SDW logo

Over de organisatie

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

SDW begeleidt, ondersteunt en behandelt mensen met een verstandelijke beperking in West-Brabant. Circa 850 betrokken en gekwalificeerde medewerkers en ruim 300 enthousiaste vrijwilligers zetten zich dagelijks in voor een Goed Leven voor ongeveer 1200 cliënten. Naast ruim vijftig woon- en dagbestedingslocaties midden in de samenleving biedt SDW ook ondersteuning thuis en in het onderwijs aan cliënten en hun netwerk. 

Samen Goed Leven
Mensen met een verstandelijke beperking moeten net als iedereen kunnen leven, leren, werken en wonen zoals zij dat willen. Zij mogen zijn wie ze zijn. SDW gaat daarbij uit van de mogelijkheden en eigen kracht van de cliënt. Om zo zelfstandig mogelijk mee te kunnen doen in de samenleving, heeft de cliënt begeleiding of ondersteuning nodig. Daarvoor werkt SDW samen met het persoonlijke netwerk van de cliënt en de reguliere voorzieningen in de maatschappij. Samen bereiken we dat de cliënt zijn leven als een Goed Leven ervaart. 

Regie over eigen leven
Cliënten voeren bij SDW zelf de regie over hun eigen leven. Zij maken eigen keuzes en willen net als iedereen gewaardeerd worden om wie ze zijn en een bijdrage leveren aan de samenleving. Wij respecteren hun opvattingen, gevoelens en voorkeuren. Door goed te luisteren en zo flexibel mogelijk in te spelen op vragen en wensen streven wij naar optimale zorgverlening.

Locaties

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

SDW

Woonlocaties

Dagbestedingslocaties

Ambulante ondersteuning

Werken bij

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

SDW is een organisatie die zich kenmerkt door haar openheid, informele sfeer en betrouwbaarheid. Als organisatie vinden wij het belangrijk om een balans te vinden tussen werk en privé. Dit doen wij onder andere door een zo goed mogelijke match te bewerkstelligen tussen werk en de medewerker. 

Wij kijken in eerste instantie naar de mensen zelf en hun talenten en mogelijkheden. Wij houden hierbij zoveel mogelijk rekening met specifieke omstandigheden en wensen in de verschillende fasen van jouw leven en loopbaan. Wij besteden veel aandacht aan persoonlijke loopbaanontwikkeling door onder andere scholing en training. 

Neem voor meer informatie over werken bij SDW contact op met de afdeling Human Resources (HR) of kijk op de website.

Contactpersoon

Leren bij

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

SDW wil beschikken over medewerkers die goed voorbereid zijn op uitdagingen in de dagelijkse praktijk. Wij vinden het belangrijk om te investeren in onze medewerkers. Zij zijn de drijvende kracht én de ambassadeurs van onze organisatie. SDW biedt medewerkers de ruimte om zelf actief invulling te geven aan hun eigen loopbaan. Wij zijn van mening dat alleen deskundige en tevreden medewerkers cliënten de gewenste en verwachte kwalitatieve zorg kunnen bieden. 

Eigen scholingscentrum
SDW heeft een eigen expertisecentrum voor scholing, opleiding en ontwikkeling: de SDW-Academie. Dé plaats waar wij mensen opleiden tot professionals en waar medewerkers de ruimte krijgen om zichzelf verder te ontwikkelen. De SDW-Academie heeft vier hoofdtaken:

  • verzorgen van interne en externe opleidingen, trainingen en cursussen voor medewerkers
  • begeleiden van Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL)-studenten en hun begeleiders tijdens het leertraject
  • begeleiden van Beroeps Opleidende Leerweg (BOL)-studenten en hun begeleiders tijdens het leertraject
  • advies geven over deskundigheidsbevordering aan alle medewerkers van SDW 

Bezoek onze website.

Contactpersoon

Vrijwilligerswerk

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Vrijwilligers zijn naast de familie, vrienden, buren en professionele begeleiding waardevol voor de kwaliteit van leven van de cliënt. Zij vormen het netwerk van de cliënt. 

Om vrijwilliger te zijn, heeft u geen specifieke ervaring nodig. Wel is het belangrijk dat u graag met mensen met een beperking omgaat en hen wilt leren kennen. Vrijwillig is uiteraard niet hetzelfde als vrijblijvend, er wordt op u gerekend. Welke activiteiten u onderneemt, hangt af van uw wensen en mogelijkheden en die van de cliënt. 

Vrijwilligerswerk betekent voldoening, gezelligheid, plezier en een ervaring rijker.

Neem een kijkje voor meer informatie op de website.

Contactpersonen:

Jannie Wuytack              jannie.wuytack@sdwzorg.nl
Zeynep Gunduz              Zeynep.gunduz@sdwzorg.nl

Vacatures SDW ({{numVacatures}})

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Bekijk de 8 actuele vacatures van SDW en vind de baan die bij jou past.

Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld van nieuwe vacatures van SDW? en maak een vacature alert aan.

{{loc.title}}
Op dit moment heeft SDW geen vacatures open staan.

Vrijwilliger vacatures SDW ({{numVrijwilligers}})

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up
{{loc.title}}

Op dit moment heeft SDW geen vrijwilliger vacatures open staan.