Park Zuiderhout

Park Zuiderhout biedt een breed aanbod van diensten op het gebied van wonen, zorg en welzijn voor ouderen. Niet-religieuze én religieuze cliënten van uiteenlopende congregaties wonen samen op het terrein van Zuiderhout. Mede hierdoor heeft Zuiderhout van oudsher een bijzondere positie in de zorgsector.

Werken bij

Park Zuiderhout is een unieke plek waar mensen op leeftijd landelijk wonen in een prachtig stukje natuur: de ideale locatie om het leven te vieren. Daar zijn we volledig op ingericht door het aanbieden van services op het gebied van welzijn, wonen en zorg.
In Teteringen, op een steenworp afstand van Breda, zijn moderne en comfortabele zorgappartementen, parkappartementen, een afdeling voor bewoners met dementie, kleinschalige woonvormen en dagbesteding te vinden. Daarnaast biedt Park Zuiderhout ook zorg aan huis, niet alleen in de parkappartementen in onze wijk, maar ook in Teteringen, Breda en Oosterhout.
Er worden comfort- en gemaksdiensten aangeboden aan bewoners van Park Zuiderhout, maar ook aan klanten daarbuiten. Deze ondersteunende diensten zijn eveneens op locatie aanwezig, zoals horecagelegenheden, een eigen gastronomisch team, wasserij en huishoudelijke dienstverlening. Er is een diversiteit aan vrijetijdsmogelijkheden. Bij al deze services staat gastvrijheid hoog in het vaandel.

Bij Park Zuiderhout werken ongeveer 225 medewerkers en 100 vrijwilligers ten bate van ruim 350 bewoners.

De dienst Zorg en Ondersteuning biedt uitmuntende zorg en ondersteuning op een prettige manier met aandacht en respect, zodat niet de ongemakken centraal staan, maar het vieren van het leven, op de manier zoals de bewoner dat wenst.

Contactpersoon

Afdeking HR&O

Leren bij

Leren bij Zuiderhout betekent kiezen voor: 

 • Verscheidenheid
  Zuiderhout heeft een zeer gemengd cliëntenbestand, bestaande uit leken, zusters, paters & broeders. Maar ook de dienstverlening is breed gericht: verzorging en verpleging, intramuraal en extramuraal, somatiek en psychogeriatrie en zowel verblijf als tijdelijke opnames maken hiervan onderdeel uit. Een organisatie waar je dan ook breed opgeleid wordt.
 • Uitstekende begeleiding van leerlingen
  Op Zuiderhout wordt geïnvesteerd in de begeleiding van leerlingen, of het om nu de BBL- of de BOL-leerweg gaat. Er zijn een opleidingsfunctionaris, praktijkopleider en verschillende praktijkbegeleiders aanwezig.
 • Goede afstemming tussen theorie en praktijk
  Er bestaat een nauwe samenwerking tussen het Vitalis College en Zuiderhout, wat je opleiding zeker ten goede komt.
 • Beschermende leeromgeving
  Zuiderhout is – zeker in vergelijking tot andere overkoepelende instellingen – een relatief
  klein verzorgingshuis. Dit betekent een kleinschalige, beschermende leeromgeving waar cliënten en medewerkers elkaar kennen.

Kijk bij "Opleidingen" om te zien wat ons opleidingenaanbod is.

Contactpersoon

Annemarie Koeken - Opleidingscoördinator

Vrijwilligers bij

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor onze organisatie. Zij maken met hun inzet extra activiteiten voor de bewoners mogelijk.

Momenteel werken er ongeveer 100 vrijwilligers bij Park Zuiderhout. Zij ondersteunen bij verschillende festiviteiten, activiteiten en horeca. Daarnaast zijn zij onmisbaar voor dat extra beetje aandacht en mooie contactmomenten. Zo zijn veel vrijwilligers ook wandelmaatje.

Alle vrijwilligers krijgen een introductie en worden begeleid. Daarnaast bieden wij mogelijkheden tot het volgen van verschillende trainingen en cursussen.

Locaties

Park Zuiderhout

Arnold Janssenlaan 46
4847 DK  Teteringen
Thuiszorg
Verpleging en verzorging
Arnold Janssenlaan 46
4847 DK
 Teteringen