
Over de organisatie
Stichting Pim is ouderinitiatief voor jongeren met een meervoudige beperking. Bij stichting Pim wonen 16 jongeren, ontvangen 22 jongeren dagbesteding en logeren er regelmatig kinderen/ jongeren als gast. Wij geloven dat kleinschaligheid in de zorg, nabijheid van ouders en andere betrokkenen en een volwaardige plaats in een kleine (dorps)gemeenschap voor onze jongeren een goede plek is. Een plek waar huiselijkheid, ondersteuning op alle mogelijke gebieden en veel persoonlijke aandacht ervoor zorgen dat onze jongeren zich veilig voelen en worden aangemoedigd om zich te laten zien. Kleinschaligheid biedt de optimale voorwaarden om privacy, zelfstandigheid en keuzevrijheid gestalte te geven. We slagen in onze missie wanneer veiligheid, speelsheid, ontspanning en inspanning voor alle jongeren op maat aanwezig is.
Stichting Pim bestaat uit twee woningen die geschakeld zijn. In elke woning wonen acht jongeren. Er zijn 3 dagbestedingsgroepen. Wonen en dagbesteding vindt plaats op één terrein, omringt door een mooie tuin en vlakbij de mooie bossen van Dorst. Ondanks de vele mogelijkheden binnen het terrein, maken wij regelmatig uitstapjes naar het dorp, de bossen en de Efteling.
Er zijn 25 medewerkers werkzaam. Het team bestaat uit pedagogisch hulpverleners, verpleegkundigen, pedagogen en een orthopedagoog. Ook is een er bewegingsagoog in dienst en werken wij nauw samen met een vaste fysiotherapeut en logopedist. Het management bestaat uit het bestuur, een manager en coördinerend begeleider.
Locaties
Stichting Pim Wonen
Stichting Pim Dagbesteding
Werken bij
Door de kleinschaligheid van de stichting zijn de lijntjes kort, waardoor er een eenvoudige en open samenwerkingsstructuur ontstaat. Medewerkers kunnen elkaar makkelijk bereiken voor een overlegmoment. Medewerkers hebben een vaste standplaats op wonen of dagbesteding, maar helpen elkaar wanneer er problemen zijn in het rooster tijdens bijvoorbeeld ziekte of vakanties.
Binnen stichting Pim werken wij met kernteams. Iedere medewerker heeft een rol in een klein sub-team, welke verantwoordelijk is voor een onderdeel van de zorg. Zo speelt iedere medewerker een belangrijke rol in het borgen en onderhouden van ons kwaliteitssysteem. Ook krijgt iedere medewerker de mogelijkheid zich te specialiseren op een bepaald gebied en kan men hier scholingen voor volgen.
De zorg voor de jongeren staat voorop. Door een ruime bezetting op de groepen, en weinig overhead, is er veel ruimte voor individuele aandacht en verzorging, gezamenlijke momenten en gezellige uitstapjes. Huiselijkheid is erg belangrijk. Er wordt zelf gekookt op de woongroepen en regelmatig schuiven familieleden aan tijdens het eten of tijdens groepsmomenten. Ook zijn er trouwe vrijwilligers verbonden aan de Stichting, die regelmatig komen ondersteunen tijdens activiteiten.
De jongeren hebben ieder een persoonlijk begeleider, zowel op wonen als op dagbesteding. Wij werken met een digitaal rapportage systeem waarbij wij dagelijks het welbevinden van de jongeren rapporteren, rapporteren op de doelen, het zorgplan bijhouden en contact onderhouden met het netwerk van de jongeren.
Op de dagbesteding wordt gewerkt met thema’s, welke terugkomen in de dagelijkse activiteiten gedurende een vastgestelde periode. Ook wordt er vaak een grote activiteit aan verbonden, die soms groots wordt uitgevoerd. Er is voor medewerkers veel ruimte om hun eigen ideeën en creativiteit vorm te geven. Medewerkers met specifieke kennis of kwaliteit, krijgen ruimte om deze te delen in het team en in te zetten in de zorg voor de jongeren.
Op de dagbesteding wordt gewerkt met vaste werktijden. Op de woning werkt men in wisselende diensten (ochtenddienst, dagdienst, middag/avonddienst en slaapdiensten) en in het weekend en vakanties. Er is ruimte om hierin voorkeuren aan te geven, waar zoveel mogelijk gehoor aan wordt gegeven.
Contactpersoon
Leren bij
Stichting Pim is een erkend leerbedrijf en biedt stageplaatsen voor studenten van de volgende opleidingen:
Pedagogiek, SPH, HBO/ MBO- Verpleegkunde, SMD, MMZ, (Persoonlijk) Begeleider Gehandicaptenzorg en coördinator sport- en bewegingsagogie.
Wij bieden ook BBL plaatsen aan.
Contactpersoon
Vrijwilligerswerk
Bij Stichting Pim zijn vrijwilligers ons heel dierbaar. Zij spelen een belangrijke rol binnen de stichting in het uitvoeren van klussen en onderhoud, maar ook in het ondersteunen tijdens dagelijkse werkzaamheden zoals koken. Zo blijft er voor de medewerkers meer tijd om te spenderen met en voor de jongeren. Vrijwilligers worden betrokken bij speciale vieringen en feestdagen en helpen regelmatig een handje tijdens uitstapjes.
Stichting Pim is kleinschalig, waardoor vrijwilligers worden gekend. Door de jongeren, door hun ouders en familie en door het personeel.