Stichting Titurel

Stichting Titurel biedt waardevolle langdurige zorg en dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking, psychische problematiek en/of autisme.

We willen onze bewoners hierbij helpen en bijdragen aan hun ontwikkeling. Titurel vormt een woon- werkgemeenschap, die bestaat uit cliënten, die bij ons wonen en/of werken of ambulante woonbegeleiding krijgen, medewerkers, gezinshuisouders en vrijwilligers. Samen ‘zijn‘ we Titurel: iedereen kent elkaar, maakt samen plannen en onderneemt activiteiten. Titurel heeft twee locaties; wij wonen in het bos in Putte en in een woning in het dorp, in Hoogerheide. Hier bieden wij 24uurs zorg aan zo’n 35 mensen, daarnaast bieden wij ook dagbesteding aan op onze locatie te Putte. De begeleiding die wij bieden, is erop gericht dat iedereen kan werken aan zijn eigen ontwikkeling. Ontwikkelen doe je zelf, maar daar heb je ook anderen bij nodig: alleen, geïsoleerd van de mensen om je heen, stagneert de groei. Bij Titurel leven we met de tijd: het ritme van de dag, van de week en van het jaar vindt een afspiegeling in de planning en voortgang van de dag, in de vaste gewoonten en gebruiken: in de organisatie van het dagelijkse leven.

Werken bij

Als pedagogische medewerker bij Titurel moet je je kunnen openstellen voor onze (gemêleerde) bewonersgroep, om (met en) voor hen zorg te dragen voor een veilige woon/leefomgeving in al zijn facetten. Wij geloven erin dat elk mens mogelijkheden heeft zich te ontwikkelen, dat is ons startpunt.
Voor elke bewoner maken wij een begeleidingsplan, hierin worden (onder andere) ook die mogelijkheden tot ontwikkelen benoemd. Soms zetten we grote stappen, vaak kleine. Het is bijzonder om die stappen – groot of klein -  mee te lopen, te volgen, erbij te zijn. Met altijd in je achterhoofd: wat is het beste voor deze bewoner en weten dat die ruimte er ook is. De drie teamleiders staan heel dicht bij hun teams, ze werken mee, zijn (bijna) altijd bereikbaar. De sfeer bij Titurel is informeel maar wel professioneel, ‘afspraak is afspraak’  en daar houden we elkaar aan. De directeur/bestuurder heeft tweewekelijks een overleg met de teamleiders en de teamleiders met hun teams. Elk kwartaal komen medewerkers, stagiaires en vrijwilligers bij elkaar tijdens een  ‘groot team’ overleg. De organisatiestructuur is helder, de  lijntjes zijn kort, de drempel laag.

Contactpersoon

Riane Borgmans

Leren bij

Titurel biedt jaarlijks zo’n vier stageplaatsen aan, aan studenten van verschillende opleidingsniveaus. Wij vinden het belangrijk dat studenten hun theoretische kennis toetsen in de praktijk én in die praktijk weer tot extra/nieuwe inzichten komen. Wij begeleiden hen graag in dat proces. Anderzijds kijken wij, door de ogen van onze stagiaires, weer op een frisse en reflecterende manier naar onze eigen organisiatie en zorg ontwikkelingen. Titurel biedt uitsluitend BOL-stageplekken. Volg je een opleiding tot Sociaal Pedagogisch Werker (SPW, MBO niveau 4), Sociaal Pedagogisch Hulpverlener (SPH, HBO) of een opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD)? Dan kun je bij Titurel terecht voor een stageplaats.

Op onze website Titurel organiseert vind je meer informatie.

Contactpersoon

Lukas van Crimpen

Vrijwilligers bij

Vrijwilligers bij Titurel nemen veelal een rol in het mee begeleiden van onze bewoners op de werkgebieden;  in de kinderboerderij of houtwerkplaats bijvoorbeeld, in het textielatelier of in het keramiekatelier. Eén van onze vrijwilligers begeleidt een muziekklas en ziet kans om, in een één op één contact, een bewoner tot bloei te brengen.
Onze vrijwilligers geloven, net als wij, in de mogelijkheden van de bewoners en cliënten – gaan met hen aan de slag én op onderzoek. Naar nieuwe (creatieve) ideeën en technieken, naar hoe iets wél werkt als het eerst lijkt te mislukken.
Ook hier geldt “afspraak is afspraak”, wij delen verantwoordelijkheid, je betrokkenheid als vrijwilliger is niet vrijblijvend.  Wij verwelkomen je ‘extra handen’ en je ‘extra tijd’ – maar vooral verwelkomen wij jou, als deelgenoot in het leven en werken van onze bewoners en medewerkers. Heb je interesse en wil je een kijkje komen nemen, stuur even een mail, dan maken we een afspraak.

Op onze website Titurel organiseert en Titurel werkt vind je meer informatie.

Contactpersoon

Koen van der Steen

Locaties

Stichting Titurel

Putseweg 44
4645 RK  Putte
Gehandicaptenzorg
Putseweg 44
4645 RK
 Putte