Wij vragenVrijwilligerswerk bij SOVAK
Vrijwilligers zijn belangrijk! Jij zorgt voor net dat beetje extra in het leven van de cliënt. Als vrijwilliger word je weliswaar niet betaald, maar je werkt niet voor niets. Je inzet wordt beloond met leuke contacten, gezellige activiteiten en vooral veel voldoening en plezier.

Mogelijkheden
Als vrijwilliger kun je bijna alles doen! Hieronder een paar voorbeelden:

  • Gezelschap: je maakt een praatje, drinkt koffie of doet een spelletje met een cliënt;
  • Vrije tijd: je gaat wandelen, biljarten of samen naar het zwembad. Of helpt met evenementen;
  • Wonen: je helpt in of om het huis of doet samen boodschappen;
  • Dagbesteding: je helpt met activiteiten of bij ateliers waar cliënten creatief bezig zijn.

Wil je samen met je vriendin of buurvrouw vrijwilligerswerk doen? Dat kan ook. We denken graag mee! Ook voor een (maatschappelijke) stage ben je welkom. En voor groepen (bedrijven/vrienden) die eenmalig iets willen betekenen, hebben we vaak een leuk project voor één dag.

Interesse?

Cliënten vertellen

“In mijn rolstoel geniet ik van elke wandeling, Ik kijk rond en luister naar de vogels. Als Tinie vraagt of ik mee ga, trek ik meteen mijn jas aan.”

“Mijn vrijwilliger is heel lief. Ze speelt altijd blokfluit terwijl ik op de trommel speel. Ik word blij van samen muziek maken. Daarna kletsen we soms nog even. Dat vind ik gezellig.”

Vrijwilligersboekje

Hier vind je ons vrijwilligersboekje 'We zien elkaar graag'. Hierin staan allemaal mooie verhalen van cliënten en vrijwilligers van SOVAK. Het geeft je een goed beeld van wat er mogelijk is en wat het jou oplevert.

divisiesecretariaat@sovak.nl