Ruud's Rugzak

Motorcycle Support Nederland heet voortaan Ruud's Rugzak, zorgt dat je mee kunt doen! Er volgt meer actuele informatie.

Motorcycle Support Nederland (afgekort MSN) is een veilige en inspirerende plek voor iedereen die een volwaardige plaats in de samenleving wil veroveren.

Dagbesteding, re-integratie, werk fit worden, leerplicht vervanging, opleiden, taakstraf, jobcoaching, MSN doet het allemaal.

Bij MSN worden mensen met een grote afstand tot arbeid, of voor wie het leven niet zo mee zit, opgeleid en begeleid. Met de bedoeling door te stromen naar arbeid of reguliere opleiding. Of zij worden begeleid bij het verrichten van nuttige werkzaamheden in een bij hen passende omgeving, om zo onderdeel uit te (blijven) maken van de maatschappij. Motorcycle Support Nederland heeft goed ingerichte motorwerkplaatsen met deskundige medewerk(st)ers en professioneel gereedschap in Goirle, Oss, Nijmegen, Waalwijk en Eindhoven. Daarnaast is in de regio’s een aantal satellieten ingericht binnen bestaande ondernemingen in onder meer de horeca, schoonmaak, buitensport, textiel, motorenrevisie en logistiek.

Motorcycle Support Nederland heeft de volgende kernwaarden hoog in het vaandel: 

  • Iedereen moet dezelfde mogelijkheden geboden krijgen;
  • Iedereen heeft recht op een plek in de samenleving en moet volwaardig mee kunnen doen;
  • Iedereen heeft het recht anderen te kunnen ontmoeten;
  • Iedereen kan verantwoordelijkheid dragen;
  • Iedereen is leerbaar en kan zich ontwikkelen;
  • Iedereen moet een opleiding kunnen volgen waarbij instructie en examinering eventueel is aangepast maar exameneisen gelijk blijven.

Werken bij

Wij zijn een kleine, daadkrachtige organisatie waar we samen onze doelen realiseren. Wij waarderen creativiteit, ‘omdenken’, oplossingsgerichtheid en eigen initiatief enorm. Heldere en directe communicatie is van het grootste belang om succesvol te zijn. Een gezonde aversie tegen protocollen en bureaucratie maakt onderdeel uit van onze bedrijfscultuur. Evenals humor, eigenwijsheid, respect en bevlogenheid

Bij MSN werken ongeveer 20 mensen, die samen zo’n 12 fulltime plekken invullen. De verdeling man:vrouw is ongeveer 3:2. Onze jongste medewerker is net de 30 gepasseerd, onze oudste medewerker is net de 65 gepasseerd. Al onze medewerkers zijn jong van hart en flexibel van geest.

Leren bij

Omdat wij motivatie en vaardigheden belangrijker vinden dan diploma’s kun je bij ons werken en leren tegelijk in een BBL constructie. Zo worden je talenten benut terwijl je de nodige theoretische onderbouwing ondertussen kunt leren.

Motorcycle Support Nederland is erkend leerbedrijf voor een groot aantal opleidingen. Daaronder uiteraard auto- en motortechniek. En ook persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen, sociaal-maatschappelijk dienstverlener, coördinator sport en bewegingsagogie.

Vrijwilligers bij

Vrijwilligers zijn voor Motorcycle Support Nederland onmisbaar. In de motorwerkplaatsen zijn de vrijwilligers degene die de meeste technische kennis met zich meebrengen. Met deze kennis ondersteunen zij de begeleiders in de werkplaatsen bij het bedenken en laten uitvoeren van technische projecten. Vrijwilligers staan naast onze assistent-monteurs om hen de kneepjes van het vak te leren. 

Ook zijn we voor het vervoer van onze assistenten van en naar hun werkplekken afhankelijk van vrijwillige chauffeurs. Zij rijden met onze kleine touringcar of met de 6 persoons bus ’s morgens en ’s middags een rondje langs huisadressen en werkplekken.

Sommige vrijwilligers ondersteunen ons met administratieve klussen. 

Daarnaast zoeken we soms vrijwilligers die ons tijdelijk willen ondersteunen bij een vastomlijnd project zoals bv het ontwikkelen van promotiemateriaal of de website.

Locaties

Motorcycle Support Nederland - Breugel

Ekkersrijt 1323
5692 AJ  Son en Breugel

Motorcycle Support Nederland - Goirle

Nobelstraat 2
5051 DV  Goirle

Motorcycle Support Nederland - Nijmegen

Hogelandseweg 76
6545 AB  Nijmegen

Motorcycle Support Nederland - Oss

Galliƫrsweg 31k
5349 AT  Oss

Motorcycle Support Nederland - Waalwijk

Taxandriaweg 13
5142 PA  Waalwijk