidingen aan. Eén of twee dagen per week ga je naar school om de nodige vakkennis op te doen en de juiste basisvaardigheden te ontwikkelen. De andere dagen werk je bij ons in de functie die het beste bij jou past. Je zult heel veel leren door de ervaring van je collega’s en ontdekken hoe het is om met een specifieke doelgroep om te gaan. Zo merk je al snel wat wel en niet bij je past. Dit is dus een hele goede manier om jouw loopbaan binnen de zorg te starten. En de opleiding en het salaris, dat wordt in overleg met jou geregeld. Naast de reguliere opleidingstrajecten bieden we ook verkorte opleidingsmogelijkheden aan via Lefgozers of Zorgcampus de Peel. Je volgt hierbij een verkorte deeltijd opleiding op hbo- of mbo niveau en combineert het werken bij ORO met je studie. Deze opleidingstrajecten zijn extra aantrekkelijk wanneer je graag een carrière-switch wil maken richting de zorg. Na het behalen van je diploma ben je gediplomeerd zorgprofessional bij ORO!

Voor studenten hebben wij een breed aanbod aan stageplaatsen. Deze stageplaatsen sluiten aan op verschillende opleidingen en opleidingsniveaus. Zowel vmbo-, mbo- , hbo- als wo-studenten zijn van harte welkom om bij ons praktijkervaring op te doen tijdens hun opleiding. We hebben op diverse plaatsen binnen onze organisatie stageplaatsen. Zo kun je stage lopen in de zorg, maar ook bij onze ondersteunende diensten zoals ICT, Talent & Organisatie, Behandeling en Expertise en de financiële administratie.

Contactpersoon

Linda van den Heuvel en Rachel van Schijndel

Vrijwilligers bij

Wij zijn heel blij dat je tijd vrij wilt maken voor onze cliënten. Als vrijwilliger maak je voor hen het verschil. Dankzij jou hebben cliënten nog meer geluksmomenten in hun leven. Daar zijn ze je dankbaar voor en dat laten ze je ook merken. Dit levert je veel voldoening op. En of je die geluksmomenten nu één keer per week, één keer per maand of één keer per jaar creëert, dat maakt niet uit. Onze cliënten kunnen hoe dan ook niet wachten op jouw komst! Handig om te weten: ervaring in de zorg is niet vereist. Je enthousiasme en inzet zijn het belangrijkst. Op basis van jouw interesses en talenten kijken we samen hoe jij het leven van de cliënten kunt verrijken.

Contactpersoon

Meike van Erp

Locaties

ORO

Baroniehof 165
5709 HL  Helmond

ORO, locatie Deurne

Den Dreef 13
5751 NS  Deurne

Vacatures ORO

Bekijk de 49 actuele vacatures van ORO en vind de baan die bij jou past.

Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld van nieuwe vacatures van ORO maak dan een vacature-alert aan.

Gehandicaptenzorg
Baroniehof 165
5709 HL
 Helmond