Sanquin logo

Over de organisatie

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Sanquin is een not-for-profit-organisatie die verantwoordelijk is voor de behoefte aan bloed en bloedproducten in Nederland. De activiteiten van Sanquin zijn veel omvattender dan de meeste mensen denken. Naast het afnemen, verwerken en uitgeven van bloedproducten, produceert Sanquin geneesmiddelen uit plasma, maakt bloedgroep- en immuunreagentia, verricht diagnostisch onderzoek voor ziekenhuizen, doet wetenschappelijk onderzoek en verzorgt onderwijs, opleidingen en nascholing. Een veilige en efficiënte productie en levering van bloedproducten voor de behandeling van patiënten staat voorop met het in acht nemen van de goede gesteldheid van de donor. In Nederland worden jaarlijks zo’n 720.000 donaties gedaan door donoren die belangeloos hun bloed afstaan. Dat gebeurt op meer dan 100 locaties verspreid over heel Nederland.

Locaties

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Sanquin 's-Hertogenbosch

Sanquin Breda

Sanquin Eindhoven

Sanquin Tilburg

Werken bij

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Als je bij Sanquin werkt, werk je bij een unieke organisatie. Onze lijfspreuk is “Bloed is leven”. Als donorassistent bij Sanquin draag je daaraan bij. Samen met je collega’s zorg je voor een goede ‘donor experience’. Zonder donor is er geen afname en zonder afname is er geen bloed voor de patiënt. Met vaste interne procedures en voorschriften neem je bloed af en houd je de fysieke gesteldheid van de donor goed in de gaten.

Leren bij

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Sanquin vindt het van belang dat iedere medewerker zich kan ontwikkelen binnen de organisatie. Wij bieden dan ook interne en externe opleidingen aan. Ook biedt Sanquin de mogelijkheid aan van het volgen van vakrelevante cursussen en workshops. Iedere startende donorassistent krijgt de DASIO-opleiding. Hierin word je (bij)geschoold door middel van actuele medische kennis op het gebied van bloedafname Later in de opleiding word je ook bekend gemaakt met het afnemen van componenten en de andere facetten die bij de functie komen kijken.

Vacatures Sanquin ({{numVacatures}})

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld van nieuwe vacatures van Sanquin? en maak een vacature alert aan.

{{loc.title}}
Op dit moment heeft Sanquin geen vacatures open staan.

Vrijwilliger vacatures Sanquin ({{numVrijwilligers}})

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up
{{loc.title}}

Op dit moment heeft Sanquin geen vrijwilliger vacatures open staan.