Sterk Huis

Sterk Huis biedt hulpverlening bij opvoedingsvragen, problemen in de ontwikkeling van jeugd en geweld in afhankelijkheidsrelaties. Daarbij kijken we naar de mens in zijn of haar omgeving en is er ook aandacht voor preventie. We vergroten de kracht en weerbaarheid en erkennen de speciale kwetsbaarheid van kinderen en vrouwen. 

Mensen kunnen bij ons terecht met vragen op het gebied van:

 • opvoeding, gedrag en ontwikkeling van jeugd
 • complexe gezinsproblemen en veiligheid in de opvoeding
 • seksespecifieke problematiek
 • huiselijk geweld en eergerelateerde problemen
 • tienermoederschap
 • opvang en begeleiding van minderjarige alleenstaande asielzoekers
 • seksueel misbruik en jeugdprostitutie 

De hulpverlening heeft verschillende vormen zoals: voorlichting, cursussen, ambulante hulp, crisisopvang, dagbehandeling, 24-uurs begeleiding, pleegzorg, opvang en begeleiding van alleenstaande minderjarige vreemdelingen en het steunpunt huiselijk geweld.

Werken bij

Professionaliteit en ontwikkeling vinden wij belangrijk. Daarom is er oa. een opleidingsbeleid waarin staat dat elke medewerker jaarlijks deelneemt aan een opleiding of cursus. Tijdens het jaargesprek met je leidinggevende worden hier afspraken over gemaakt. Naast een groot aanbod van bij- of nascholingsmogelijkheden heeft Sterk Huis een uitgebreid scala aan personeelsbegeleidingsinstrumenten. Dit aanbod varieert van bijvoorbeeld gestructureerde teambegeleiding of  intervisie tot loopbaanbegeleidingstrajecten. 

Nieuwe medewerkers worden gekoppeld aan een daarvoor geschoolde coach binnen het team. Staps- en methodischgewijs komen daarbij een aantal aspecten aan bod; zowel op praktisch als methodisch vlak. Om goed zicht te krijgen op de gehele organisatie en een aantal basismethodieken of -uitgangspunten is er jaarlijks een introductieprogramma voor alle nieuwe medewerkers. In ongeveer 8 dagdelen verspreid over het jaar, doorloop je dit programma samen met alle nieuwe collega's binnen Sterk Huis. 

Naast de goede arbeidsvoorwaarden vanuit de CAO-Jeugdzorg, waaronder een keuze verlofsysteem, en een concurrerend salaris, waaronder een eindejaarsuitkering van 8,3%, heeft Sterk Huis uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Voorbeelden daarvan zijn een vijfjaarlijkse loyaliteitsbonus, fiscaal aantrekkelijke regelingen op gebied van het aanschaffen van een nieuwe fiets of voordelig sporten. Of wat dacht je van het genieten van een langere periode van verlof vanuit een ruime levensloopregeling.

Leren bij

Naast ongeveer 40 stageplekken per jaar, biedt Sterk Huis alle medewerkers een SterkHuisbreed introductieprogramma, verspreid over een jaar welke bestaat uit een 10 tal bijeenkomsten. Hierbij is zowel aandacht voor de organisatie als voor het werken met bepaalde methodieken binnen Sterk Huis.

Daarnaast heeft Sterk Huis een specifiek coachingsprogramma voor nieuwe medewerkers en stagiairs waarbij de nieuwe medewerker een daartoe geschoolde coach of stagebegeleider krijgt toegewezen en aan de hand van een werkboek gecoacht wordt en de benodigde deskundigheid beter onder de knie krijgt. 

Sterk Huis heeft stageplaatsen voor de opleidingen:

 • MBO- ROC-pedagogisch medewerker Jeugdzorg, niveau 4, vierdejaars 
 • HBO-Social Work SPH/MWD, derde jaars
 • HBO-Pedagogiek, derde en vierde jaars
 • Voor de ondersteunende diensten zijn er soms ook stagemogelijkheden.

Meer informatie over stagemogelijkheden is te vinden op de website:  onder de button werk à stage.

Vrijwilligers bij

Sterk Huis is op zoek naar pleegouders die voor korte of lange tijd voor het kind van een andere willen zorgen. Er zijn verschillende vormen van pleegzorg: kort, lang, crisis, weekend-vakantiepleegzorg, specialistische pleegzorg. Pleegouders zijn minimaal 21 jaar en kunnen een kind stabiliteit en veiligheid bieden. Pleegouders kunnen getrouwd zijn, alleenwonend of samenwonend en zelf wel of geen kinderen hebben. Ook twee mannen of twee vrouwen kunnen pleegouder worden.

Meer informatie zie www.sterkhuis.nl en www.pleegzorg.nl 

Ook zoeken we mensen die mee willen helpen om pleegzorg onder de aandacht te brengen. Bijvoorbeeld door een artikel in een schoolkrant, personeelsblad of clubblad te regelen. Wij zorgen voor teksten en materiaal. Mensen die mee willen helpen in een stand (bijvoorbeeld met schmincken, ballonvouwen of folders uitreiken) zijn ook welkom. 

Op dit moment zijn vijf vrijwilligers werkzaam bij omgangsbegeleiding en zijn er geen vacatures. 

Vrijwillige chauffeurs van Sterk Huis brengen kinderen van huis naar de groepen van de dagbehandeling van Sterk Huis in Tilburg en Goirle. De chauffeurs gebruiken hiervoor hun eigen Auto en ontvangen een kilometervergoeding.

Locaties

Sterk Huis

Rillaersebaan 75
5053 EA  Goirle

Vacatures Sterk Huis

Bekijk de 13 actuele vacatures van Sterk Huis en vind de baan die bij jou past.

Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld van nieuwe vacatures van Sterk Huis maak dan een vacature-alert aan.

Jeugdzorg
Rillaersebaan 75
5053 EA
 Goirle