S&L Zorg logo

Over de organisatie

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Het bieden van uitstekende zorg voor mensen met een verstandelijke beperking vinden we logisch. Maar, menslievende zorg dat is ons echte doel! Dit zie je terug bij onze medewerkers, mantelzorgers en vrijwilligers, de gezellige huizen, de levendige zorgwijken, de activiteiten en dagbesteding. We willen dat iedereen eigen keuzes kan maken. We zoeken steeds naar nieuwe wegen om dat mogelijk te maken. 

Menslievend betekent dat de zorg afgestemd is op behoeften, huiselijk is en gegeven wordt door bekende gezichten. Het betekent dat verwanten weten wat er speelt, en betrokken zijn.

Wij bieden mensen met een verstandelijke beperking een thuis. Een woning afgestemd op de zorgvraag, passend bij de situatie van de cliënt. Onze woningen zijn allemaal verschillend. Onze woningen zijn verspreid over de regio Roosendaal en Bergen op Zoom. Je kunt bij ons wonen in één van onze twee zorgwijken, waar alle faciliteiten bij elkaar zitten. Maar je kunt ook wonen in een gewone wijk, op onze woonboerderij, woningen op loopafstand van onze zorgwijken en in ons woonzorgcomplex. In welke woning je ook woont, je hebt toegang tot al onze faciliteiten. Zo bieden wij 24-uurs begeleiding en zorg in combinatie met huisvesting, behandeling, dagbesteding en ontspanning.

Locaties

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

S&L Zorg

S&L Zorg Lambertijnenhof

S&L Zorg Sterrebos

Werken bij

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Ben je enthousiast, betrokken en heb je passie voor het vak? Wil je dagelijks jouw bijdrage leveren aan het bieden van goede zorg en ondersteuning voor onze cliënten?

Werken bij S&L Zorg betekent werken in een dynamische, professionele en relatief kleine zorgorganisatie. Het leuke is dat je precies weet waarom je je werk doet. Je kent de cliënten waarmee je werkt goed, maar ook de familie en vrienden. Je werkt intensief samen in een klein team en kunt bouwen en vertrouwen op je collega’s en de vrijwilligers die samen met jou het leven van onze cliënten mede bepalen. We werken bij S&L Zorg vanuit een liefdevolle en respectvolle benadering. We begeleiden en ondersteunen onze cliënten, en houden hierbij altijd Regie op eigen leven en Regie op eigen werk in ons achterhoofd. 

Jij bent belangrijk!
Werken bij S&L Zorg betekent dat jij belangrijk bent! Onze cliënten rekenen op onze zorg, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Dat kan best intensief zijn, maar de reacties (hoe klein soms ook) van onze cliënten op jouw inzet kunnen voor jou een forse beloning zijn. 

De voordelen van klein
Met zo’n 650 medewerkers bieden we meer dan 350 cliënten dagelijks uitstekende zorg. Hoewel dat best een forse club met collega’s is, zijn we in de zorg een relatief kleine organisatie. Dat maakt ons als organisatie ontzettend flexibel en ambitieus. Jouw inzet en prestaties worden daardoor zeker opgemerkt en maken het verschil. Hierdoor is het mogelijk om op basis van jouw kunnen ook echt het maximale te bereiken!

Leren bij

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Bij S&L Zorg besteden we veel aandacht aan opleiden en leren. Naast dat we een groot intern opleidingsaanbod hebben om onze medewerkers te kunnen scholen waar nodig, leiden wij ook graag onze toekomstige medewerkers op. 

Leren in de praktijk van het beroep is essentieel voor de vorming van goed gekwalificeerde medewerkers. Wij bieden studenten de mogelijkheid om praktijkervaring binnen S&L Zorg op te doen. Wij bieden BPV-plaatsen aan voor studenten van diverse beroepsopleidingen van Welzijn of Gezondheidszorg uit de regio, vanaf kwalificatieniveau 2 tot en met kwalificatieniveau 5 (HBO). 

BOL en BBL
Hierbinnen vallen twee verschillende leerroutes: BOL en BBL. 

  • BOL (Beroeps opleidende leerweg): Dit is een leerweg in het secundair beroepsonderwijs, waarbij het percentage beroepspraktijkvorming tussen de twintig en zestig procent van de studieduur ligt. De opleiding vindt dus voornamelijk plaats op school. Deze deelnemers noemen we stagiaires. Lees meer op www.slzorg.nl/bol
  • BBL (Beroepsbegeleidende leerweg): Dit is een leerweg in het secundair beroepsonderwijs, waarbij het percentage beroepspraktijkvorming meer dan zestig procent van de studieduur is. De opleiding vindt voornamelijk plaats in een bedrijf (op de werkplek). Deze deelnemers noemen we leerlingen. Lees meer op www.slzorg.nl/bbl.

Vrijwilligerswerk

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Dagelijks zijn er bij S&L Zorg vrijwilligers betrokken bij het leven van onze cliënten. Dat vinden wij heel fijn, want zij kunnen vaak net dat extra bieden. Vrijwilligers maken de dag van onze cliënten nog net wat fijner.

De mogelijkheden voor het doen van vrijwilligerswerk bij ons zijn er in verschillende vormen. Je kunt denken aan vrijwilligerswerk binnen een woon- of dagbestedingslocatie, ’s avonds of overdag. Samen een stuk fietsen, de tijd nemen voor persoonlijke aandacht of een goed gesprek, samen een keertje zwemmen. Ogenschijnlijk gewone dingen, maar voor onze cliënten bijzondere activiteiten die het leven mooier maken.

Meer weten over vrijwilligerswerk bij S&L Zorg? Kijk dan op www.vrijwilligersmakenmijndag.nl

Contactpersoon

Vacatures S&L Zorg ({{numVacatures}})

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Bekijk de 6 actuele vacatures van S&L Zorg en vind de baan die bij jou past.

Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld van nieuwe vacatures van S&L Zorg? en maak een vacature alert aan.

{{loc.title}}
Op dit moment heeft S&L Zorg geen vacatures open staan.

Vrijwilliger vacatures S&L Zorg ({{numVrijwilligers}})

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up
{{loc.title}}

Op dit moment heeft S&L Zorg geen vrijwilliger vacatures open staan.