Topaze

TOPAZE staat letterlijk voor Tijdelijke Opvang bij Probleemsituaties Advisering voor Zelfontplooiing en is een specialistische Jeugdzorgaanbieder. Tot 1-1-2015 was Topaze een erkend Provinciaal zorgaanbieder uit Noord-Brabant. Op 1-1-2015 heeft er een  landelijke transitie Jeugdzorg plaatsgevonden. Vanaf die tijd wordt Topaze door gemeenten gefinancierd.

De hoofdlocatie is gevestigd te Schijndel. Het werkgebied bevat grote delen van Brabant, Limburg en soms ook daarbuiten.

Het uitgangspunt van Topaze is dat ieder mens het recht, maar ook de plicht heeft om zichzelf te ontplooien.  Er wordt gewerkt vanuit de sociale netwerk strategie; een duurzame oplossing van de hulpvraag kan alleen in samenwerking met de eigen leefomgeving worden vormgegeven. Hierbij staat het leveren van maatwerk voorop. Het kader hiervoor zijn de, veelal in eigen huis ontwikkelde, methodieken. Deze zijn gebaseerd op ervaringsleren, gezins-systemische theorieën en sociale leertheorieën .

De organisatie is HKZ gecertificeerd, alle uitvoerend medewerkers zijn SKJ geregistreerd.

Topaze is een zelfstandige onderneming die veel waarde hecht aan haar mobiliteit en daarbij graag samenwerkt met anderen in het belang van klant en medewerker. Ook investeert de organisatie in vernieuwing, om zo een betekenisvolle bijdrage te kunnen leveren aan het nieuw in te richten zorgstelsel.

Vanuit een platte organisatie structuur wordt er gewerkt met korte lijnen. Hierdoor is de organisatie wendbaar. Het betekent echter ook dat er het nodige van iedere medewerker wordt verwacht; door de korte lijnen en relatief kleine organisatie is er ook een hoge mate van verantwoording en een breed takenpakket.

Werken bij

Een dynamische organisatie waar iedere mening telt. Voorwaarden voor het werk en salariëring zijn geregeld middels de COA Jeugdzorg.

Leren bij

Topaze hecht veel waarde aan de leermogelijkheden van  toekomstige professionals, o.a. door het bieden van stageplaatsen.

 

Locaties

Hoofdkantoor

Vicaris Aertsweg 1
5482 JB  Schijndel

Vacatures Topaze

Bekijk de 1 actuele vacatures van Topaze en vind de baan die bij jou past.

Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld van nieuwe vacatures van Topaze maak dan een vacature-alert aan.