Stichting TICO

Het TICOhuis is een woning voor mensen met een verstandelijke  beperking die is ontstaan vanuit een particulier initiatief. Gedachtegoed vanuit dit initiatief is een woning realiseren die gericht is op het bieden van een thuis voor haar bewoners, waar ouders ontzorgd worden en waar geen sprake is van een instellingsmentaliteit. De ouders van onze bewoners hebben een grote betrokkenheid bij zowel hun kind als het TICOhuis waardoor een unieke dynamiek ontstaat tussen ouders, bewoners en medewerkers. 

In het TICOhuis wonen 17 bewoners in de leeftijd van 21 tot 33 jaar. Begeleiding richt zich op vergroten van de zelfredzaamheid, begeleiden van interacties, en waar nodig bieden van ondersteuning bij ADL.

Werken bij

Binnen het TICOhuis werkt een warm en betrokken team. Er is ruimte voor eigen inbreng en er wordt gekeken naar individuele kwaliteiten.

Contactpersoon

Lisette van der Vliet

Leren bij

Binnen het TICOhuis is het mogelijk om een BBL-traject te volgen. Mits dit past in de formatieruimte. Daarnaast zijn we een erkend leerbedrijf en zijn er het jaarrond stagiaires.

Contactpersoon

Lisette van der Vliet

Vrijwilligers bij

De bewoners van het TICOhuis zijn ondernemend en staan midden in de maatschappij. Ze zijn individueel lid van diverse clubjes en in het weekend gaan we graag op stap. Speciaal voor dit soort uitjes hebben we sinds 2021 onze TICObus. 

De uitjes worden altijd begeleid door vaste medewerkers, maar daarnaast maken we ook graag gebruik van de extra handjes van onze vrijwilligers. 

Contactpersoon

Lisette van der Vliet

Locaties

TICOhuis

Mathildastraat 50
4901HC  Oosterhout
Geestelijke Gezondheidszorg
Gehandicaptenzorg
Mathildastraat 50
4901HC
 Oosterhout