Stichting Pim

Stichting Pim is een kleinschalige zorgwoning voor jongeren met een meervoudige beperking. 

Bij Stichting Pim wonen 16 jongeren, ontvangen 22 jongeren dagbesteding en logeren er regelmatig kinderen/jongeren als gast. Wij geloven dat kleinschaligheid in de zorg, nabijheid van ouders en andere betrokkenen en een volwaardige plaats in een kleine (dorps)gemeenschap voor onze kinderen een goede plek is. Een plek waar huiselijkheid, ondersteuning op alle mogelijke gebieden en veel persoonlijke aandacht ervoor zorgen dat onze kinderen zich veilig voelen en worden aangemoedigd om zich te laten zien.

Ieder kind wordt er gekend. Ieder kind ervaart nabijheid van anderen. Voor ieder kind zijn we op zoek naar de juiste benadering vanuit respect voor zijn/ haar mogelijkheden. Ieder kind wordt door middel van individuele aandacht uitgenodigd om zichzelf te laten zien. Kleinschaligheid biedt de optimale voorwaarden om privacy, zelfstandigheid en keuzevrijheid gestalte te geven. We slagen in onze missie wanneer veiligheid, speelsheid, ontspanning en inspanning voor alle kinderen op maat aanwezig is.

Werken bij

Het personeel van Stichting Pim is breed gekwalificeerd om zo op alle vlakken optimale zorg te kunnen bieden. Er is pedagogische, onderwijskundige en medische expertise aanwezig. Daarnaast is er voor alle cliënten van de dagbesteding en de woning de mogelijkheid aanwezig om ondersteuning te krijgen vanuit professionals, die zich hebben gespecialiseerd in beweging, fysiotherapie, ergotherapie en logopedie. Ook kan er een beroep worden gedaan op een gedragsdeskundige.

Het personeel van Stichting Pim staat voor:

  • Laten zien wat we afspreken. Doen we het en doen we het goed?
  • Individuele kwaliteiten en kennis inzetten om samen zo breed mogelijk inzetbaar te zijn.
  • Het eigen, individuele ontwikkelingsplan kennen en actief zoeken naar ontwikkeling en groei.
  • Een open en gastvrije houding tussen zorgwoning en dagbesteding, naar ouders, naar stagiaires en andere bezoekers.

Leren bij

Stichting Pim is een erkend leerbedrijf en biedt voor MBO- en HBO-studenten een uitdagende en leerzame stageplaats.

Vrijwilligers bij

Vrijwilligers zijn enorm belangrijk voor Stichting Pim. Zij zetten zich voornamelijk in op facilitair gebied als tuinonderhoud, schoonmaak en koken.

Locaties

Stichting Pim

Geerstraat 5
4849 PP  Dorst
Gehandicaptenzorg
Geerstraat 5
4849 PP
 Dorst