Present Eindhoven logo

Over de organisatie

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Present slaat bruggen tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Als makelaar in vrijwilligerswerk zetten wij groepen vrijwilligers in die mensen, die afhankelijk zijn van hulp van vrijwilligers, helpen met het onderhoud van huis of tuin of een  verhuizing. Het gaat voornamelijk om praktische hulp aan mensen die te maken hebben met armoede en gebrek aan een netwerk waar ze een beroep op kunnen doen. Daarnaast is vaak sprake van andere problematiek zoals een verstandelijke of fysieke beperking, psychosociale problematiek of een verslaving.  Wij organiseren korte afgeronde projecten waarbij bijv. wordt geverfd, opgeruimd, schoongemaakt of een overwoekerde tuin wordt opgeknapt. De hulpvraag wordt altijd gemeld door een hulpverlener die al betrokken is en de hulp die wij bieden is onderdeel van een traject. 

Op jaarbasis organiseert Present Eindhoven ongeveer 150 projecten. Deze projecten worden gecoördineerd door een klein operationele team dat momenteel uit 3 medewerkers bestaat. De uitvoering van de projecten wordt zoveel mogelijk begeleid door vrijwillige projectbegeleiders. De projecten vinden voornamelijk plaats in Eindhoven.

Locaties

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Present Eindhoven

Werken bij

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Bij Present maken vrijwilligers echt een verschil voor degene die geholpen wordt. Het gaat om mensen die in een lastige situatie zitten en hier zonder hulp van vrijwilligers niet uitkomen. Door één dag een groep vrijwilligers te laten helpen, voelt iemand zich gesteund, kan hij/zij weer vooruit en krijgt hij/zij hoop op een betere toekomst. Vrijwilligers die helpen zijn vaak intrinsiek gemotiveerd: zij willen graag iets betekenen voor mensen die het moeilijk hebben. Veel vrijwilligers komen uit kerken, studentenverenigingen of vriendengroepen, en ook steeds meer teams vanuit bedrijven pakken een project op als teamactiviteit. Een klein team van vaste medewerkers is nodig om continuïteit en kwaliteit te waarborgen. Het zinvolle werk, het enthousiasme waarmee vrijwilligers aan de slag gaan en het ontmoeten van allerlei mensen uit verschillende lagen van de maatschappij maakt het leuk en bijzonder om bij Present te werken. De werksfeer is informeel en er is veel vrijheid om nieuwe ideeën in te brengen en uit te werken. Zowel samenwerken als zelfstandig kunnen werken is belangrijk. Er wordt zoveel mogelijk vanuit huis gewerkt en werktijden zijn in overleg flexibel in te vullen.

Contactpersoon

Vrijwilligerswerk

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Ook op vrijwillige basis kun je bij Present aan de slag binnen de organisatie. Ons team wordt ondersteund door vrijwillige projectbegeleiders, die een project van A tot Z begeleiden, contact hebben met de groep vrijwilligers en de bewoner en betrokken hulpverlener en zorgen dat het project goed verloopt. Als vrijwillige projectbegeleider kun je zelf aangeven hoeveel projecten per maand je wilt begeleiden.

Contactpersoon

Vacatures Present Eindhoven ({{numVacatures}})

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld van nieuwe vacatures van Present Eindhoven? en maak een vacature alert aan.

{{loc.title}}
Op dit moment heeft Present Eindhoven geen vacatures open staan.

Vrijwilliger vacatures Present Eindhoven ({{numVrijwilligers}})

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up
{{loc.title}}

Op dit moment heeft Present Eindhoven geen vrijwilliger vacatures open staan.