SDW

Bij SDW zetten we ons in voor een Goed leven van mensen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand. Dat doen we samen: medewerkers, vrijwilligers, leerlingen, pleegouders en gezinshuisouders. We kijken naar wat onze ruim 1800 cliënten kunnen en willen, naar talenten en mogelijkheden. Zodat ze mee kunnen doen in de samenleving. En kunnen leven zoals zij dat willen.

Zo zelfstandig mogelijk
Veel van onze woon- en dagbestedingslocaties staan midden in een woonwijk, midden in de samenleving. SDW heeft meer dan 30 woon- en dagbestedingslocaties in West-Brabant. Daarnaast bieden we diverse vormen van ambulante begeleiding, bijvoorbeeld thuis en in het onderwijs. Onze ondersteuning is maatwerk en erop gericht dat cliënten zo zelfstandig mogelijk kunnen leven. Bij SDW werken circa 900 medewerkers en 300 vrijwilligers.

Eigen regie
Cliënten voeren zelf de regie over hun leven en maken eigen keuzes. Zij willen net als iedereen gewaardeerd worden om wie ze zijn en een bijdrage leveren aan de samenleving. Wij respecteren hun opvattingen, gevoelens en voorkeuren. Door goed te luisteren en zo flexibel mogelijk in te spelen op vragen en wensen streven wij naar optimale zorgverlening.

Werken bij

Wil jij iets bijdragen, iets betekenen voor onze cliënten? En daarbij jezelf ontwikkelen? SDW ziet jouw kennis en kunde, jouw inbreng en bevlogenheid. We luisteren naar je en waarderen je durf en ondernemerschap. En we helpen je bij het vinden van een juiste balans tussen werk en privé.

 

SDW geeft je de ruimte
We zien jouw talenten en je mogelijkheden en ondersteunen je om deze te ontwikkelen. Door te reflecteren en feedback te geven. Of door een training te volgen. Je krijgt de ruimte en het vertrouwen om je werk te doen zoals jij het wilt. En de ruimte om fouten te maken, waarbij we je helpen om daarvan te leren.

 

Vakmanschap
Hoe wil en kun jij jouw vakmanschap inzetten? Als begeleider kun je op verschillende niveaus werken bij woonlocaties, dagactiviteiten of ambulante ondersteuning. Er zijn meerdere doelgroepen in alle leeftijden. Je kunt ervoor kiezen om vast in een team te gaan werken of juist flexibeler inzetbaar te zijn via het Flexbureau. Lees meer op onze website: https://www.samenwerkenbijsdw.nl

Contactpersoon

Afdeling Mens & Organisatie

Leren bij

Leren en ontwikkelen vinden we belangrijk bij SDW. Daarom vinden we het logisch om leerlingen en stagiaires binnen onze teams kennis te laten maken met het werk in de gehandicaptenzorg. We hebben hiervoor leer-werktrajecten ontwikkeld.

 

Leer-werktrajecten
Wil je werk van betekenis gaan doen en een nieuwe stap in je carrière maken? Bij SDW kun je terecht voor het leer-werktraject praktijkgestuurd leren (PGL, voorheen BBL). Heb je al een mbo-diploma of hbo-propedeuse in zorg en welzijn? Dan kun je mogelijk met een halfjaartraject al de overstap maken naar de gehandicaptenzorg .

De trajecten zijn ontwikkeld binnen Samen Onbeperkt, een unieke samenwerking tussen SDW, S&L Zorg en SOVAK. Deze drie organisaties ondersteunen mensen met een verstandelijke beperking in de regio West-Brabant. Op https://www.samenwerkenbijsdw.nl/leren-werken lees je meer over de leer-werktrajecten.

 

Stages
Volg je een mbo-, hbo- of wo-opleiding? Je bent bij ons welkom om het vak te leren kennen! We hebben diverse stageplekken voor studenten van zorggerelateerde opleidingen. Ook bij onze ondersteunende afdelingen hebben we stageplaatsen in bijvoorbeeld de vakgebieden HR, IT, administratie en communicatie. Meld je op tijd aan, want het aantal stageplekken is beperkt.

Contactpersoon

Afdeling Praktijkopleiding

Vrijwilligers bij

Vrijwilligers bieden onze cliënten net dat extraatje waar professionals en familie niet aan toekomen. Samen boodschappen doen of naar de film gaan, een uitstapje maken, extra handen bieden bij een activiteit, noem maar op. Je levert een waardevolle aanvulling op de ondersteuning die wij bieden aan mensen met een verstandelijke beperking in West-Brabant. En je krijgt er van de cliënten én van SDW veel waardering en dankbaarheid voor terug!

 

Het gaat vaak om kleine dingen: een goed gesprek, persoonlijke aandacht, samen een stuk fietsen. Voor onze cliënten zijn dit bijzondere momenten die het verschil maken. Je krijgt er ook veel voor terug: je doet nieuwe sociale contacten en ervaringen op. En het voelt goed! Bovendien zorgt SDW voor ontmoetingsmomenten met andere vrijwilligers, workshops, de benodigde verzekeringen, een onkostenvergoeding en een jaarlijkse attentie.

 

Vrijwilligerswerk dat bij jou past
Samen bekijken we welk vrijwilligerswerk bij je past en maken we afspraken over wanneer en hoe vaak. We luisteren naar wat jij belangrijk vindt. Zie jij graag mensen genieten tijdens een dagje uit? Of kies je liever voor wekelijks contact met een of meerdere cliënten? Bij SDW zijn volop mogelijkheden voor vrijwilligerswerk: 

  • maatje (1-op-1-begeleiding);
  • vrijetijdsactiviteiten;
  • dagtochten en uitstapjes;
  • groepsactiviteiten op dagbestedings- en woonlocaties;
  • niet-cliëntgebonden activiteiten, zoals onderhoudsklussen.

Kijk ook eens op https://www.samenwerkenbijsdw.nl/vacatures-voor-vrijwilligers voor (voorbeelden) van actuele vrijwilligersvacatures.

 

Geen diploma nodig
Je hebt geen diploma nodig om vrijwilliger te worden. Wel kun je je inleven in de belevingswereld van de cliënt en contact leggen met de cliënt. Daarnaast heb je geduld en een gezonde dosis humor.

Contactpersoon

Coördinatoren vrijwilligers en mantelzorg

Locaties

Ambulante ondersteuning

Bovendonk 9
4707 ZH  Roosendaal

Dagbestedingslocaties

Bovendonk 9
4707 ZH  Roosendaal

SDW

Bovendonk 9
4707 ZH  Roosendaal

Woonlocatie Aan de Zuidwal

Van Gaverenlaan 46
4651 CT  Steenbergen

Woonlocatie De Pompier

Ouwe Raedhuysplein 41
4631 VX  Hoogerheide

Woonlocaties

Bovendonk 9
4707 HL  Roosendaal

Vacatures SDW

Bekijk de 11 actuele vacatures van SDW en vind de baan die bij jou past.

Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld van nieuwe vacatures van SDW maak dan een vacature-alert aan.

Gehandicaptenzorg
Bovendonk 9
4707 ZH
 Roosendaal