S&L Zorg logo

Over de organisatie

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Het bieden van uitstekende zorg voor mensen met een verstandelijke beperking vinden we logisch. Maar, menslievende zorg dat is ons echte doel!

Alle mensen zijn gelijkwaardig, elk mens is uniek. Iedereen heeft recht op een goed leven en bij S&L Zorg zorgen we er samen voor dat dit ook voor mensen met een verstandelijke beperking geldt. De kernwaarden van S&L Zorg zijn: Deskundig, Vertrouwend, Uitdagend en Liefdevol.

Midden in de samenleving

S&L Zorg staat midden in de samenleving. Veel mensen binnen en/of gelieerd aan S&L Zorg hebben een bijdrage geleverd aan onze samenleving. De bewoners nemen deel aan activiteiten in de eigen buurt en eigen gemeente. Tevens doen buurtgenoten en andere belangstellenden mee aan activiteiten die op onze locaties worden georganiseerd. Voorbeelden zijn de Halloweenoptocht en het Halloweenfeest met de buurtkinderen en de Koningsnacht met de kindervrijmarkt uit de buurt.

Locaties

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

S&L Zorg

S&L Zorg Lambertijnenhof

S&L Zorg Sterrebos

Werken bij

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Het leuke aan het werken bij S&L Zorg is dat je precies weet waarom je je werk doet. Je kent de bewoners waarmee je werkt goed, maar ook de familie en vrienden. Je werkt intensief samen in een klein team en kunt bouwen en vertrouwen op je collega’s en de vrijwilligers die samen met jou het leven van onze cliënten mede bepalen. We werken bij S&L Zorg vanuit een liefdevolle en respectvolle benadering. We begeleiden en ondersteunen onze bewoners, en houden hierbij altijd Regie op eigen leven en Regie op eigen werk in ons achterhoofd.

Jij bent belangrijk!

Werken bij S&L Zorg betekent dat jij belangrijk bent! Onze bewoners rekenen op onze zorg, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Dat kan best intensief zijn, maar de reacties (hoe klein soms ook) van onze bewoners op jouw inzet kunnen voor jou een forse beloning zijn.

Met zo’n 750 medewerkers en ruim 250 vrijwilligers bieden we meer dan 380 bewoners dagelijks uitstekende zorg. Hoewel dat best een forse club met collega’s is, zijn we in de zorg een relatief kleine organisatie. Dat maakt ons als organisatie ontzettend flexibel en ambitieus. Jouw inzet en prestaties worden daardoor zeker opgemerkt en maken het verschil. Hierdoor is het mogelijk om op basis van jouw kunnen ook echt het maximale te bereiken!

Contactpersoon

Leren bij

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Binnen S&L Zorg leren we niet af en toe maar continu. Vakbekwame en deskundige medewerkers dragen immers bij aan goede zorg en begeleiding voor onze bewoners. Als medewerker krijg je alle kansen om je persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Aan de hand van een duidelijke visie, een modern opleidingssysteem en door gebruik te maken van de kwaliteiten en expertise die we in huis hebben maken we met elkaar S&L Zorg iedere dag een beetje beter.

Praktijk Gestuurd Leren
Bij S&L Zorg werken we met leerlingen in de functie van cliëntbegeleider in opleiding. We bieden hen graag een fijne en interessante werkplek in de zorg om zo bij te dragen aan onze medewerkers van de toekomst. Je volgt hiervoor het opleidingstraject praktijkgestuurd leren (PGL). Dit traject duurt gemiddeld 2 jaar (ook mogelijk in 1,5 jaar of 2,5 tot 3 jaar).

Wat houdt het in?
Binnen het traject praktijkgestuurd leren volg je de opleiding maatschappelijke zorg medewerker gehandicaptenzorg op niveau 3 of niveau 4. Dat is werken en leren tegelijk, we noemen dit ook wel de beroepsbegeleidende leerling (BBL). Het opleidingstraject praktijkgestuurd leren is onderdeel van Samen Onbeperkt, een unieke samenwerking tussen SDW, S&L Zorg en SOVAK. De opleiding wordt verzorgd door Curio.

De lesdagen vinden plaats op locaties van S&L Zorg, SDW en SOVAK en richten zich op wat jij in je dagelijks werk nodig hebt. De ervaring op de werkvloer is hierbij een belangrijk uitgangspunt voor de lesstof. Tijdens de lesdagen wordt ook gebruik gemaakt van onze eigen deskundigheid doordat gastdocenten uit de organisaties lessen en trainingen verzorgen. Zo verzorgen bijvoorbeeld orthopedagogen lessen over de diverse ontwikkelingsfasen en logopedisten over slikken en verstikken. Je maakt ook kennis met de verschillende cliëntgroepen, waardoor je zo breed mogelijk wordt opgeleid en veel kennis en ervaring opdoet.

Voor het praktijkgestuurd leren is een startmoment in februari en september mogelijk. Het opleidingstraject duurt gemiddeld 2 jaar. Leerlingen hebben de mogelijkheid om het traject desgewenst te versnellen (1,5 jaar) of te verlengen (2,5 tot 3 jaar). Na het succesvol afronden van deze opleiding krijg je een vast contract aangeboden van minimaal 24 uur.

Een traject op maat
De opleiding is opgebouwd uit verschillende modules, die in de toekomst (waarschijnlijk vanaf 2023) ook los te volgen zijn. Hierdoor wordt het opleidingstraject op maat en kun je, wanneer je al een een aanverwante opleiding in zorg of welzijn hebt gevolgd (zoals een CIOS opleiding of opleiding kinderopvang) het traject al in 6 maanden afronden.

Een opleidingstraject voor verschillende mensen
Dit opleidingstraject is bedoeld voor verschillende mensen. Enerzijds mensen die de overstap naar de zorg willen maken en nu nog werkzaam zijn binnen een andere branche. Anderzijds mensen die al ervaring hebben in de zorg door eerdere opleidingen of werk, maar nog geen (of gedeeltelijk) passende opleiding hebben afgerond. Ook mensen met minder werkervaring, die passie hebben voor het werken met mensen met een verstandelijke beperking,  zijn welkom in dit traject. Binnen S&L zorg zien we dat deze mensen allemaal een waardevolle inbreng hebben in de zorg voor onze bewoners. In de opleiding houden we rekening met jouw eerder opgedane kennis, werk-en levenservaring.

Contactpersoon

Vrijwilligerswerk

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Bij S&L Zorg zijn vrijwilligers altijd welkom! Het maakt niet uit hoeveel tijd je hebt. Er is altijd wel iets te doen. Een rondje wandelen of fietsen met een bewoner, samen koken, mee naar één van onze eigen zwembaden of het maken van een uitstapje naar de dierentuin of de stad. Ogenschijnlijk gewone dingen, maar voor onze bewoners bijzondere activiteiten die het leven mooier maken. Meer weten over vrijwilligerswerk bij S&L Zorg? Kijk dan op:  https://werkenbijslzorg.nl/vrijwilligers/.

Vacatures S&L Zorg ({{numVacatures}})

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Bekijk de 10 actuele vacatures van S&L Zorg en vind de baan die bij jou past.

Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld van nieuwe vacatures van S&L Zorg? en maak een vacature alert aan.

{{loc.title}}
Op dit moment heeft S&L Zorg geen vacatures open staan.

Vrijwilliger vacatures S&L Zorg ({{numVrijwilligers}})

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Bekijk de 4 actuele vrijwilligerswerk vacatures van S&L Zorg.

{{loc.title}}

Op dit moment heeft S&L Zorg geen vrijwilliger vacatures open staan.