S&L Zorg

Alle mensen zijn gelijkwaardig, maar elk mens is ook uniek. Iedereen heeft recht op een goed leven en samen zorgen we ervoor dat dit ook voor mensen met een verstandelijke beperking geldt.

Dat we uitstekende zorg voor mensen met een verstandelijke beperking bieden vinden we logisch. Maar, menslievende zorg dat is ons echte doel! Dit zie je terug bij onze medewerkers, mantelzorgers en vrijwilligers, de gezellige huizen, de levendige zorgwijken, de activiteiten en dagbesteding

S&L Zorg staat midden in de samenleving. Veel mensen binnen en/of gelieerd aan S&L Zorg hebben een bijdrage geleverd aan onze samenleving. Verschillende activiteiten worden ontplooid in het kader van carnaval, sportevenementen zoals de fietsvierdaagse en de avondvierdaagse, Koningsdag, zomerprogramma, Halloween en kerstvieringen. Bewoners nemen deel aan activiteiten in de eigen buurt en eigen gemeente zoals bijvoorbeeld de avondvierdaagse in Roosendaal en de Krabbenfoor in Bergen op Zoom.

Tevens doen buurtgenoten en andere belangstellenden mee aan activiteiten die op Sterrebos en Lambertijnenhof worden georganiseerd. Voorbeelden zijn de halloweenoptocht en het halloweenfeest met de buurtkinderen en de koningsnacht met de kindervrijmarkt uit de buurt

Werken bij

Werken bij S&L Zorg betekent werken in een zorgzame, laagdrempelige en professionele zorgorganisatie. Bij ons staat de bewoner voorop. Uniek aan de organisatie is dat bewoners in kleinschalige groepen wonen, zowel in de wijk als op de gezellige terreinen.

 

Dagelijks krijgen 380 bewoners uitstekende zorg. De bijna 800 medewerkers en ruim 250 vrijwilligers maken dit mogelijk en daarom zijn zij de basis van S&L Zorg. Hoewel dat best een forse club met collega’s is, is S&L Zorg een relatief kleinschalige organisatie waarbij je snel contact legt met je collega’s. Dat maakt dat je bij S&L Zorg geen nummer bent. De inzet en prestaties van medewerkers worden daardoor opgemerkt en maken het verschil.

 

Leren bij

Bij S&L Zorg kun je aan de slag als cliëntbegeleider in opleiding. We bieden graag een fijne en interessante werkplek in de zorg om zo bij te dragen aan onze medewerkers van de toekomst. 

 

Praktijk gestuurd leren op maat

Je volgt de opleiding maatschappelijke zorg medewerker gehandicaptenzorg op niveau 3 of niveau 4, via de Beroepsbegeleidende Leerweg. De opleiding wordt aangeboden via het Praktijkgestuurd Leren (PGL) en wordt in samenwerking met collega-instellingen SDW , SOVAK en opleider Curio georganiseerd. De lesdagen vinden plaats op één van de locaties van de verschillende instellingen en zijn praktijkgericht, daarnaast werk en leer je binnen S&L Zorg.

 

Het halfjaar traject

Wanneer je al een opleiding, aanverwant aan zorg en welzijn, hebt gevolgd, kun je in slechts een half jaar cliëntbegeleider in de gehandicaptenzorg worden.
Je komt in aanmerking voor het halfjaar traject als je een aanverwante opleiding op het gebied van zorg en welzijn hebt gevolgd of afgerond. Bijvoorbeeld: CIOS, Sociaal maatschappelijke dienstverlening, Doktersassistent, Onderwijsassistent, of een Propedeuse hebt behaald voor de ,PABO, Pedagogiek, Fysiotherapie, Toegepaste psychologie enz.

 

Vrijwilligers bij

Bij S&L Zorg zijn vrijwilligers altijd welkom! Het maakt niet uit hoeveel tijd je hebt. Er is altijd wel iets te doen. Een rondje wandelen of fietsen met een bewoner, samen koken, mee naar één van onze eigen zwembaden of het maken van een uitstapje naar de dierentuin of de stad. Ogenschijnlijk gewone dingen, maar voor onze bewoners bijzondere activiteiten die het leven mooier maken. 

 

Locaties

S&L Zorg

Onyxdijk 161a
4706 LL  Roosendaal

S&L Zorg Lambertijnenhof

Lambertijnenhof 200
4614 CH  Bergen op Zoom

S&L Zorg Sterrebos

Onyxdijk 161 A
4706 LL  Roosendaal
Webclip afbeelding

Vacatures S&L Zorg

Bekijk de 7 actuele vacatures van S&L Zorg en vind de baan die bij jou past.

Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld van nieuwe vacatures van S&L Zorg maak dan een vacature-alert aan.

Gehandicaptenzorg
Onyxdijk 161 a
4706 LL
 Roosendaal