Over de organisatie

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Het is onze missie om een stabiele basis te creëren voor mensen die geen eigen woning hebben of dakloos dreigen te worden. Traverse is er voor mannen, vrouwen, ouderen, jongeren en kinderen. Door mensen te helpen het beste uit zichzelf te halen, stellen we ze in staat om de regie te nemen en een nieuwe, positieve wending aan hun eigen verhaal te geven.

‘Samen werken we…aan een nieuwe hoopvolle toekomst!’

Visie
Samen met cliënten verandert Traverse verhalen. Dit doen we door cliënten deel uit te laten maken van een gemeenschap en te zorgen voor een warme, veilige en stabiele omgeving. Daarmee helpen we ze om tot rust te komen en te resetten. Om vervolgens samen doelgericht en vastberaden te werken aan een nieuwe, stabiele basis. Hiervoor bieden wij verschillende vormen van huisvesting in combinatie met uiteenlopende varianten van begeleiding en verzorging.

Bij alles wat we doen, staat de cliënt centraal. Wij gaan uit van wat zij zelf kunnen en willen. De cliënt is verantwoordelijk voor zijn eigen verhaal. En wij verwachten dat onze cliënten die rol pakken en daar geleidelijk steeds meer invulling aan geven. Wij geven ze dat vertrouwen. Zo dragen we bij aan het opbouwen van eigenwaarde en werken we toe naar grip, zelfregie en zelfstandigheid.

Locaties

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

SMO Traverse

Werken bij

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Bij Traverse kom je te werken in een dynamische en multiculturele omgeving waarin de hulpvraag van de cliënt centraal staat. Samen met ongeveer 230 bevlogen medewerkers en 50 vrijwilligers kun jij er een bijdrage aan leveren dat het verhaal van onze cliënten weer een positieve wending krijgt. Je doet dit door op een respectvolle, betrokken manier om te gaan met onze cliënten en je collega’s. 

Wij zijn op zoek naar gemotiveerde, pro actieve collega’s die van aanpakken weten. We zijn een zelfstuderende en platte organisatie, waardoor je veel verantwoordelijk krijgt en vrijheid in de uitvoering van je functie. Het inbrengen en uitwerken van je ideeën wordt erg gewaardeerd.

 Naast deze kansen om jezelf te ontwikkelen binnen de organisatie bieden wij jou het volgende:

 • Inschaling volgens de CAO Sociaal werk;
 • Een 36-urige werkweek met mogelijkheden om je werktijden flexibel in te delen; 
 • Opleidingsmogelijkheden en 1,5% aan loopbaanbudget;
 • Interne doorgroeimogelijkheden;
 • Je krijgt een TalentCoach toegewezen die jou gaat coachen in je persoonlijke ontwikkeling;
 • Een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering, waarvan je zelf kunt kiezen hoe en wanneer je deze laat uitbetalen.
 • Goede bereikbaarheid met het OV én de mogelijkheid om deel te nemen aan het fietsenplan.

Leren bij

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

Wij vinden het belangrijk om jou als student de kans te geven om je bij ons te ontwikkelen tot aankomende professional. Wij bieden je daarom de kans om bij ons relevante werkervaring op te doen. Regelmatig bieden we stageplaatsen of leer-werktrajecten aan. Op deze manier kun je jouw opgedane kennis toepassen in de praktijk. Kijk voor het actuele aanbod op onze  website.

Contactpersoon

Vrijwilligerswerk

keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up

De organisatie
SMO Traverse biedt hulpverlening aan mensen in probleemsituaties, waarbij sprake is van dak- of thuisloosheid of dreiging daarvan. Een passie die iedereen bij Traverse deelt is deze mensen helpen hun weg te vinden naar een meer zelfstandige en zelfredzame vorm van leven. 

Visie
" Onze visie op zorg is dat ieder mens mogelijkheden heeft. Mogelijkheden om zich te ontwikkelen, de kwaliteit van zijn leven te verbeteren of hier eenvoudigweg weer grip op te krijgen. We werken er met onze cliënten aan dat zij hun weg vinden in de maatschappij en hierin zo volwaardig mogelijk functioneren. Met al hun mogelijkheden en beperkingen." 

De taakomschrijving
De afdeling Dagbesteding gaat met de cliënt op zoek naar een passende vorm van dagbesteding, waarbij gekeken wordt naar de mogelijkheden en wensen van de cliënt. Voor deze afdeling zijn we op zoek naar vrijwilligers voor diverse werkprojecten en recreatieve activiteiten. Je werkt altijd ondersteunend aan de activiteitenbegeleiders. 

De werkprojecten waar we vrijwilligers voor zoeken:

Tuinproject: in de moestuin van Traverse werken cliënten die ondersteuning nodig hebben bij dit werk. Als vrijwilliger help je de cliënt en werk je actief mee in de tuin.

Wanneer:  maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 16.00 uur.
Waar: Reitse Hoevenstraat 6  

NAC: het bosproject van Traverse werkt in samenwerking met Natuurmonumenten in de Loonse en Drunense duinen. Ook hier werk je actief mee in het bos en help je de cliënt.

Wanneer: maandag tot en met donderdag van 08.00 tot 15.30.
Waar: Vertrek vanaf Reitse Hoevenstraat 6 naar de Loonse en Drunense duinen.  

Mini-jobs: de cliënten werken in diverse buurten van Tilburg waar ze de straten schoonprikken. Als vrijwilliger  help je de  cliënten tijdens hun werk. Voor dit project is het een vereiste om eigen vervoer te hebben, omdat er elke dag in een andere wijk wordt gewerkt.

Wanneer:  maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 15.30.
Waar: in wijken verspreid over Tilburg, vertrek vanaf Reitse Hoevenstraat 6 (eigen vervoer nodig). 

Tracee: Tracee is de ontmoetingsruimte van Traverse. Er is ruimte voor cliënten om te recreëren of gewoon een kop koffie te drinken. Cliënten werken hier in de keuken, of achter de bar als gastvrouw / gastheer.  Als vrijwilliger help je de cliënten bij het bereiden van de lunch en hun barwerkzaamheden.

Wanneer: maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 16.00
Waar: Reitse Hoevenstraat 6. 

Bij elk project staan de openingstijden vermeld, in overleg kunnen hier dagdelen of dagen voor je inzet als vrijwilliger worden afgesproken. 

De recreatieve activiteiten waar we vrijwilligers voor zoeken:

Bingo: elke donderdagmiddag wordt er een bingo georganiseerd voor alle cliënten. Als vrijwilliger help je mee deze activiteit te draaien en helpt de cliënten waar nodig.

Wanneer: donderdagmiddag van 13.00 tot 16.00
Waar: Reitse Hoevenstraat 6 

FIT!: elke donderdagochtend wordt er een gymuurtje georganiseerd voor de wat oudere cliënten van Traverse, waarbij ze leuke sportoefeningen doen. Als vrijwilliger bereid je de activiteit voor en ondersteun je de cliënten tijdens deze activiteit waar nodig.

Wanneer: donderdagochtend van 09.30 tot 12.00
Waar: Reitse Hoevenstraat 6 

Filmavond: eens in de twee weken is er een filmavond. Als vrijwilliger zorg je ervoor dat deze avond goed verloopt.

Wanneer: even weken, woensdagavond van 18.00 tot ± 22.30
Waar: Reitse Hoevenstraat 6 

Wat biedt de organisatie:

 • Aannamegesprek
 • Begeleiding en inspraak
 • Onkostenvergoeding
 • Vrijwilligerscontract
 • Aanvullende WA-verzekering 

Wat vraagt de organisatie:

 • Stevige persoonlijkheid
 • Geduld
 • Initiatief tonen
 • Begrip hebben voor mensen met ‘ander' gedrag
 • Minimaal 1 dagdeel beschikbaar zijn voor de recreatieve activiteiten, of minimaal 1 dag beschikbaar voor de werkprojecten. 

Meer informatie of solliciteren:
Je kunt contact opnemen met Evelien Tulp via 013 - 464 5050

Contactpersoon

|

Er zijn geen vacatures voor SMO-Traverse.