Thuys

Thuys is een kleinschalige zorgorganisatie die woonbegeleiding en dagactiviteiten biedt aan een jong volwassenen, die niet meer thuis kunnen wonen, niet zelfstandig (begeleid) kunnen wonen of niet (meer) in een instelling passen, vanwege een licht verstandelijke beperking en/of psychische hulpvraag.

Thuys levert 24/7 zorg en begeleiding in een huiselijke sfeer. Thuys wil een gevoel van veiligheid en rust bieden aan haar bewoners. Duidelijkheid en structuur is voor Thuys heel belangrijk. Daarom werken we met een klein en hecht team van vaste gezichten. Dit geeft onze bewoners rust en duidelijkheid.

Onze kernwaarden zijn Liefde, Persoonlijke Ontwikkeling en Relevant Bijdragen. Hier vanuit leveren we onze zorg- en hulpverlening en willen we ook onze bewoners inspireren en stimuleren om deze kernwaarden uit te dragen in hun eigen leven en naar hun omgeving toe.

Werken bij

Thuys is een jonge, maar groeiende organisatie. Dat maakt dat er veel ruimte is om vanuit persoonlijke visie en persoonlijke kracht zorg te verlenen, binnen de kwaliteitseisen die de inspectie ons oplegt en de kwaliteitseisen die wij zelf als organisatie hanteren.

Medewerkers van Thuys willen innovatief en vooruitstrevend zijn in de manier waarop de zorg- en hulpverlening eruit ziet en de kwaliteit hiervan wordt gewaarborgd. We zien de voortdurende veranderingen in de zorg als een uitdaging om de zorg- en hulpverlening ‘te maken’, zoals het zou moeten zijn. We geloven dat het anders kan en dat het beter moet. We willen de verandering zijn, die we willen zien in de hulpverlening.

We hebben een passie voor onze doelgroep en het beantwoorden van hun hulpvraag.

Onze doelgroep heeft een complexe zorgvraag, dit maakt het werken bij Thuys uitdagend en leerzaam, maar het vraagt ook om emotionele weerbaarheid om op een professionele manier onze doelgroep te helpen genezen, herstellen en om te gaan met hun problematiek. 

Onze doelgroep kan niet meer thuis wonen, niet zelfstandig (begeleid) wonen en past ook niet (meer) in een instelling. Daarom willen we met elkaar onze doelgroep een Thuys bieden, waar ze een gevoel van veiligheid ervaren, waar er stabiliteit is en waar ze op hun eigen tempo zich verder kunnen ontwikkelen en een relevante bijdrage leren leveren aan de samenleving.

Werken bij Thuys zal voldoening geven, als je iemand bent die:

  • vanuit een liefdevol hart hulp wil verlenen
  • graag leert en van (moeilijke) uitdagingen houdt
  • graag een relevante bijdrage wil leveren om het verschil te maken
  • het leuk vindt om verantwoordelijkheid en initiatief te nemen
  • en passie heeft voor de doelgroep ‘jong volwassenen met een licht verstandelijke beperking en een psychische hulpvraag’

Contactpersoon

Ivanildo Falkenstein

Leren bij

Bij Thuys krijg je de mogelijkheid om de theorie van de schoolboeken toe te passen in de praktijk. Je krijgt de ruimte om verantwoordelijkheid en initiatief te nemen. Je hebt te allen tijde een persoonlijk begeleider bij je, waardoor het veilig is om te experimenteren en fouten te maken.

We vinden het belangrijk dat je klaar wordt gemaakt voor de ‘echte’ wereld. Want de praktijk ziet er zoveel anders uit dan de theorie. En soms loopt de theorie zelfs achter op de praktijk, omdat de wereld zo snel aan het veranderen is.

Praktijkervaring opdoen bij Thuys, zal dan ook gegarandeerd uitdagend en heel leerzaam zijn.

Ervaringen van een stagiaire bij Thuys

"Mijn naam is Liz Adams en ik woon in Ulicoten. Ik studeer op het Vitalis College in Breda en volg daar de MBO niveau 4 opleiding Sociaal Werk. Ik zit nu in het eerste jaar van deze opleiding, waar ik 2 dagen in de week stage moet lopen om werkervaring op te doen in de sector. Ik heb gesolliciteerd bij Thuys, omdat het werken met deze doelgroep me erg leuk leek en ik er op de fiets heen kan.

Ik loop nu al een aantal maanden stage bij Thuys en ik heb het er heel erg naar mijn zin. Ik help iedere dinsdag en donderdag tijdens de dagbesteding. Ik krijg heel veel vrijheid in het omgaan met de cliënten en ik krijg de ruimte om creatief bezig te zijn. Ook sluit mijn stage bij Thuys perfect aan op de opdrachten die ik op school krijg en mijn stagebegeleiders willen mij altijd helpen met schoolopdrachten waar nodig. Dankzij deze stage ben ik er achter gekomen dat ik het werken met deze doelgroep erg leuk vind en ik later wellicht ook wil gaan werken op een dagbesteding."

Contactpersoon

Ivanildo Falkenstein

Vrijwilligers bij

De meeste van onze bewoners hebben hun familie en/of vrienden niet in de buurt wonen, maar zouden het wel leuk vinden om af en toe iets leuks te doen met iemand uit de buurt. Dat kan een aantal keer per week zijn, maar ook bijvoorbeeld maar 1 keer per maand.

Naast de intensieve woonbegeleiding en dagactiviteiten die Thuys biedt, hebben onze bewoners ook behoefte aan een sociaal netwerk voor hun herstel en verdere ontwikkeling.

We vinden het belangrijk dat onze bewoners zich geliefd, geaccepteerd en gezien voelen. Als vrijwillig(st)er kun je hier een belangrijke rol in spelen en ook ondersteunen bij praktische werkzaamheden, zoals werken in de tuin of verzorging van de dieren.

Maar denk ook aan een wandeling door het dorp, een wandeling door het bos, samen de hond uitlaten, gezellig samen een kopje koffie drinken. Maar ook een uitstapje naar de bioscoop, de Efteling of deelname aan een workshop of cursus vallen onder de mogelijkheden van een activiteit, die je met onze bewoners kunt doen.

Contactpersoon

Ivanildo Falkenstein

Locaties

Thuys

Sint Annaplein 10
5111 CA  Baarle-Nassau

Vacatures Thuys

Bekijk de 2 actuele vacatures van Thuys en vind de baan die bij jou past.

Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld van nieuwe vacatures van Thuys maak dan een vacature-alert aan.

Geestelijke Gezondheidszorg
Gehandicaptenzorg
Sint Annaplein 10
5111 CA
 Baarle-Nassau