Wij vragen

Vind jij het leuk om ons als vrijwilliger te helpen bij de De Koning? Wil jij onze begeleiders ondersteunen in de begeleiding van onze cliënten? Lees snel verder!

Geloof In Eigen Kunnen richt zich op zwerfjongeren tussen de 17 en 23 jaar die op straat hebben geleefd en/of bij kennissen hebben gelogeerd en waar de banden met het ouderlijk thuis ernstig verstoord zijn. Meestal gaat het om een combinatie van psychische problemen, verslaving, (rand) criminaliteit, geen opleiding en geen werk.
Wij zijn op zoek naar enthousiaste en bevlogen vrijwilligers die (naast de professionele ondersteuning) deze zwerfjongeren intensief willen ondersteunen op weg naar meer zelfstandigheid op het gebied van werken, wonen en financiën.

Dit ga je doen:
• Je biedt intensieve persoonlijke ondersteuning aan zwerfjongeren.
• Je helpt zwerfjongeren in hun zoektocht naar werk en/of opleiding.
• Je ondersteunt zwerfjongeren begeleiden rondom het uitvoeren van allerlei dagelijkse handelingen.
• Je biedt extra aandacht aan zwerfjongeren en het ondernemen van ontspannende activiteiten.

Dit heb je nodig:
• Je hebt een positief beeld van de doelgroep.
• Je weet betrokkenheid en verantwoordelijkheid op een gezonde manier te hanteren.
• Goede kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
• De vrijwilliger heeft de intentie om voor langere duur aan het project verbonden te blijven (2jaar).
• Flexibiliteit qua uren en dagen.

Dit bieden wij:
• Professionele ondersteuning van een projectcoördinator.
• Intervisie met overige vrijwilligers binnen de Koning.
• De mogelijkheid om ervaring op te doen met een zeer interessante en uitdagende doelgroep.
• Je ontvangt een vrijwilligersvergoeding. Deze vergoeding bedraagt maximaal €140,- netto per maand bij 20 uur of meer vrijwilligerswerk per week. (Bij minder dan 20 uur ontvangt men een vergoeding naar rato van het aantal uren). Enkel de daadwerkelijk gewerkte uren komen in aanmerking voor vergoeding.
• Je ontvangt een reiskostenvergoeding.
• Er zal gevraagd worden een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen. SMO zal de eventueel te maken onkosten hiervoor vergoeden.

Vragen?
Informatie over de functie kan ingewonnen worden bij mevrouw Sabine Laenen, projectleider geloof in eigen kunnen. Telefoon : 06-4675 5692 of via s.laenen@smo-helmond.nl.

Solliciteren!
Je kunt je sollicitatie richten aan: Manon van de Beek via sollicitatie@smo-helmond.nl.

Ons aanbod

De vrijwilliger ontvangt een vrijwilligersvergoeding. Deze vergoeding bedraagt maximaal €125,- netto per maand bij 20 uur of meer vrijwilligerswerk per week. (Bij minder dan 20 uur ontvangt men een vergoeding naar rato van het aantal uren). Enkel de daadwerkelijk gewerkte uren komen in aanmerking voor vergoeding.

De vrijwilliger ontvangt een reiskostenvergoeding.

De vrijwilliger is verzekerd.

Interesse?

Binnen SMO- Helmond ontstaan per direct meerdere vacatures voor vrijwilligers voor minimaal 12 uur en maximaal 20 uur per week.

Stichting Maatschappelijke Opvang Helmond e.o. (SMO) biedt maatschappelijke opvang en vrouwenopvang aan mensen die in een crisissituatie zijn of dreigen te raken, dak- of thuisloos zijn of dreigen te raken of anderszins een kwetsbare positie in de samenleving hebben.

In 2016 start het project “ Geloof in eigen kunnen”. Dit project richt zich op zwerfjongeren tussen de 17 en 23 jaar die op straat hebben geleefd en/of bij kennissen hebben gelogeerd en waar de banden met het ouderlijk thuis ernstig verstoord zijn. Meestal gaat het om een combinatie van psychische problemen, verslaving, (rand) criminaliteit, geen opleiding en geen werk.

Wij zijn op zoek naar enthousiaste en bevlogen vrijwilligers die (naast de professionele ondersteuning) deze zwerfjongeren intensief willen ondersteunen op weg naar meer zelfstandigheid op het gebied van werken, wonen en financiën. De zwerfjongeren die deelnemen aan het project “geloof in eigen kunnen” verblijven bij SMO- Helmond (locatie de Koning) of staan op de wachtlijst voor een traject bij SMO- Helmond.

adm.personeel@smo-helmond.nl

Er zal gevraagd worden een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen. SMO zal de eventueel te maken onkosten hiervoor vergoeden.

Vorige Volgende