SMO-Traverse

Over Traverse
Wij bieden opvang en begeleiding aan mensen die dak- of thuisloos zijn of dreigen te worden. Wij helpen met onderdak en met de eerste levensbehoeften. Daarna helpen we verder. Vaak is er meer aan de hand dan alleen dak- of thuisloos zijn. Samen werken we aan herstel. We helpen bijvoorbeeld bij financiële – en gezondheidsproblemen of bij het vinden van een nuttige dagbesteding. Wij bieden onze hulp in een warme, veilige en stabiele omgeving. Daarin kunnen mensen tot rust komen. Zo kunnen ze doelgericht werken aan een nieuwe basis zodat zelfstandig wonen weer mogelijk wordt.

Missie
Traverse wil een stabiele basis creëren voor mensen die dakloos zijn of dreigen te worden. We zijn er voor mannen, vrouwen, ouderen, jongeren en kinderen. Het is ons doel dat ze zelf weer de regie over hun leven nemen en werken aan een hoopvolle toekomst waarin ze zelfstandig wonen.

Visie
Onze cliënten zijn zelf verantwoordelijk voor hun leven en toekomst. Wij gaan daarom uit van datgene wat zij zelf kunnen en willen. Wij verwachten dat onze cliënten die rol pakken en daar geleidelijk steeds meer invulling aan geven. Wij geven ze dat vertrouwen en ondersteunen hen daarbij. Zo dragen we bij aan het opbouwen van eigenwaarde, grip, zelfregie en zelfstandigheid.

Organisatie
Bij Traverse werken 230 medewerkers en 38 vrijwilligers (2022). Iedere cliënt wordt begeleid door een persoonlijk coach en een trajectregisseur. Deze kunnen zich laten ondersteunen door vijf expertiseteams: Financiën, Wonen, Gezondheid, DOEN en Ervaringscoaches. Op elke locatie van Traverse werken leefcoaches. Zij zijn het dagelijks aanspreekpunt voor cliënten en ondersteunen hen op de locatie. Om de kerntaken goed uit te voeren, beschikt Traverse over de volgende ondersteunende diensten: ICT, Mens en Organisatie, Communicatie, Intake en regie, Kwaliteit, Financiën, Secretariaat, Facilitair en Onderhoud.

Werken bij

Onze cliënten hebben ieder hun eigen hun verhaal. Jij hebt dat ook. Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal. Naar jouw achtergrond, interesses en kwaliteiten. Want regelmatig zoeken wij nieuwe collega’s, stagiairs en vrijwilligers voor verschillende expertises. Bijvoorbeeld als:

 • Persoonlijk Coach
 • Leefcoach (woonbegeleider)
 • Trajectregisseur
 • Intaker
 • Verzorgende 
 • Adviseur of bedrijfsspecialist ondersteunende diensten

Heb je interesse? Reageer op een vacature of stuur een open sollicitatie. 

Naast deze kansen om jezelf te ontwikkelen binnen de organisatie bieden wij jou het volgende:

 • Inschaling volgens de CAO Sociaal werk;
 • Een 36-urige werkweek met mogelijkheden om je werktijden flexibel in te delen; 
 • Opleidingsmogelijkheden en 1,5% aan loopbaanbudget;
 • Interne doorgroeimogelijkheden;
 • Je krijgt een TalentCoach toegewezen die jou gaat coachen in je persoonlijke ontwikkeling;
 • Een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering, waarvan je zelf kunt kiezen hoe en wanneer je deze laat uitbetalen.
 • Goede bereikbaarheid met het OV én de mogelijkheid om deel te nemen aan het fietsenplan.

Leren bij

Wij vinden het belangrijk om jou als student de kans te geven om je bij ons te ontwikkelen tot aankomende professional. Wij bieden je daarom de kans om bij ons relevante werkervaring op te doen. Regelmatig bieden we stageplaatsen of leer-werktrajecten aan. Op deze manier kun je jouw opgedane kennis toepassen in de praktijk. Kijk voor het actuele aanbod op onze  website.

Vrijwilligers bij

Een positieve wending aan het verhaal

Vrijwilligers zijn net als medewerkers, goud waard voor onze organisatie. Vrijwilligers dragen direct of indirect, in groepsverband of als maatje, bij aan een stabiele basis, zodat mensen weer een positieve wending aan hun verhaal kunnen geven.

Net dat beetje extra

Als vrijwilliger biedt je net dat beetje extra: individuele aandacht, een luisterend oor, ondersteuning bij activiteiten, zoals sporten, vervoer, koken, klussen, tuinieren etc. Maar ook activiteiten als samen boodschappen doen, naar het buurthuis gaan en bekend raken in de nieuwe woonomgeving kunnen onderdeel zijn van het vrijwilligerswerk.

De juiste match

Traverse wil de juiste match maken op basis van de cliënt behoefte en jouw talenten, wensen en mogelijkheden.

•           Wil je actief en betrokken bijdragen aan een stabiele basis voor cliënten?

•           Wil je kennis en ervaring opdoen?

•           Wil je vrijwilligerswerk dat bijdraagt aan je (studie)loopbaanontwikkeling?

•           Wil je vrijwilligerswerk dat aansluit bij jouw mogelijkheden, ook als dit tijdelijk of incidenteel vrijwilligerswerk betreft?

Locaties

SMO Traverse

Reitse Hoevenstraat 6
5042 EH  Tilburg

Vacatures SMO-Traverse

Bekijk de 4 actuele vacatures van SMO-Traverse en vind de baan die bij jou past.

Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld van nieuwe vacatures van SMO-Traverse maak dan een vacature-alert aan.

Welzijn
Reitse Hoevenstraat 6
5042 EH
 Tilburg