Severinus

Een baan waarin jij écht iets voor een ander betekent
Prettig wonen. Zo zelfstandig zijn als mogelijk. Volwaardig meedoen. Fijne mensen om je heen. En je dag invullen met activiteiten waar je blij van wordt. Wie wil dat niet? Onze cliënten, of ze nu thuis wonen of in één van onze huizen, willen dat in elk geval wel. Severinus vindt dat iedereen een volwaardig en menswaardig leven verdient, met zoveel mogelijk eigen regie. Ook als dat niet vanzelfsprekend is. 

We ondersteunen mensen met een beperking en hun naasten, op de manier die het beste bij hen past. Zodat zij zo goed mogelijk mee kunnen doen. We zijn een vaste waarde in de Veldhovense samenleving en staan middenin de maatschappij. Met 1200 collega’s en 500 vrijwilligers die elke dag de gewone dingen iets extra’s geven hebben we een ijzersterke organisatie. Zo maken we bij Severinus het verschil in het leven van mensen met een verstandelijke beperking én hun omgeving. Met ondersteuning, met begeleiding en met écht contact.

Wat doet Severinus
Bij Severinus leren we elke dag; van en met elkaar. Samen met cliënten en verwanten zijn we de afgelopen zestig jaar deskundig geworden in het begeleiden bij ‘het gewone leven’ voor mensen met een verstandelijke beperking. We zorgen voor veiligheid, maken écht contact en werken samen aan een zinvolle daginvulling. Zodat mensen met verstandelijke beperking prettig wonen, fijne mensen om zich heen hebben en volwaardig meedoen in onze maatschappij.

Onze deskundigheid zie je vooral in de manier waarop we aansluiten: bij de individuele behoeften van al onze cliënten én bij de ontwikkelingen in de samenleving.

Werken bij

Ontwikkeling en professionaliteit
Wij geloven dat medewerkers het verschil maken. We hebben werk dat er écht toe doet. Hierin bieden we ruimte voor persoonlijke groei. Wij investeren in jou, zodat je je vak optimaal kunt uitoefenen en stellen je in staat om vitaal te zijn en te blijven.

We zijn trots op onze eigen Severinus Academie. De kwaliteit van zorg en de mensen die deze zorg leveren, vormen het kloppende hart van Severinus. De HRM-afdeling van Severinus kiest dan ook bewust voor het zelf opleiden en bij- en nascholen van haar (toekomstige) professionals. 

Bij Severinus krijgen medewerkers alle ruimte om hun kennis en talenten in te zetten. We investeren dan ook veel in ontwikkeling en opleiding van onze medewerkers. Jezelf steeds verder mogen ontplooien biedt kansen om uit te blinken in dat wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Severinus moedigt medewerkers dan ook aan om zich te blijven ontwikkelen en gerichte bij- en nascholing te volgen die aansluiten op jouw loopbaanwensen.

Op je plek bij Severinus
Zorgen voor de juiste mensen op de juiste plek. Dat is de missie van Severinus als werkgever. Goede zorg en een prettige sfeer toveren niet alleen een glimlach op het gezicht van onze cliënten, maar ook op dat van onze medewerkers en vrijwilligers. Wij vinden het belangrijk om medewerkers en vrijwilligers een werkplek te bieden waar ze dagelijks met veel plezier naartoe gaan. Een werkplek waar ze voelen dat juist hun specifieke competenties en kwaliteiten van meerwaarde zijn. Passend bij de zorgvraag van de doelgroep én passend bij de medewerker als persoon en professional.

Podcast 'Werken bij Severinus'
Wil je meer weten over werken bij Severinus? Luister dan alvast eens onze podcast 'Werken bij Severinus'. Hier vertellen bevlogen medewerkers over hun vak! Je luistert de afleveringen hier: https://anchor.fm/severinus.

Leren bij

Kom werken én leren bij Severinus!
Severinus heeft een eigen Academie. In nauwe samenwerking met het Koning Willem I College bieden wij verschillende BBL-opleidingen aan: de opleiding verpleegkundige & persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg niveau 4 en een versneld opleidingstraject tot persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg niveau 4. Het ook mogelijk om de verzorgende IG niveau 3 opleiding in BBL vorm bij ons te gaan volgen!

Meer over onze BBL-opleidingen
Je maakt kennis met het vak door de combinatie van onderwijs en praktijk.
Je volgt 1 dag per week les en werkt daarnaast in één van onze woonhuizen.
Je wisselt tijdens de opleiding van woonhuis om zo kennis te maken met de verschillende doelgroepen binnen Severinus.
Je verzorgt en/of begeleidt de cliënten en maakt volwaardig deel uit van het team.
Een deskundig werkbegeleider begeleidt je in het woonhuis.

locatie: Veldhoven, Noord Brabant

Verzorgende IG niveau 3 

De opleiding tot Verzorgende niveau 3 is een landelijke erkende BBL opleiding en kan maximaal 3 jaar duren. Na het afronden van de opleiding ben je dubbel gediplomeerd en ontvang je een Verzorgende IG diploma en het diploma Begeleider Maatschappelijke zorg. Na je studie kan je gegarandeerd binnen Severinus als begeleider aan het werk.

Meer informatie of solliciteren? De vacature vind je hier!

Persoonlijk begeleider niveau 4
Wil je graag opgeleid worden voor niveau 4? Dan gaan we graag met je in gesprek over de mogelijkheden. Severinus biedt twee verschillende leertrajecten waarbij je na 9 maanden een keuze kunt maken in je afstudeerrichting. Afhankelijk van de richting die je kiest duurt je opleiding 4 jaar (Persoonlijk begeleider/verpleegkunde of 2 jaar en 3 maanden (Persoonlijk begeleider).

Meer informatie of solliciteren? De vacature vind je hier!

Onze opleiding start per september!

Voorafgaand aan de opleiding kun je alvast bij ons komen werken en kennismaken met de organisatie en doelgroepen. Wil je graag eerder starten met een opleiding dan kunnen we samen gaan kijken naar de mogelijkheden.

Ben je zij-instromer en wil je een carrièreswitch maken?
Ook voor zij-instromers en carrièreswitchers hebben wij mogelijkheden met passende arbeidsvoorwaarden. Deze kan je terugvinden in onze BBL-vacatures.

Vrijwilligers bij

Vrijwilligerswerk dat bij je past
Meer dan 500 vrijwilligers maken het verschil voor onze cliënten. Wil jij ook iets betekenen voor een ander? Zorgen voor net dat beetje extra aandacht of gewoon lekker je handen uit de mouwen steken? We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers. 

Je kunt als vrijwilliger bij Severinus kiezen uit verschillende soorten vrijwilligerswerk. Laat ons weten wat je wensen en je interesses zijn. We vinden het vooral belangrijk dat je activiteiten onderneemt die jij leuk vindt en dat je doet wat bij je past. Zo is vrijwilligerswerk niet alleen een waardevolle aanvulling op het leven van de cliënten van Severinus, maar ook voor jezelf.

Locaties

Severinus

Platanenlaan 28
5507 MD  Veldhoven

Vacatures Severinus

Bekijk de 36 actuele vacatures van Severinus en vind de baan die bij jou past.

Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld van nieuwe vacatures van Severinus maak dan een vacature-alert aan.

Gehandicaptenzorg
Platanenlaan 28
5507 MD
 Veldhoven