Severinus logo

Over de organisatie

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Severinus is dé zorgorganisatie in Veldhoven en omgeving voor mensen van jong tot oud met een verstandelijke beperking. Daarnaast ondersteunen we mensen met een verstandelijke beperking en autisme of dementie. Liefdevolle en menselijke zorg voor onze cliënten door bevlogen medewerkers, in een veilige omgeving. Dat doen we samen, met iedereen die op welke manier dan ook, bij de cliënten betrokken is.

Dit maakt mij gelukkig!
Gelukkig zijn. Prettig wonen. Fijne mensen om je heen, goede contacten met anderen en je dag invullen met activiteiten waar je blij van wordt. Wie wil dat niet? Onze cliënten, of ze nu thuis wonen of in één van onze huizen, willen dat in elk geval wel. Daarbij kunnen ze rekenen op degenen die hen lief zijn: ouders, familieleden en vrienden. Maar ook op de mensen die vanuit hun vak kijken naar de ondersteuning die dat gevoel van geluk kan vergroten. Onze medewerkers die elke dag weer hun hart en ziel leggen in hun werk en liefdevol naast cliënten staan. En dat zijn ook alle mensen van ondersteunende afdelingen en vrijwilligers, die vanuit hun hart een steentje bijdragen aan het geluk van onze cliënten. Hun belangrijkste opdracht is steeds op zoek gaan naar dat echte contact, op zoek naar wat mensen écht blij en gelukkig maakt.

Locaties

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Severinus

Werken bij

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Alles draait om de beste zorg voor onze cliënten. Bij Severinus krijgen medewerkers alle ruimte om hun kennis en talenten voor onze cliënten in te zetten. We investeren dan ook veel in ontwikkeling en opleiding. Maar niet alleen onze medewerkers krijgen deze kans. Ook cliënten mogen zich ontwikkelen. De afdeling Jobcoach zorgt altijd voor een gevarieerd vacatureaanbod voor de cliënt. Jezelf steeds verder mogen ontplooien biedt kansen om uit te blinken in: dat wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Zowel voor onze cliënten als onze medewerkers. Boeiend, leerzaam en uitdagend. Dat is werken bij Severinus. Severinus is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Vrijwilligers kunnen we op heel veel fronten gebruiken. Onze coördinator vrijwilligers zorgt altijd voor de juiste match.

Op je plek bij Severinus

Zorgen voor de juiste mensen op de juiste plek. Dat is de missie van Severinus als werkgever. Goede zorg en een prettige sfeer toveren niet alleen een glimlach op het gezicht van onze cliënten, maar ook op dat van onze medewerkers en vrijwilligers. Wij vinden het belangrijk om medewerkers en vrijwilligers een werkplek te bieden waar ze dagelijks met veel plezier naartoe gaan. Een werkplek waar ze voelen dat juist hun specifieke competenties en kwaliteiten van meerwaarde zijn. Passend bij de zorgvraag van de doelgroep én passend bij de medewerker als persoon en professional.

Severinus, een aantrekkelijke en moderne werkgever:
  • met aandacht voor de balans tussen werk en;
  • met oprecht aandacht voor kwaliteit van zorg;
  • met een plezierig en gezond werkklimaat;
  • met goede arbeidsvoorwaarden, studie- en loopbaanmogelijkheden en passende honorering en waardering.

Podcast 'Werken bij Severinus'
Wil je meer weten over werken bij Severinus? Luister dan alvast eens onze podcast 'Werken bij Severinus'. Hier vertellen bevlogen medewerkers over hun vak! Je luistert de afleveringen hier: https://anchor.fm/severinus.

Leren bij

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

De kwaliteit van zorg en de mensen die deze zorg leveren, vormen het kloppende hart van Severinus. De HRM-afdeling van Severinus kiest dan ook bewust voor het zelf opleiden en bij- en nascholen van haar (toekomstige) professionals. Met de keuze voor en borging van een hoog opleidingsniveau is de Severinus Academie baanbrekend en toonaangevend in de regio. De Severinus Academie kent drie pijlers:

Beroepsopleiding

Wil je een opleiding volgen én ervaring opdoen in het werken met mensen met een verstandelijke beperking? De Severinus Academie biedt de opleidingen Verpleegkunde en/of Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg aan. Het is een landelijk erkende BBL-opleiding op mbo-niveau 4. Een 4-jarige opleiding voor en door Severinus, in samenwerking met NCVB en ROC de Leijgraaf.

Unieke beroepsopleiding

Vanuit de samenwerking met ROC de Leijgraaf bieden wij een unieke beroepsopleiding aan met dubbele diplomering als uitgangspunt: Verpleegkundige en Persoonlijk begeleider Gehandicaptenzorg. De dubbele diplomering van de opleiding is uniek. Bij afronding van de opleiding heeft een leerling niet één, maar twee diploma's in handen. Namelijk voor Verpleegkundige en Persoonlijk begeleider Gehandicaptenzorg, niveau 4.


Met de samenwerking van Severinus en de onderwijspartner ROC de Leijgraaf hebben we iets bijzonders in handen. We hebben dezelfde visie op opleiden, waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat.

Bij- en nascholing
Jaarlijks inventariseren wij de leervragen voor bij- en nascholing. We geven advies en stellen het aanbod vast van cursussen en trainingen. Het bij- en nascholingsaanbod sluit aan bij leervragen van onze medewerkers en/of de doelgroepen van Severinus.


Met haar open aanbod faciliteert Severinus Academie iedereen die betrokken is bij de zorg van onze cliënten. Dit open aanbod bestaat uit workshops, themabijeenkomsten  en cursussen. Medewerkers, vrijwilligers, ouders en mantelzorgers kunnen zich hiervoor op eigen initiatief inschrijven. Met ons open aanbod willen we hen inspireren en motiveren en daarnaast ondersteunen bij zaken die zij in hun dagelijkse praktijk tegenkomen. Deelname aan het open aanbod is kosteloos.

Stage en werving

Het stage- en wervingsbureau van de Severinus Academie coördineert stagemogelijkheden voor diverse opleidingen. Ook bieden we de mogelijkheid voor scholen en leerlingen om zich te oriënteren binnen de gehandicaptenzorg. We verzorgen rondleidingen en gastlessen. Daarnaast zijn we te vinden op open dagen van scholen in de regio en doen we mee aan de landelijke Week van de Zorg.

Wil je graag ervaren hoe het is om met mensen met een verstandelijke beperking te werken? Een stage bij Severinus is dan zeker een overweging waard. Vul het aanvraagformulier in via www.severinus.nl, stuur het naar academie@severinus.nl en ontdek wat wij jou te bieden hebben.

Contactpersoon

Vrijwilligerswerk

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Het geluk van de cliënten staat bij Severinus voorop. Dagelijks bieden onze medewerkers en vrijwilligers liefdevolle zorg om dit ideaal na te streven. En geluk zit 'm in hele kleine dingen die je samen kunt doen. Hiervoor is Severinus afhankelijk van vrijwilligers. Op dit moment is Severinus hard op zoek naar extra vrijwilligers. Word ook vrijwilliger en draag zo een steentje bij! Er zijn verschillende mogelijkheden, maar vrijwilligerswerk is maatwerk. Hier vertellen we graag meer over.

Severinus kent meerdere vormen van vrijwilligerswerk. Ten eerste kun je vrijwilliger zijn bij een vrijetijdsactiviteit. Dit zijn wekelijkse bijeenkomsten in de avond zoals sjoelen en de dansactiviteit bij de Danserinoos. Daarnaast kun je vrijwilliger zijn bij jaarlijkse activiteiten, zoals de kermis of de sportdag.

Vind je het leuk om een band op te bouwen en individueel met een cliënt iets te ondernemen? Denk dan aan het vrijwilligerswerk bij een leer- en werklocatie of een woonhuis. Bied bijvoorbeeld een extra hand binnen een woonhuis door te gaan wandelen of een spelletje te doen met een cliënt. Maar ook bij leer- en werklocaties zijn er tal van werkzaamheden waarbij je kan ondersteunen.

Maatwerk
Er zijn vele vormen van vrijwilligerswerk, want vrijwilligerswerk is maatwerk. De coördinator Vrijwilligers gaat graag met je in gesprek om de mogelijkheden binnen Severinus te onderzoeken. Alleen zo kunnen we de juiste match maken.

Interesse in de functie vrijwilliger bij Severinus? 
Neem contact op of reageer op een vacature. Ook prima te combineren met school, want als je 16 jaar of ouder bent, kun je bij ons vrijwilligerswerk doen.
Benieuwd naar de ervaringen van onze vrijwilligers? Lees hun verhalen hier.

Contactpersoon

Vacatures Severinus ({{numVacatures}})

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Bekijk de 38 actuele vacatures van Severinus en vind de baan die bij jou past.

Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld van nieuwe vacatures van Severinus? en maak een vacature alert aan.

{{loc.title}}
Op dit moment heeft Severinus geen vacatures open staan.

Vrijwilliger vacatures Severinus ({{numVrijwilligers}})

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up
{{loc.title}}

Op dit moment heeft Severinus geen vrijwilliger vacatures open staan.